Η ΑΕΛ έκανε την κίνηση-ματ με τον Σωτήρη Γκιουλέκα και δυνάμωσε αισθητά, προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία υψίστης σημασίας εν όψει της απαιτητικής χρονιάς που έρχεται στη νέα Α2 Εθνική Κατηγορία.

Ο εκ των κορυφαίων Λαρισαίων παικτών όλων των εποχών, με αμέτρητες διακρίσεις και στο εξωτερικό, αναδείχθηκε πέρυσι τρίτος σκόρερ στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία με τον ΓΣΛ και πλέον θα φορά τη “βυσσινί” φανέλα, με στόχο να ηγηθεί της νέας προσπάθειας, που θα έχει έντονη λαρισινή “σφραγίδα”. Το Basketblog επικοινώνησε μαζί του και απέσπασε τις πρώτες του σκέψεις, μετά τη νέα σελίδα στην καριέρα του…

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για την απόφασή του να υπογράψει στην ΑΕΛ: “Είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέλος μιας ομάδας που θα βάλει τις βάσεις της για την άνοδο του Λαρισινού μπάσκετ μέσα από τα δικά της παιδιά. Η ταυτότητα της ομάδας θα έχει έντονο το λαρισαϊκό στοιχείο και με κάποιες προσθήκες προσδοκούμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί”.

Για τον κόσμο της ομάδας: “Για τη δυναμική του κόσμου της ΑΕΛ τι να πει κανείς. Είναι πολύ μεγάλη και η παρουσία των φιλάθλων μας στην κερκίδα μπορεί να μας δώσει την ώθηση για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για να είναι επιτυχημένη η χρονιά”.

Για την Α2 της νέας αγωνιστικής περιόδου: “Πιστεύω πως το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας θα είναι και την προσεχή αγωνιστική περίοδο εξαιρετικά ανταγωνιστικό, καθώς υπάρχουν πολλές νέες ομάδες που βρίσκονται για πρώτη φορά στην κατηγορία και θέλουν να μείνουν. Όσο για την άνοδο, θα παλέψουν ομάδες με μεγάλη ιστορία όπως ο Ηρακλής και το Περιστέρι, αλλά και η πολύ καλά οργανωμένη, Δόξα Λευκάδας. Βοηθάει πάρα πολύ και το σύστημα των playoff και play out γιατί δεν αφήνει καμία ομάδα αδιάφορη μέχρι το τέλος των αγώνων”.