O ΓΣ Λάρισας ηττήθηκε από το Ψυχικό εντός έδρας, όμως οι άνθρωποι των Θεσσαλών έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία της αναμέτρησης και συγκεκριμένα από την απόφαση της να μην μετρήσουν το καλάθι του Ραφαήλ Τσουράκη μετά από επιθετικό ριμπάουντ στην τελευταία και καθοριστική φάση του ματς.

Το σκορ ήταν στο 64-66, την στιγμή που ο Τσουρακης έβαλε τη μπάλα στο καλάθι, όμως οι διαιτητές έδειξαν πως το φαόυλ έγινε χαμηλά. Αυτή η εξέλιξη είχε σαν αποτέλεσμα να μην μετρήσει το καλάθι και μετά ο παίκτης των Λαρισαίων να χάσει τη μια από τις δύο βολές και να στοιχίσει την ήττα στην ομάδα του.

 

 

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του ΓΣ Λάρισας:

«Τραγελαφικές καταστάσεις συνέβησαν σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης εις βάρος του ΓΣΛ

Είναι η δεύτερη φορά φέτος και σε σύντομο χρονικό διάστημα, που το ιστορικό μας σωματείο, ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων, αδικείται κατάφωρα από την διαιτησία.

Σήμερα η ιστορία επαναλήφθηκε με ακόμη χειρότερο τρόπο στον αγώνα που έλαβε χώρα στο κλειστό της Νεάπολης κόντρα στο Ψυχικό.

Ζήσαμε τραγελαφικές καταστάσεις όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο, με ένα ανεκδιήγητο σφύριγμα στο τέλος του αγώνα (1.2’’ πριν το φινάλε) όταν ο διαιτητής κ. Ταρενίδης, σφύριξε απλό φάουλ πάνω στον παίκτη μας Τσουράκη, την στιγμή που επρόκειτο για καθαρό γκολ φάουλ και ουσιαστικά η απόφαση αυτή διαμόρφωσε αποτέλεσμα.

Θεωρούμε ότι μας έκλεψαν σήμερα στην κυριολεξία τη νίκη. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη και είναι κρίμα να συνεχίζουν να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στο μπάσκετ. Επιτέλους οι ιθύνοντες πρέπει να πάρουν τον ρόλο τους σοβαρά προκειμένου να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Εμείς από την πλευρά μας θα προβούμε σε ένσταση και ζητούμε την αποκατάσταση της αλήθειας. Θα παραθέσουμε δε, το βίντεο του αγώνα που αποδεικνύει τον ισχυρισμό μας.

Αδικηθήκαμε στον μέγιστο βαθμό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει άσχημα παιχνίδια στην πλάτη μας.

Αν ορισμένοι επιθυμούν να μην υπάρχει στο μπασκετικό τοπίο ο ιστορικός Γυμναστικός, να μας το πούνε ευθέως και εμείς θα αποσυρθούμε. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα εις βάρος μας.

Ο ίδιος ο διαιτητής μετά το τέλος του αγώνα παραδέχτηκε το λάθος του τονίζοντάς μας ότι δεν κατάλαβε πως το σφύριξε και πως ήταν θολωμένος. Οι ίδιοι οι αντίπαλοί μας γελούσαν διότι δεν πίστευαν πως τους έγινε ένα τέτοιο «δώρο».

Θεωρούμε πως αδικηθήκαμε κατάφωρα και αναμένουμε οι ιθύνοντες να κάνουν το καθήκον τους. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το δικό μας και θα δημοσιοποιήσουμε εντός των ημερών το σχετικό απόσπασμα από το βίντεο του αγώνα.

Με τιμή

το Δ.Σ.»