Ξεκάθαρη θέση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις οφειλές στον πρώην παίκτη του Ικάρου Χαλκίδας Άντονι Ρόμπερσον πήρε ο Ίκαρος Καλλιθέας. Μέσω του κ. Γ. Σαραντή, ο οποίος εκπροσωπεί το 100% των μετόχων, ξεκαθαρίστηκε ότι οι παράγοντες της Καλλιθεάτικης ομάδας δεν έχουν τη παραμική απολύτως σχέση με τις οικονομικές εκκρεμότητες που δημιουργήθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2013-14, κατά την οποία τις τύχες της ομάδας διαχειρίζοντας οι Χαλκιδαίοι. Έτσι, δεν αναγνωρίζουν και τα χρέη προς παίκτες όπως ο Ρόμπερσον. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαραντή:

“Ο ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ μετά από μία 20ετή παρουσία στο αθλητικό στερέωμα του τόπου ίσως είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που μέχρι το 2013 δεν είχε το παραμικρό χρέος προς αθλητές προμηθευτές, ΙΚΑ και ΕΦΟΡΙΑ, εκδίδοντας πάντα το προς τούτο φορολογικό πιστοποιητικό από την αρμόδια εταιρεία Ορκωτών Λογιστών. Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 παρέδωσαν με ιδιωτικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει , το Managementτης ομάδας , σε παράγοντες της Χαλκίδας, με πολύ συγκεκριμένους όρους με σκοπό την μεταβίβαση των μετοχών και την κατάθεση της εγγυητικής από αυτούς.

Τον αθλητή ROBERSON, ούτε τον γνωρίζουν, ούτε έχουν μιλήσει ποτέ με αυτόν ή τους εκπροσώπους του, ούτε έχουν οποιασδήποτε σχέση με την μεταγραφή του ή την λειτουργία του στην ομάδα. Βγάζουμε αυτή την ανακοίνωση προς κάθε κατεύθυνση, επιφυλασσόμενοι απέναντι σε κάθε “αλητεία”, για συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν μπορεί ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, ή κάθε φύσης εκπρόσωποί του, να σπιλώνουν άτομα που με την διαδρομή τους, τίμησαν το άθλημα του Μπάσκετ επί εικοσαετία. Ο ΙΚΑΡΟΣ (οι μέτοχοι και παλαιοί παράγοντες) δεν μπορεί να υποκύψει σε κοινούς εκβιαστές αλλά τηρώντας την νομιμότητα θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια χωρίς να έχει την παραμικρή κατά το νόμο ευθύνη, γιατί το 2013-2014 δεν ασχολήθηκε καθόλου με την λειτουργία της ομάδας, η οποία ευρίσκετο και διαχειρίζετο από τους υποψήφιους αγοραστές στη Χαλκίδα.

Ο ΙΚΑΡΟΣ (ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για την επίλυση κάθε προβλήματος, κυρίως με αυτούς που θα δείξουν υπομονή και εμπιστοσύνη, τονίζοντας για ακόμα μια φορά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΥΘΥΝΗ”.