Ο Απόλλωνας Πάτρας όχι απλά δεν κάνει βήμα πίσω στην ένσταση που κατέθεσε κατά του Χολαργού για αντικανονική συμμετοχή των Αθηναίων στην Α2, αλλά είναι αποφασισμένος να το παλέψει μέχρι τέλους και να πάρει αυτός την άνοδο στην Basket League.

H περίφημη συγχώνευση

Οι Πατρινοί θεωρούν ότι ο Χολαργός δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στη Α2, καθώς λένε ότι δεν ήταν νομότυπη η συγχώνευση που έκανε ο Χολαργός με την ΑΕ Λιβαδειάς. Οι «μελανόλευκοι» λένε ότι από το 2012 έχει τροποποιηθεί ο Αθλητικός Νόμος και πλέον απαγορεύονται οι συγχωνεύσεις δυο ομάδων από άλλους νομούς.

Να μην επικυρωθεί η βαθμολογία

Ο Απόλλωνας περιμένει πλέον να εξετάσουν τα αρμόδια όργανα την ένστασή του και ζητάνε να μην γίνει επικύρωση της φετινής βαθμολογίας από τη ΕΟΚ, πριν ξεκαθαρίσει η όλη υπόθεση. Μάλιστα θεωρούν ότι το θέμα δεν θα τραβήξει πολύ και η δικαστική διαμάχη θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Το δεδικασμένο

Οι Πατρινοί έχουν ως… όπλο στην μάχη αυτή και το δεδικασμένο με την υπόθεση του Πανελληνίου. Οι Ολυμπιονίκες είχαν συγχωνευθεί με τον ΓΣ Λάρισας, αλλά η ΕΟΚ είχε κρίνει άκυρη την συγχώνευση και το ΑΣΕΑΔ είχε δικαιώσει την Ομοσπονδία.

Από την άλλη, οι «μελανόλευκοι» λένε ότι η ΕΟΚ πριν ένα χρόνο είχε απορρίψει αρχικά την αίτηση ΑΕ Λιβαδειάς – Χολαργού για συγχώνευση. Στην συνέχεια επέτρεψε την συμμετοχή της ΑΕ Λιβαδειάς στο πρωτάθλημα της Α2 και μάλιστα στην προκήρυξη της σεζόν 2016-17 υπήρχε το όνομα μόνο της ΑΕ Λιβαδειάς. Στην συνέχεια όμως, στο πρόγραμμα και στην βαθμολογία, η ΑΕ Λιβαδειάς έγινε… Χολαργός.