“Είδε και…. έπαθε” ο Αρκαδικός για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Ηρακλή, όμως έστω και δύσκολα κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, να διατηρηθεί μόνος στη δεύτερη προνομιούχο θέση και να εξακολουθεί να κρατά στα χέρια του την άνοδο. Ο Άκης Καλλινικίδης, “μπαρουτοκαπνισμένος” από μεγάλα και κρίσιμα ματς, σε δηλώσεις του μετά την αγχωτική επικράτηση επί του “Γηραιού” ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα έπαρσης της ομάδας, ενώ τόνισε την κρισιμότητα των αγώνων που ακολουθούν:

“Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο το ματς… Το έχουμε ζήσει και πάλι, έχουμε παίξει 23 αγωνιστικές, αλλά πάλι δεν μπήκαμε σοβαροί στο γήπεδο, δεν μπήκαμε να δείξουμε την διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες και ειδικά στην έδρας μας. Μοιραία δώσαμε την δυνατότητα στον Ηρακλή να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει την νίκη. Αγχωθήκαμε και είχαμε ως αποτέλεσμα να κυνηγάμε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ευτυχώς στο τέλος πήγαν όλα καλά. Εδώ που έχουμε φτάσει μετράει η νίκη”, τόνισε ο Καλλινικίδης και πρόσθεσε:

“Πιστεύω πως δεν υπάρχει θέμα έπαρσης στην ομάδα ή προσγείωσης. Όλοι ξέρουμε πως είμαστε πολύ κοντά στην άνοδο και ταυτόχρονα πολύ μακριά από αυτή αν κάνουμε ένα στραβοπάτημα η μία ήττα. Έχουμε έμπειρα παιδιά, δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί μπήκαμε έτσι στο παιχνίδι, αλλά πιστεύω πως θα το διορθώσουμε και μέσα στο Παγκράτι θα φανούμε τελείως διαφορετικοί. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, έμειναν άλλοι τρεις αγώνες και οποιοδήποτε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Αναφορικά τέλος με την κρίσιμη συνέχεια ο 37χρονος φόργουορντ σχολίασε: “Εδώ που έχουμε φτάσει πλέον βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Κερδίσαμε, συνεχίζουμε να είμαστε δεύτεροι και αυτό πρέπει να κάνουμε μέχρι και το τέλος. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να πάμε στο Παγκράτι και να πάρουμε την νίκη, για να παραμείνουμε δεύτεροι και να αφήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες να μας κυνηγούν…”.

Ευχαρίστησε τον κόσμο

Η διοίκηση του Αρκαδικού εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον κόσμο της, ο οποίος έδωσε δυναμικό “παρών” και στον αγώνα με τον Ηρακλή. Αναλυτικά: “Η διοίκηση του Αρκαδικού θέλει να ευχαριστήσει τους φίλους της ομάδας, που στο παιχνίδι με τον Ηρακλή γέμισαν από την μία άκρη μέχρι την άλλη το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης συμμετέχοντας ενεργά στο παιχνίδι, βοηθώντας την ομάδα να ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά και να φτάσει σε αυτή τη σημαντική νίκη.

Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ομάδας σε όλη την διάρκεια του αγώνα, απέδειξαν ότι ο Αρκαδικός έχει μπασκετικό κοινό που στηρίζει μέσα στα αθλητικά πλαίσια και αναγνωρίζει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Είμαστε βέβαιοι ότι με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσουμε, καθώς ο δεσμός που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ομάδας- κόσμου όλα αυτά τα χρόνια είναι ιδιαίτερα ισχυρός και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα… Μπράβο σε όλους… Συνεχίζουμε με την ίδια πίστη. Μαζί… πάμε ψηλά!”.