Ο Αίας Ευόσμου συνεχίζει τον σχεδιασμό του ενόψει της νέας σεζόν στην Α2, προσπαθώντας να διατηρήσει αρκετούς παίκτες από αυτούς που βοήθησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του τέταρτου ομίλου της Β’ Εθνικής. Ένας από αυτούς ήταν κι ο αρχισκόρερ Νεκτάριος Μάρουσιτς, με τον 32χρονο άσο να αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες του Αίαντα την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα στην τελευταία του χρονιά στην Α2 (2020-21) ο Μάρουσιτς ήταν ενδεχομένως ο κορυφαίος παίκτης της Καβάλας με τους 15,4 πόντους που πετύχαινε και το εξαιρετικό του ποσοστό από την γραμμή των 6,75μ (40%). Όλα αυτά προσμέτρησαν στην εισήγηση του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη για παραμονή του έμπειρου άσου στην ομάδα, ωστόσο η επιθυμία του δεν έγινε πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα ο άλλοτε παίκτης της Καβάλας δεν πρόκειται να συνεχίσει στους νεοφώτιστους, καθώς είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πρόταση του Ερμή Λαγκαδά, που την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί ξανά στην Β’ Εθνική. Επί της ουσίας ο Μάρουσιτς θα παραμείνει στην Θεσσαλονίκη, αλλά θα φορέσει την φανέλα άλλης ομάδας, την ώρα που θα παίξει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία για δεύτερη διαδοχική χρονιά.