Τα Μέσα Ενημέρωσης της πανέμορφης (στα δικά μας μάτια, λατρεμένης) Σύρου έγραψαν χθες ότι ο Βαγγέλης Δρόσος “βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ”.

Ο 20χρονος δίμετρος φόργουορντ μίλησε στο basketblog.gr για τις προπονήσεις με την “Ένωση” και για το πολυπόθητο “ναι” στο οποίο προσδοκά για να φορέσει και επίσημα την ιστορική φανέλα. Το κάρμα “τον πήγε” πέρσι τέτοιο καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Ιωνικό και φέτος “φλερτάρει” με την ΑΕΚ. Στο βιογραφικό του σεμνού άσσου έχουν καταγραφεί ακόμη ο Α.Ο. Ερμούπολης και ο Ηλυσιακός.

-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επαφές σου με την ΑΕΚ; Θα είσαι παρών στην επανέναρξη των προπονήσεων, στις 15 Ιουλίου;

Περιμένω την επίσημη πρόταση της ΑΕΚ για συνεργασία. Η ΑΕΚ με θέλει. Ο κύριος Ζιάγκος μού είπε, ότι με θέλει. Που σημαίνει ότι τον ικανοποίησα. Αυτό ξέρω“.

-Ανεξάρτητα από το τι ακριβώς θα γίνει τελικά, πώς ήταν η μηνιαία εμπειρία σου, στις προπονήσεις και στα φιλικά της ΑΕΚ;

“Εξαιρετική. Τι να πω; Ένιωσα με το “καλημέρα” πόσο βαριά είναι αυτή η φανέλα. Το ήξερα, αλλά άλλο να το ξέρεις κι άλλο να το νιώθεις. Έτσι ή αλλιώς, από την πρώτη στιγμή που επικοινώνησε μαζί μου ο κύριος Ζιάγκος για να δοκιμαστώ άρχισα να συναισθάνομαι το μέγεθος του συλλόγου. Δεν μπορούσα φυσικά να αρνηθώ. Ο κάθε παίκτης ονειρεύεται να παίξει στην ΑΕΚ”.

-Με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας είχες μία καλή χρονιά. Γιατί έφυγες;

“Είναι γεγονός ότι από τον Ιωνικό είμαι ικανοποιημένος. Ήταν η πρώτη φορά που σε επαγγελματικό επίπεδο αγωνίστηκα βασικός. Υπήρχε πίεση. Η ανάγκη να δικαιώσεις αυτούς που σε πίστεψαν και πάνω απ’ όλα  να δικαιώσω τον προπονητή μου, τον Σπύρο Σταθούλη, μεγάλο δάσκαλο για μένα, πρόσθεσε πίεση. Έπρεπε να ικανοποιήσεις τον κόσμο της ομάδας. Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι με βοήθησαν πολύ στο να προσαρμοστώ οι συμπαίκτες μου, όπως ήταν οι Τσακιρίδης και Συριστρατίδης. Έκρινα όμως ότι μπορώ το παραπάνω βήμα είτε σε ομάδα της Α1, είτε της Α2, γι’ αυτό και αποφάσισα να κοιτάξω το μέλλον μου. Όμως, δεν κλείνω καμιά πόρτα. Ούτε του Ιωνικού…».

-Και προέκυψε η ευκαιρία της ΑΕΚ.

“Προέκυψε η ευκαιρία της ΑΕΚ, που είναι πάνω και πέρα από κατηγορίες. Η ΑΕΚ θα ανέβει σίγουρα στην Α1, εκεί που της αξίζει και που πρέπει να πρωταγωνιστήσει σύντομα. Θα ήταν τιμή μου να μπορέσω να είμαι και εγώ εκεί, όταν οι οπαδοί θα χαίρονται για την επιστροφή της “Βασίλισσας” στην Α1“.

-Κλασική ερώτηση εσχάτως, αλλά αυτονόητη: Έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου να δοκιμάσεις στην ΑΕΚ ο οργασμός που επικρατεί με Μελισσανίδη-Κοτσάτο;

“Η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ. Ζούμε όμως σε καιρούς πολύ δύσκολους, που τα οικονομικά και η σταθερότητα στη καθημερινότητά μας παίζουν ρόλο. Ξέρω ποιος είναι ο Μελισσανίδης από μακριά, όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι. Διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή τι σημαίνει οργάνωση στην ΑΕΚ, αλλά και ξέρω και το όραμα του κυρίου Κοτσάτου και της διοίκησης. Δεν έτυχε φυσικά να μιλήσω με τον κύριο Κοτσάτο. Όλα δείχνουν όμως ότι η ΑΕΚ ξαναγεννιέται. Μου μίλησαν και οι παλαιότεροι παίκτες. Μου είπαν για το αίσθημα ασφάλειας που επικρατεί στην ομάδα. Γι’ αυτό σας είπα. Θα ήταν ευλογία για μένα να συμμετέχω στην αρχή αυτής της αναγέννησης της “Βασίλισσας”.

-Με τον Βαγγέλη Ζιάγκο υπήρξατε αντίπαλοι, όταν εσύ ήσουν παίκτης στην εφηβική ομάδα του Ηλυσιακού και εκείνος προπονητής στην εφηβική ομάδα της ΑΕΚ. Τώρα… ενδέχεται να είναι προπονητής σου. Τα συναισθήματα;

“Για τον κύριο Ζιάγκο είχα πολύ καλή γνώμη, πολύ πριν να έλθω στην ΑΕΚ. Είναι προπονητής-παιδαγωγός. Είναι εξαιρετικός στην ψυχολογία. Σε κερδίζει. Τον σεβόμουν ανέκαθεν. Χαίρεσαι να κάνεις προπόνηση. Γενικότερα, χαίρομαι να κάνω προπόνηση. Ξέρω ότι θα είναι πιο δύσκολα από τον Ιωνικό, που έδινε μία μάχη σωτηρίας και ήμασταν πάντα υπό πίεση. Ξέρω ότι δεν θα έχω τον χρόνο συμμετοχής που είχα στον Ιωνικό. Έχω μιλήσει με τον κύριο Ζιάγκο. Εγγυήθηκε ότι θα γίνει δουλειά. Εγγυήθηκε ότι θα υπάρχει σταθερότητα. Δεν μου εγγυήθηκε χρόνο συμμετοχής. Είναι αυτονόητο”.

-Οι φίλοι σου στην Αθήνα ή στην Σύρο τι λένε για το ενδεχόμενο να πας στην ΑΕΚ;

“Κατά σύμπτωση, οι περισσότεροι φίλοι μου είναι ΑΕΚ. Και οι περισσότεροι βρίσκονται στο νησί. Έχει πολλούς “Ενωσίτες” η Σύρος. Όπως καταλαβαίνετε μου λένε “πήγαινε στην ΑΕΚάρα”. Με… απειλούν “μην δεν πας στην ΑΕΚάρα”. Μου κάνουν πλάκα “θα καδράρουμε τις φωτογραφίες σου με τη φανέλα της ΑΕΚ στο δωμάτιό μας” και τέτοια. Τέλος πάντων περιμένω την πρόταση της ΑΕΚ. Θα επαναλάβω ότι θα ήθελα να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που θα καταβληθεί από όλους για την μεγάλη επιστροφή. Θα δούμε τι θα γίνει…”