Το Παγκράτι αποτελεί μια από τις ομάδες με την μεγαλύτερη ιστορία στα Εθνική πρωταθλήματα, έχοντας μόνιμη θέση τα τελευταία εννέα χρόνια στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Έτσι, αποτελεί μια από τις ομάδες με μακρόχρονη και σταθερή παρουσία στο δεύτερο τι τάξει κατηγορία, δείχνοντας ότι οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να κρατάνε τους «ροσονέρι» σε υψηλό επίπεδο.

Έτσι, στις 29/9/2007 έδωσε το πρώτο του παιχνίδι από την επιστροφή του από την Β’ Εθνική, με προπονητή τον Άρη Λυκογιάννη στην Χαλκίδα όπου και επικράτησε με 66-63, και σήμερα (29/10/16) στο κλειστό της οδού Αρτάκης και απέναντι στον Πανιώνιο, συμπληρώνει 240 συνεχόμενα παιχνίδια στην Α2 Ανδρών, δημιουργώντας το δικό τoυ ρεκόρ, ενώ έχει ρεκόρ νικών ηττών σχεδόν στο 50% (118 νίκες και 121 ήττες), δείχνοντας την σταθερότητα του όλα αυτά τα χρόνια.

Από το Παγκράτι πέρασαν πολύ μεγάλα ονόματα αθλητών, αλλά και προπονητών, με τον Κώστα Κατωπόδη να είναι ο τωρινός «κυβερνήτης» της Αθηναϊκής ομάδας, έχοντας αναλάβει την σκυτάλη από τον Ντίνο Καλαμπάκο.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν στιγμές από την παρουσία του Παγκρατίου στην Α2, με τις φωτογραφίες να προέρχονται από το αρχείο του συλλόγου:

aop collage1

aop collage2

aop collage3

aop collage4