H EN.K.Kαβάλας «μυστικά» δεν έχει στην επιτυχία της και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις δύο ακόμη ανθρώπων της, που αποτελούν το ισχυρό ιατρικό τήμ της Ομάδας, του χειρούργου ορθοπαιδικού, Γιώργου Τσοκτουρίδη και του ρευματολόγου, Θέμη Τεμεκονίδη, που μίλησαν για την πορεία της στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΚ, ΚΑVALA.BC, τονίζοντας πως όλα είναι θέμα καλής οργάνωσης: 

Γιώργος Τσοκτουρίδης: «Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται μία υπερπροσπάθεια από όλους μας, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στην Α1. Αμέσως μετά την πτώση μας στην Α2, όλοι όσοι βρισκόμαστε κοντά στην ομάδα, διοίκηση-συνεργάτες και φίλαθλοι, συνειδητοποιήσαμε ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο. Ακολούθησε μία σειρά σωστών επιλογών, που αφορούσαν καταρχήν τον προπονητή, κ. Γιάννη Τζήμα (όλοι γνωρίζουν ότι έχει το γονίδιο του πρωταθλητισμού και το όνομα του είναι συνδεδεμένο μόνο με επιτυχίες) και ένας αξιόλογος αριθμός παικτών με εμπειρία στην κατηγορία. Το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών, ήταν ένα άριστο κλίμα στα αποδυτήρια και μία εμμονή για τη νίκη στον αγωνιστικό χώρο. Τη χρονιά που διανύουμε, έχουμε γευτεί πάρα πολλές χαρές που σε μεγάλο βαθμό τις οφείλουμε στους φανταστικούς φιλάθλους της Ένωσης. Ως μέλος της διοίκησης, αλλά και ως γιατρός της ομάδας, είμαι σίγουρος πως είμαστε πολύ κοντά στο να δούμε την Καβάλα, την ομάδα που αγαπάμε, στην Α1. Ο δρόμος μπορεί μέχρι να το πετύχουμε να μην είναι τόσο εύκολος, όσο φαίνεται, είμαι όμως πεπεισμένος, ότι με την αγάπη των φιλάθλων μας, την ικανότητα του προπονητή μας και την αγωνιστικότητα των παικτών μας, μπορούμε να φτάσουμε την Καβάλα πολύ ψηλά». 

Θέμης Τεμεκονίδης: «Δε νομίζω πως υπάρχει κάποιο μυστικό στη φετινή πορεία της ομάδας. Η πορεία μας είναι πάρα-πάρα πολύ καλή, αν και ίσως θα μπορούσε να ήταν λίγο ακόμη καλύτερη, όμως η ουσία είναι πως εάν συνεχίσουμε έτσι του χρόνου θα παίζουμε στην Α1!  H φετινή πορεία της ομάδας έχει να κάνει με την πολύ καλή χημεία που υπάρχει μεταξύ προπονητή και παικτών. Έχουμε καλά παιδιά και φαίνεται αυτό ότι δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό, αισθάνονται και λειτουργούν ως οικογένεια. Από την άλλη όμως όσο και καλά «υλικά» να έχεις, μετράει ο «μάγειρας» και ο Γιάννης Τζήμας είναι…μανούλα σε αυτό! Τους έχει κάνει μία πραγματική Ομάδα! Άρα μυστικά ή μυστικό στην ομάδα δεν υπάρχει, καθημερινή δουλειά και σωστή οργάνωση. Ο κόσμος είδατε ανταποκρίνεται και σε κάθε ματς είναι περισσότερος. Ολοένα και περισσότερος κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και έρχεται στην Καλαμίτσα, χαίρεται για την ομάδα και το βλέπει ως μία μορφή διασκέδασης. Το Σάββατο είναι σαν μέρα λίγο περίεργη μέρα, όμως του χρόνου που θα παίζουμε Κυριακή θα είναι σαφώς μία πιο εμπορική μέρα».