Το απόγευμα της Τετάρτης (13/4), ο ΓΣ Ελευθερούπολης κατάφερε να φτάσει σε μια πολύ σημαντική αναφορικά με το άμεσο μέλλον της στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών νίκη επί της Καβάλας και κάνοντας το απόλυτο 12/12 στην έδρα της συνεχίζει να παραμένει εντός των θέσεων της πρώτης πεντάδας της λίγκας.
Και ο Διογένης Γοργόνης ήταν συγκλονιστικός για την ομάδα της βόρειας Ελλάδας, με τον νεαρό άσο να την παίρνει από το χέρι και να της χαρίζει ακόμα μια καίρια επιτυχία -απέναντι μάλιστα στο γείτονά της.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός στο τοπικό ντέρμπι της εξ αναβολής αυτής 22ης στροφής και κατόρθωσε να τελειώσει την εν λόγω αναμέτρηση με 19 πόντους (4-8 δίποντα, 2-5 τρίποντα, 5-7 βολές), 5 ριμπάουντ (τα 2 ήταν επιθετικά) αλλά και 4 ασίστ, όντας καταλυτικός φυσικά για τον ΓΣΕ.
Ταυτόχρονα όμως, ήταν πάρα πολύ καίριος και προς το φινάλε της εν λόγω μονομαχίας, όταν με το σκορ στο 69-68 υπέρ του συλλόγου του πέτυχε 5 αναπάντητους πόντους στα τελευταία 19 δευτερόλεπτα με 3/3 βολές και ένα δίποντο -οδηγώντας έτσι την ομάδα του σε ένα τεράστιο θετικό αποτέλεσμα, λίγο πριν ο έμπειρος Τουτζιαράκης «καθαρίσει» το ματς με δικό του καλάθι για το τελικό 74-68.

Το πιο σημαντικό όμως για τον ίδιο και το συγκρότημά του δεν είναι άλλο από το γεγονός πως μετά από τρία ματς όπου ήταν ιδιαίτερα άστοχος με μόλις 16 πόντους συνολικά αλλά και 6-19 σουτ εντός πεδιάς (32% ευστοχία) και 2-7 από την περίμετρο (29% ευστοχία) κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα για να υλοποιήσει έπειτα από καιρό μια ηχηρή και άκρως αποτελεσματική παρουσία.

Αναλυτικά οι εμφανίσεις του σε αυτό το διάστημα:

  • vs Χαρίλαος Τρικούπης: 5 πόντοι (1-4 σουτ, 1-1 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ
  • vs Κόροιβος Αμαλιάδας: 5 πόντοι (2-5 σουτ, 1-2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ
  • vs Καρδίτσα: 6 πόντοι (3-8 σουτ, 0-4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως αυτή ήταν η 3η κορυφαία επίδοση της τρέχουσας σεζόν σε πόντους, η 3η κορυφαία σε ριμπάουντ, η 4η κορυφαία σε τελικές πάσες αλλά και η 7η κορυφαία σε Ranking -γεμίζοντας φυσικά τη στατιστική του υπηρεσία σε τρομερό βαθμό.
Ταυτόχρονα δε, γενικότερα φέτος είναι απίθανα all around με τα χρώματα της Ελευθερούπολης μετρώντας career highs τόσο σε πόντους (12), «σκουπίδια» (4) αλλά και ασίστ (3.5), την ίδια στιγμή που είναι και κυνικά εύστοχος με 46% αποτελεσματικότητας στα δίποντα, με 44% στα τρίποντα αλλά και με 81% από τη γραμμή τω βολών!