Στον Αστακό διεξάγεται το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της σημερινής 17ης αγωνιστικής, στην οποία οι πρωτοπόροι έχουν θεωρητικά εύκολο έργο. Υψηλού ενδιαφέροντος και οι αναμετρήσεις σε Λάρισα, Πεύκα και Ηράκλειο. Αναλυτικά:

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Στον Αστακό, ο τοπικός Αίολος κοντράρεται με τον Φάρο Κερατσινίου στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Ο τέταρτος (γηπεδούχοι) και ο πέμπτος της βαθμολογίας βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες και χρειάζονται μια μεγάλη νίκη για να εδραιωθούν στην πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Αμφότεροι διαθέτουν έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες και όλα συντελούν στο ότι θα γίνει μια μεγάλη… μάχη. Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Φάρος είχε επικρατήσει με 92-81 και στο αποψινό ματς και η τελική διαφορά θα παίξει τον δικό της σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ: Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στη Καβάλα. Οι πρωτοπόροι φιλοδοξούν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και σαφώς υπερέχουν του αντιπάλου τους σε ρόστερ και εμπειρία, ενώ η Ένωση δεν φημίζεται για τις εκτός έδρας επιδόσεις της. Συν τοις άλλοις το έργο των φιλοξενούμενων γίνεται δυσκολότερο λόγω και της απουσίας του Σκλήβα.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο ο Ηρακλής έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Αρκαδικό. Ο “Γηραιός” προέρχεται από μια ήττα – σοκ στον Χολαργό με πολύ βαρύ σκορ και στην έδρα του δεν έχει το παραμικρό περιθώριο απώλειας, δεδομένου ότι έχει κυλήσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Αρκαδικός δείχνει σε καλή κατάσταση, θα παίξει χωρίς άγχος και αν υποτιμηθεί ενδέχεται να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους.

ΜΑΧΗΤΕΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Κομβικό παιχνίδι για τη “μάχη” της παραμονής στα Πεύκα. Οι Μαχητές που αντλούν μεγάλη δύναμη από την έδρα τους καλούνται να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να ανασάνουν βαθμολογικά, κόντρα σε μια ιδιαίτερα σκληροτράχηλη ομάδα που έχει αποδείξει ότι δεν παραδίνεται εύκολα σε κανέναν. Οι άμυνες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι το οποίο αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΔΟΥΚΑΣ: Με στόχο να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση… βολής από τον πρώτο Πανιώνιο, ο Δούκας φιλοξενείται στο Μετς από το Παγκράτι. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι δεδομένη, με τους “ροσονέρι” να βρίσκονται στη τελευταία θέση της βαθμολογίας και να αποτελούν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Όμως διαθέτουν “βαριά” φανέλα και οι “μπλε” θα πρέπει να είναι σοβαροί αν θέλουν να κάνουν το “οκτώ στα οκτώ”.

ΑΕΛ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Συναρπαστικό παιχνίδι αναμένεται στη Λάρισα, ανάμεσα σε δύο επιθετικές ομάδες όπως η Λάρισα και ο Χολαργός. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τον θρίαμβο επί του Ηρακλή και φιλοδοξούν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα προκειμένου να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στο γκρουπ των πλέι οφ. Η ΑΕΛ δείχνει να έχει χάσει λίγο τη σταθερότητα της στα τελευταία ματς, όμως παραμένει μια πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα της και με όλους τους παίκτες της ετοιμοπόλεμους θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες.

ΨΥΧΙΚΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Στο Ψυχικό συγκρούονται δύο ομάδες που έχουν εξελιχθεί σε παραδοσιακές δυνάμεις της Α2 τα τελευταία χρόνια. Ισόβαθμοι στην 7η θέση, Ψυχικό και Εθνικός χρειάζονται τους βαθμούς για να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς την απευθείας εξασφάλιση της σωτηρίας αλλά και προκειμένου να συνεχίσουν να ελπίζουν για κάτι καλύτερο… Οι “σκίουροι” έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, όμως σε γενικές γραμμές οι δύο ομάδες δείχνουν ισοδύναμες. Όσον αφορά στη συμμετοχή του τραυματία πλέι μέικερ του Εθνικού Ράιτ Λάανε, αυτή θα κριθεί τη τελευταία στιγμή με τις πιθανότητες να είναι με τη πλευρά του Εσθονού άσσου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΓΣΛ: Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής συμπληρώνεται τη Κυριακή με την… μάχη επιβίωσης της Κρήτης. Ηράκλειο και Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων θα τα παίξουν… όλα για όλα, σε έναν “τελικό” από τον οποίο ο χαμένος θα γίνει αυτόματα και φαβορί για τον υποβιβασμό. Στα… υπέρ των Θεσσαλών το γεγονός ότι είχαν νικήσει με 19 πόντους στο ματς του πρώτου γύρου (83-64), διαφορά που δύσκολα (λογικά) θα καταφέρουν να καλύψουν οι Κρητικοί.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 17ης αγωνιστικής:
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Αστακού 17.00 Αίολος Αστακού-Φάρος Κερατσινίου Διαμαντής-Παναγιώτου-Αναστόπουλος Α.
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές-Αμύντας Σταματόπουλος-Παγώνης-Γερακίνης
Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΑΕΛ-Χολαργός Συμεωνίδης-Λόρτος-Τζιοπάνος
Ιβανώφειο (κ.θ.) 17.00 Ηρακλής-Αρκαδικός Ταρενίδης Στ.-Πιτσίλκας Β.-Ζαχαρής
Μετς Α 17.00 Παγκράτι-Δούκας Παπαθανασίου-Διμπινούδης-Σπυρόπουλος Σπ.
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Εθνικός Μπίκας-Στρέμπας-Καλογερόπουλος Φ.
Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Καβάλα Δαρλαμήτσος-Κοντίλης-Δημόπουλος

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Δύο Αοράκια 16.00 Ηράκλειο-ΓΣ Λαρισαίων 1928 Μαγκλογιάννης-Σκούτας-Γιακείμη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

1. Πανιώνιος 31 (15-1)
2. Δούκας 30 (14-2)
3. Ηρακλής 29 (13-3)
4. Φάρος Κερατσινίου 27 (11-5)
5. Αίολος Αστακού 26 (10-6)
6. ΑΕΛ 25 (9-7)
7. Εθνικός 24 (8-8)
8. Ψυχικό 24 (8-8)
9. Χολαργός 23 (7-9)
10. Αμύντας 23 (7-9)
11. Αρκαδικός 22 (6-10)
12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 22 (6-10)
13. Καβάλα 21 (5-11)
14. ΓΣΛ 20 (4-12)
15. Ηράκλειο 19 (3-13)
16. Παγκράτι 18 (2-14)