Ο Φίλιππος ταξίδεψε στην Χαλκιδική για να αντιμετωπίσει το Πευκοχώρι έχοντας και την θετική αύρα στην εξέλιξη των διοικητικών του θεμάτων, αλλά κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στο παρκέ του κλειστού του «Αγίου Παύλου», με τον Ευρώπη να παίρνει εύκολη νίκη με 103-88, και σε συνδυασμό με τη νίκη του Περιστερίου, να αναγκάζει τον Δημήτρη Γκίμα να ετοιμάζει τα σχέδια του για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο ίδιος σε σχόλιο που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ανέφερε ότι η ομάδα του έμοιαζε με μια χαρούμενη παρέα παραθεριστών, αναγνωρίζοντας το μειωμένο των πιθανοτήτων της ομάδας του για αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού:

«Συγχαρητήρια στην Ευρώπη Πευκοχωρίου για τη δίκαιη νίκη της. Ήταν πολύ καλύτερη από μας που εμφανιστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων και χειρότεροι από κάθε άλλη φορά φέτος.

Δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού ούτε και στην κρισιμότητα του δίνοντας την εικόνα μιας ομάδας αξιολύπητης. Ασφαλώς και καμία ομάδα του δικού μας βεληνεκούς δεν μπορεί να κερδίσει δεχόμενη 103 πόντους. 60 στο ημίχρονο. Και η αλήθεια είναι ότι εμείς εμφανιστήκαμε σαν μια χαρούμενη παρέα παραθεριστών που πήγε για πικ νικ ένα ηλιόλουστο σαββατιάτικο απόγευμα.

Λυπάμαι δε γιατί αδικήσαμε τους εαυτούς μας και όλη την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει μέχρι τώρα.  Δεν χρειάζονται όμως δικαιολογίες, απλά ειλικρίνεια. Η σημερινή μας ήττα σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα ψαλιδίζει τις πιθανότητες συμμετοχής στα πλέι αουτ και οδηγεί σε υποβιβασμό».