Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Δημήτρης Σουτζόπουλος έρχεται αντιμέτωπος με την ίσως πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του, όταν σε ένα παιχνίδι του Φίλιππου Βέροιας με τον Τρίτωνα προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ κατά την προσπάθειά του να διεκδικήσει ένα ριμπάουντ. Λίγο αργότερα, του έγινε γνωστό πως είχε υποστεί ολική ρήξη συνδέσμων κλείδας, μια εξέλιξη που εκτός από επίπονη θα τον άφηνε έξω για το υπόλοιπο της χρονιάς -της πρώτης του στην Α2 Ανδρών με τα χρώματα της ομάδας από την Ημαθία.

Κάτι περισσότερο από 2 χρόνια μετά από εκείνη την πολύ δύσκολη ημέρα για τη ζωή και την καριέρα του, ο 33χρονος πλέον «ψηλός» υλοποίησε την κορυφαία εμφάνιση της φετινής του σεζόν στην ήττα από τον ΑΣ Καρδίτσας το μεσημέρι της Κυριακής (6/3).
Στο ίδιο πρωτάθλημα, με την ίδια ομάδα, η οποία ποτέ δεν του γύρισε την πλάτη της καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του από τον τραυματισμό στην ανάρρωση και από εκεί στην πλήρη επιστροφή στα παρκέ!

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος Power Forward ήταν -αν όχι ο κορυφαίος- από τους καλύτερους του συγκροτήματος του coach Κουρουζίδη τελειώνοντας την εν λόγω αναμέτρηση με 20 πόντους (5-8 δίποντα, 1-3 τρίποντα, 7-8 βολές), 5 ριμπάουντ (τα 4 επιθετικά) αλλά και 2 αθροιστικά κλεψίματα και τάπες, και μαζί με τον Ιατρίδη ήταν οι μοναδικοί παίκτες των ηττημένων που ξεπέρασαν τους 20 βαθμούς στο Efficiency (21 και 20, αντίστοιχα) -αποδεικνύοντας φυσικά πως οι δύσκολες μέρες του παρελθόντος ανήκουν ακριβώς εκεί.
Στο παρελθόν!

Φέτος, αγωνίζεται λιγότερο από ποτέ (17 λεπτά φέτος/ 25 καριέρα) και γράφει ως αποτέλεσμα career low στην Α2 σε πόντους (5 φέτος/ 10.5 καριέρα) και ριμπάουντ (4 φέτος/ 6 καριέρα), ενώ με εξαίρεση τις 17άρες του κόντρα σε Ελευθερούπολη και Αμύντα έχει καταφέρει να ξεπεράσει μόλις μια ακόμα φορά το φράγμα των 10 πόντων.
Ωστόσο, η σημερινή εμφάνιση ενδέχεται να αποτελέσει ένα καίριο σημείο καμπής σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για τη μάχη στο τελευταίο στάδιο του πρωταθλήματος.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως σήμερα ισοφάρισε με τους 20 πόντους που πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοσή του στη δεύτερη τη τάξει λίγκα του ελληνικού μπάσκετ (3ο παιχνίδι με 20+ πόντους), ενώ την ίδια στιγμή ισοφάρισε και το career high του στις εύστοχες βολές με τις 7 (σε 8 απόπειρες) που σημείωσε κόντρα στον ΑΣΚ!

Αναλυτικά οι κορυφαίες του επιθετικά βραδιές:

1. 21 πόντοι με Ελευθερούπολη (2020-21)
2. 20 πόντοι με Καρδίτσα (2021-22)
-. 20 πόντοι με Τρίτωνα (2020-21)
4. 18 πόντοι με Ψυχικό (2020-21)
5. 17 πόντοι με Ανατόλια (2019-20)