Μετά τη διακοπή της προηγούμενης εβδομάδας, το πρωτάθλημα της Α2 επιστρέφει στη… δράση, με τους περισσότερους πρωτοπόρους να έχουν θεωρητικά εύκολο έργο.

Στην αυριανή (Σάββατο) 17η αγωνιστική, δυσκολότερη φαντάζει η αποστολή του Φιλαθλητικού, ενώ υψίστης βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι για την “μάχη” της παραμονής, διεξάγεται στο Ηράκλειο. Αναλυτικά:

ΛΑΥΡΙΟ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Στο Λαύριο είναι στραμμένα τα… φώτα του ενδιαφέροντος, αλλά και των τηλεοπτικών καμερών, μιας και η αναμέτρηση του Λαυρίου με τον Φιλαθλητικό θα καλυφθεί “ζωντανά” από την ΕΤ-1. Οι γηπεδούχοι, ενισχυμένοι με τον Κακιούζη που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του, θα προσπαθήσουν να βάλουν… δύσκολα στην πρωτοπόρο ομάδα του Ζωγράφου, η οποία έχει πάντως τον πρώτο λόγο για τη νίκη που θα την διατηρήσει σε τροχιά ανόδου. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Λυμπερόπουλος, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν πλήρης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Το πλέον αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής αναμένεται στο Ηράκλειο, όπου η ομώνυμη ομάδα κοντράρεται με τον Ερμή σε μια “μάχη επιβίωσης”. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θέλουν παράλληλα να καλύψουν και τη διαφορά των πέντε πόντων που είχαν ηττηθεί στο ματς του πρώτου γύρου. Σε περίπτωση που οι “πράσινοι” καταφέρουν να… αποδράσουν με το “διπλό”, θα έχουν κάνει μεγάλο βήμα για τη σωτηρία τους, ενώ παράλληλα θα βάλουν οριστικά από κάτω έναν βασικό ανταγωνιστή τους. Χωρίς προβλήματα οι δύο ομάδες.
Η αναμέτρηση θα καλυφθεί διαδικτυακά από το “kretaworldbasket.gr”.

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ο έτερος της κορυφής, Νέα Κηφισιά, αναμένεται να έχει ευκολότερο έργο από τον Φιλαθλητικό, καθώς υποδέχεται στην έδρα της την ουραγό Νίκη Βόλου. Πλήρης και με καλή ψυχολογία οι γηπεδούχοι δεν προβλέπεται να συναντήσουν δυσκολίες κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη, η οποία θα προσπαθήσει να σταθεί με αξιοπρέπεια.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Μονόδρομος η νίκη για τους γηπεδούχους, αν θέλουν να διατηρηθούν κοντά στις πρώτες θέσεις και να μην απολέσουν και άλλο έδαφος… Ο Αρκαδικός που μάχεται για την σωτηρία του θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν, μιας και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά…
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί “ζωντανά” μέσω “live streaming” από τα “ikaroibc.gr“, “arcadiaportal.gr” και το “livezone.gr“.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Χωρίς την συμπαράσταση των φιλάθλων του, για δεύτερο συνεχόμενο ματς (λόγω τιμωρίας της έδρας), το Παγκράτι υποδέχεται στο Μετς την Αγία Παρασκευή σε ένα πολύ ενδιαφέρον Αθηναϊκό ντέρμπι. Βασικός στόχος και των δύο είναι η ταχύτερη δυνατή εξασφάλιση της σωτηρίας και ο νικητής θα έχει κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση. H ψυχολογία είναι ανεβασμένη και στα δύο στρατόπεδα και αναμένεται ένα θεαματικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες και βάσει βαθμολογίας (έχουν αμφότεροι ρεκόρ 8-8) ομάδες.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ο Κόροιβος είναι ξεκάθαρα το φαβορί κόντρα στη Δόξα. Η ομάδα της Ηλείας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όμως πλήγμα αποτελεί η απώλεια του Γιάννη Αντωνιάδη, που θα μείνει εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Δόξα που παραμένει σε δυσχερή βαθμολογική θέση, δεν έχει άλλη επιλογή από το να… παλέψει το παιχνίδι και ότι βγει…

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΟΦΗ: Στο ματς που συμπληρώνει το πρόγραμμα της αγωνιστικής, τα Τρίκαλα υποδέχονται τον ΟΦΗ και φιλοδοξούν να συνεχίσουν το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων τους και να διατηρηθεί σε απόσταση… βολής από την κορυφή. Παράλληλα, οι Θεσσαλοί εύχονται… στραβοπάτημα, κάποιων εκ των δύο πρωτοπόρων, ώστε να σκαρφαλώσουν ψηλότερα. Ο ΟΦΗ που έχει αντικειμενικά πού δύσκολο έργο, θα αγωνιστεί χωρίς τον Παπαδάκη ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία του επίσης τραυματία Τραιανού.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση του Λαυρίου (ΕΤ-1), όπου το τζάμπολ ορίστηκε στις 2 μ.μ.