Η βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου της ομάδας είναι το βασικό ζητούμενο για τους Ικάρους Σερρών, ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και της αναμέτρησης με το Λαύριο. Κάτι που επισήμανε και στη μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ο Σάκης Κουτίνας, ο οποίος αρχίζει και  ενσωματώνεται σιγά-σιγά στην Σερραϊκή κοινωνία, έχοντας συνοδοιπόρους στο νέο του επαγγελματικό ξεκίνημα, την γυναίκα του και την μόλις 18 μηνών κόρη του. Ο φόργουορντ των Ικάρων, άφησε τον Βόλο και την ομάδα της Νίκης, για να φορέσει τα “κυανοκίτρινα” και να αλλάξει πολλά από τα μέχρι πρότινος σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού του. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κουτίνας:

Για τον αγώνα με το Λαύριο: “Αφήνουμε πίσω μας την ήττα της πρεμιέρας, όπου δεν κάναμε αυτά που ζήτησε ο προπονητής μας και κοιτάμε μπροστά για τον αγώνα με το Λαύριο. Η προετοιμασία κυλαει αρκετά καλά, έχουμε δουλέψει πολύ κι ευελπιστούμε να βγει το παιχνίδι μας στο παρκέ. Προβλήματα τραυματισμών δεν αντιμετωπίζουμε, περα από κάποιες μικροενοχλήσεις που έχει ο Μποχωριδης, χωρίς σημασία όμως. Το Λαύριο κέρδισε εκτός έδρας την 1η αγωνιστική τον Αρκαδικό αλλά αυτό δεν λέει κάτι για μας, αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια διαφορετικά και με τις κατάλληλες οδηγίες του κόουτς ελπίζουμε σε κάτι καλό”.

Για τον κόσμο της ομάδας: “Είναι ένα πολύ ζεστό γήπεδο, ο κόσμος ήρθε και μας στήριξε και έκανε αισθητή την παρουσία του. Τον παρασύραμε κι εμείς με τον ρυθμό μας κάποιες στιγμές, αλλά παρόλο που τον “παγώσαμε” με την εμφάνιση, είναι ένα κοινό που ξέρει να στέκεται δίπλα στην ομάδα”.

Για την ομάδα: “Η ομάδα θέλει πίστωση χρόνου. Είμαστε όλοι οι παίκτες καινούριοι, δουλεύουμε μαζί μόλις 2 μήνες και δεν γνωριζόμαστε τόσο καλά, αγωνιστικά και προσωπικά. Θεωρώ ότι σε λίγο καιρό θα βλέπουμε μια τελείως άλλη ομάδα στο παρκέ που δεν θα έχει σχέση με την εικόνα της πρεμιέρας”.

Για το πρωτάθλημα: “Η πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη και κρύβει πάντα εκπλήξεις, οι νίκες του Λαυρίου και του Παγκρατίου μου έκαναν εντύπωση”.

Για την πόλη των Σερρών: “Είμαι λίγο καιρό εδώ, αλλά από την πρώτη στιγμή συνάντησα ζεστούς ανθρώπους, χαμογελαστούς που σου μιλάνε θερμά και αυτό με κέρδισε. Βέβαια δεν έχω βγει πολλές φορές έξω επειδή κάνουμε συνεχώς προπόνηση αλλά προσαρμόζομαι”.

Για την Ευρωλίγκα το ΝΒΑ και τον Αντετοκούνμπο: “Παρακολουθώ και Ευρωλίγκα και ΝΒΑ, όσον αφόρα την Ευρώπη ο Ολυμπιακός άλλαξε αρκετά την φιλοσοφία του και το ρόστερ όπως και ο Παναθηναϊκός που ενισχύθηκε. Πιστεύω ότι η Μπαρτσελονα θα είναι αρκετά δυνατή… ενώ το ΝΒΑ αργεί ακόμα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι φοβερός παίχτης, με τρομερά αθλητικά προσόντα. Ότι του στερήθηκε η ζωή μικρός, του το ανταποδίδει τώρα. Ήταν πολύ δυνατός παίκτης αυτό έχω από την προσωπική μου εμπειρία ως αντίπαλος του”.