Ο Πανερυθραϊκός, μετά από έναν έντονο χρόνο, με πολλές επιτυχίες (είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε τους τρεις πρώτους, σπάζοντας το αήττητου της Κύμης και του Φάρου), αλλά και αρκετές ατυχίες στον δεύτερο γύρο (έχασε αρκετά παιχνίδια στο σουτ) υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική κατηγορία, χάνοντας στα πλέι άουτ από τους Μαχητές με 3-2, σε τρία παιχνίδια, που τα πρώτα δυο είχαν τρεις παρατάσεις.

Ο Δημήτρης Χουχουλής μιλώντας στο basketblog.gr τόνισε το πόσο υπερήφανος είναι για την προσπάθεια των παικτών του, τονίζοντας ότι ο Πανερυθραϊκός, ξέρει να επανέρχεται, υπονοώντας ότι και η επόμενη ημέρα θα τον βρει «στρατιώτη» της ομάδας.

Αρχικά για το παιχνίδι δεν είχε να αναφέρει πολλά, αναφέροντας: «Δεν αντέξαμε, με δυο ταξίδια και τρεις παρατάσεις ήταν αδύνατον να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε. Παίξαμε στα όρια μας και δεν μπορέσαμε να επιστρέψουμε ποτέ στο παιχνίδι μετά από κάποιο σημείο».

Για την φετινή χρονιά, και την επόμενη ημέρα της ομάδας, ανέφερε: «Προχωράμε κανονικά, σήμερα (9/6) είναι Πέμπτη, και η ζωή συνεχίζεται κανονικά, θα τα βάλουμε κάτω και θα δούμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα και στα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Έκαναν την Ελλάδα κάποια στιγμή να μιλάει για αυτούς και τα επιτεύγματα τους. Κάναμε κάποια λάθη εμείς, πληρώσαμε κακές στιγμές διαιτητών, αλλά πάνω από όλα ήταν από δικά μας λάθη που μας οδήγησαν εδώ. Φτάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, καταφέραμε μετά από τρεις παρατάσεις που παίχτηκαν σε αυτά τα παιχνίδια να πάμε στο 3-2, και όλα αυτά τα κατάφερε μια ομάδα η οποία είχε από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας, μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε. Η ομάδα είναι εδώ, θα συνεχίσει να υπάρχει, ο Πανερυθραϊκός έχει αποδείξει ότι ξέρει να επανέρχεται. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους παίκτες που ήταν στην ομάδα φέτος, και στην προσπάθεια που έκαναν μέχρι και το χθεσινό βράδυ» για να ολοκληρώσει: «Επαναλαμβάνω, σήμερα (9/6) είναι Πέμπτη, η ζωή συνεχίζεται και θα δούμε έναν έναν τους λόγους, μαζί με τους ανθρώπους που ήταν στην διοίκηση της ομάδας αλλά και μαζί με όλους αυτούς που ήταν κοντά μας, και μας βοήθησαν, κρύβοντας την ανωνυμία τους. Τώρα τους θέλουμε ακόμα περισσότερο κοντά μας».