Στο Παγκράτι η μεταγραφική νηνεμία δίνει τη θέση της στις ανακοινώσεις παικτών καθώς οι “ροσονέρι” ετοιμάζονται να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Ένα εξ αυτών αφορά τους “μικρούς” που θα βρίσκονται στην ομάδα, κάτι που όμως δεν θα αγχώσει ιδιαίτερα τον κόουτς Ντίνο Καλαμπάκο αφού οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι κάτι παραπάνω από καλές.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι “ροσονέρι” έκαναν δικό τους τον Τάκη Νικολακόπουλο (19, 1μ96), ο οποίος προέρχεται από τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ενώ την περσινή σεζόν διέπρεψε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τόσο στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ όσο και στο Πανελλήνιο.

Ο νεαρός φόργουορντ αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων “πράσινων” την περσινή σεζόν στο δρόμο προς την κατάληψη της δεύτερης θέσης στην Ελλάδα (πίσω από τον πρωταθλητή Άρη), κάτι το οποίο καταδεικνύουν και οι αριθμοί του αφού είχε 8 πόντους και 3.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 21 παιχνίδια.

Παράλληλα, το Παγκράτι ανακοίνωσε και την απόκτηση του Σωκράτη Ψαρόπουλου (επίσης διεθνής με τις “μικρές” Εθνικές), ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας με τα χρώματα του Φιλαθλητικού, ενώ κατά το παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα του Περιστερίου.

Έτσι, οι “ροσονέρι” έκλεισαν δύο εκ των τεσσάρων θέσεων των “μικρών” της ομάδας πηγαίνοντας σε λύσεις που μπορούν να εξελιχθούν σε λίρα εκατό αφού πρόκειται για παιδιά με μεγάλο ταλέντο και ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Το ΔΣ του ΑΟ Παγκρατίου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τους αθλητές Σωκράτη Ψαρόπουλο και Παναγιώτη Νικολακόπουλο“.

Who is who

Ο Παναγιώτης Νικολακόπουλος (19 ετών, φόργουορντ, 1,96) προέρχεται από τον εφηβικό τμήμα του Παναθηναϊκού, με τον οποίο κατέκτησε το εφηβικό πρωτάθλημα ΕΣΚΑ ενώ κατέκτησε την δεύτερη θέση με τους “πράσινους” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων που έγινε στην Πάτρα. Ο Νικολακόπουλος ξεκίνησε το μπάσκετ στον Κόροιβο Αμαλιάδας όπου είχε συμμετοχές και στην Α2, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Ο Σωκράτης Ψαρόπουλος (21 ετών, γκαρντ, 1,91) προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΓΣ Περιστερίου όπου μαζί του αγωνίστηκε ως και την Α1, ενώ την περσινή σεζόν δόθηκε δανεικός στον Φιλαθλητικό, ομάδα που εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα της Α2 και είχε σε 13 παιχνίδια 2,1 πόντους μέσο όρο. Επίσης είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες.