Η δήλωση συμμετοχής του ΟΦΗ την ύστατη στιγμή στο νέο πρωτάθλημα της Α2, όπως έγραψε χθες το basketblog, ήταν το πρώτο σκίρτημα του άνεμου αισιοδοξίας που έχει αρχίσει και φυσάει στο Ηράκλειο.
Η επιβεβαίωση της συνέχισης της προσπάθειας στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία και η οριστική αποφυγή κάθε πιθανότητας αφανισμού του ιστορικού συλλόγου, ήρθε λίγες ώρες μετά. Όπως προέκυψε στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη ανάμεσα σε παράγοντες και φιλάθλους των “μελανόλευκων”, ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 εμφανιζόμενος δυνατός και ενωμένος όσο ποτέ..

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ“, το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Κλάδος, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Χρήστος Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης και μέλη του ΔΣ, οι έφοροι της Ανδρικής ομάδας και των άλλων τμημάτων, όπως και το προπονητικό τιμ των υποδομών.

Στην συνάντηση ήταν παλαιοί παίκτες και προπονητές του ΟΦΗ, εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων και φίλοι του ΟΦΗ, όπως και ο παλαιός αθλητής του ΟΦΗ και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Κώστας Βαρδαβάς.

Όλοι τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν η ιστορική ομάδα της Κρήτης να μην συμμετάσχει στην Α2 Ανδρών, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Βασίλη Ξημέρη να κάνει στην ομιλία του μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του τμήματος και ζητώντας από όλους συστράτευση στην νέα προσπάθεια, ξεκαθαρίζοντας ότι το οικονομικό άνοιγμα της περσινής χρονιάς θα καλυφτεί εξολοκλήρου από την διοίκηση του συλλόγου, με την νέα Επιτροπή Μπάσκετ να διαχειρίζεται τα οικονομικά της ομάδας από το μηδέν.

Αποφασίστηκε να συσταθεί μια 15μελής επιτροπή που θα ασχολείται όλα τα θέματα που αφορούν το τμήμα μπάσκετ, ενώ θα υπάρχει και μια εκτελεστική επιτροπή, που θα απαρτίζεται από 9 άτομα (από τα 15) που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τα θέματα της Ανδρικής ομάδας (ρόστερ, μπάτζετ, χορηγικό πλάνο, τεχνικό τιμ).

Στην 9μελή εκτελεστική επιτροπή συμμετέχουν οι: Χρήστος Μιχαλόπουλος, Μάνος Ξημέρης, Μάνος Σφακιανάκης, Μάνθος Σταθάκης, Σταύρος Λυριντζάκης, Νίκος Ζήσιος, Ταξιάρχης Χωραϊτης, Διαμαντής Κονδαρός, Ηρακλής Σφακιανάκης.

Τα υπόλοιπα 6 μέλη της 15μελούς επιτροπής είναι οι: Σταύρος Κουνενός, Νίκος Μαρής, Κώστας Παντατοσάκης, Νίκος Καφετζάκης, Συμεών Καμπάκας, Γιάννης Χαλκιαδάκης.

Την Πέμπτη στις 7:30μμ θα συνεδριάσει η 15μελή Επιτροπή στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ”, με βασικά θέματα τους στόχους και τον προϋπολογισμό για την νέα χρονιά και την πρόσληψη του προπονητικού τιμ, ενώ θα συσταθεί και σε σώμα.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Ο.Φ.Η, στο ξαφνικό άκουσμα θανάτου του Προέδρου Π.Α.Ε – Διεθνής Ένωσις Εργοτέλης , Απόστολου Παπουτσάκη, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
1) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην Π.Α.Ε- ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.
2)Να παραβρεθεί αντιπροσωπεία στην νεκρώσιμη ακολουθία.
3)Να κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό, αντί στεφάνου, σε ίδρυμα της πόλης.

Ο Απόστολος Παπουτσάκης ήταν ο άνθρωπος που με το ήθος του, την ειλικρίνεια του και την κοινωνική του προσφορά, τόσο στον αθλητικό χώρο, όσο και στον κοινωνικό στίβο, βοήθησε τα μέγιστα.
Εμείς τον ευχαριστούμε για τη βοήθεια που παρείχε όλα αυτά τα χρόνια στο Σωματείο.
Για όλους εμάς θα μείνει αξέχαστος και θα τον θυμόμαστε έτσι όπως τον γνωρίσαμε.
Οι οικείοι του θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την κληρονομιά ανθρωπιάς που τους αφήνει.

Καλό σου ταξίδι φίλε Απόστολε….. “.