Μπασκετική Ελλάς το μεγαλείο σου… Σε αυτή την χώρα όλα τελικά είναι πιθανό να συμβούν. Θέλετε παράδειγμα; Ιδού… ΕΟΚ και Απόλλωνας αγνοούν κανονικά την FIBA και λειτουργούν όπως τους… καπνίσει.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έστειλε προ καιρού ρητή εντολή στην ΕΟΚ για την ολική απαγόρευση μεταγραφών σε όσες ομάδες έχουν ΒΑΝ. Ο Απόλλωνας Πάτρας όμως, όπως οποίος μάλιστα δείχνει να είχε επαφή και με την ΕΟΚ για το θέμα, φέρεται να προσεγγίζει κανονικά παίκτες και να τους λέει ότι έχει το «οκ» της Ομοσπονδίας!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτί των Πατρινών δεν έχει ιδρώσει μετά την εν λόγω εντολή της FIBA προς την ΕΟΚ. Μια εντολή μάλιστα που η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι όποιος την παραβαίνει από τις ομάδες, τότε το μάρμαρο θα το πληρώνει η ΕΟΚ, διότι σε κάθε παράβαση θα της επιβάλλεται πρόστιμο 18.000 ευρώ γα κάθε φορά που θα γίνεται… παρατυπία από κάποιον σύλλογο!

Ο Απόλλωνας έχει στην πλάτη του το βαρύ φορτίο του ΒΑΝ από την υπόθεση της δικαίωσης του Alex Acker για οφειλές της ομάδας προς εκείνον και τον μάνατζέρ του. Οι Πατρινοί, όμως, δεν… πτοούνται.

Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι στις αρχές της εβδομάδας, άνθρωποι του Απόλλωνα επισκέφτηκαν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και συζήτησαν μαζί του το συγκεκριμένο θέμα.

Το ωραίο είναι ότι ο Απόλλωνας κάνει κανονικά επαφές με παίκτες και το πιο ωραίο είναι ότι φέρεται να τους λέει ότι δεν υπάρχει θέμα με το ΒΑΝ και FIBA και μάλιστα τονίζουν ότι έχουν το «οκ» από την πρόεδρο της ΕΟΚ, ο οποίος θα τους βοηθήσει!

Η FIBA, βέβαια άλλα έχει πει. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξεκαθάρισε επίσημα στην ΕΟΚ ότι απαγορεύεται σε οποιαδήποτε ομάδα, που έχει ΒΑΝ να προχωρήσει σε μεταγραφή. Και ταυτόχρονα καθιστά την ΕΟΚ υπεύθυνη ώστε να σταματήσει πλέον να κάνει τα «στραβά μάτια». Ως τώρα η Ομοσπονδία επέτρεπε (παράτυπα) να γίνονται μεταγραφές «εσωτερικές» από τις ομάδες που είχαν απαγόρευση. Μπορούσαν δηλαδή να παίρνουν παίκτες (Έλληνες ή ξένους) των οποίων η «ελευθέρας» βρισκόταν στην ΕΟΚ.

Ο Απόλλωνας (όπως και κάθε άλλη ομάδα που έχει οφειλές), λοιπόν, αν δεν ρυθμίσει το χρέος προς τον Acker, τότε δεν θα μπορεί να κάνει καμία μεταγραφή!

Μάλιστα αυτό δεν αλλάζει όσα… επιχειρήματα κι αν παρουσιάσουν. Όπως εκείνο ότι ο Απόλλωνας Πάτρας είναι πλέον άλλη ομάδα και όχι η παλιά, διότι η διοίκηση έχει πάει πλέον στον Ερασιτέχνη. Αυτά η FIBA δεν τα αναγνωρίζει.

Εδώ έχουμε κι ένα ακόμα ζήτημα: Πως είναι δυνατόν η ΕΟΚ (που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο) και ο Απόλλωνας να αγνοούν τόσο επιδεικτικά την εντολή της FIBA; Και πως είναι δυνατό να θεωρούν ότι θα βρουν τρόπο να την παρακάμψουν χωρίς να έχουν επιπτώσεις;

Μέσα σε όλα υπάρχουν και οι επερχόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία. Αν δηλαδή, η ΕΟΚ κάνει τα στραβά μάτια στο θέμα του Απόλλωνα και η FIBA της ρίξει πρόστιμο, τότε το… κουστούμι ποιος θα το πληρώσει;  Αν μάλιστα έχει εκλεγεί άλλος πρόεδρος, τότε ποιος θα χρεωθεί τα «φέσια» αυτά προς την FIBA; Ο νέος πρόεδρος;

Το θέμα δεν είναι εύκολο και είναι και τεράστιο και η ΕΟΚ και ο Απόλλωνας πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, δημόσια κι επίσημα.