Η φετινή… υπέρβαση του ΟΦΗ και η εξασφάλιση της παραμονής εν μέσω πολλών προβλημάτων, τα παράπονα του από την διοίκηση αλλά και το αν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, ήταν τα βασική σημεία αναφοράς του Φώτη Τακιανού, στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον “Athletic Radio 104,2”. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός των Κρητικών:

Για τη χρονιά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα: “Τελείωσε μια χρονιά που από την αρχή έως το τέλος κύλησε με πολλά προβλήματα. Το επιτυχημένο ανήκει στο αγωνιστικό τμήμα. Πολλές φορές έχω αναφερθεί σε αυτά και είναι τεράστια επιτυχία πως κάποιοι πέτυχαν να μείνει η ομάδα στην Α2. Παραλάβαμε κάτι που με πολύ κόπο και προσπάθεια το δίνουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε”.

Για το τι ένιωσε ζώντας την φετινή αγωνιστική περίοδο: “Όταν γίνεται μια συμφωνία και υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις είσαι υποχρεωμένος και δεν έχεις λόγο να πεις ότι δεν θα τηρηθούνε να περιμένεις και να πιστεύεις σε αυτά που έχεις συμφωνήσει. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Είχαμε προβλήματα από την πρώτη μέρα λειτουργίας και αυτό είναι κάπως παράδοξα. Οι περισσότερες ομάδες μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά όχι από την αρχή της χρονιάς. Η ομάδα είχε φτάσει στο σημείο να ρισκάρει και την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Έγιναν όλα αργά και καθυστερημένα. Ξεκινήσαμε αργά την προετοιμασία φτιάχτηκε αργά και το ρόστερ και είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν προβλήματα. Άμα δεν κάνες προετοιμασία και δεν ενσωματωθούν γρήγορο παίκτες είναι λογικό να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Είναι και το εξωαγωνιστικό που το έχω επισημάνει πολλές φορές. Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση είναι πως ένα σύνολο ανθρώπων κάτω από αυτές τις συνθήκες κα κάποιοι άτομα από την διοίκηση που όντως . Παρόλα αυτά η ομάδα κατάφερε να μείνει και να κάνει και μεγάλες νίκες βρίσκοντας ρυθμό. Στο δεύτερο γύρο κάναμε μόνο μια ήττα εντός έδρας και τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα”.

Για το αν έκρινε την παραμονή η νίκη επί του Φιλαθλητικού: “Όταν μπήκαν μέσα οι τραυματίες μπήκαμε σε ένα ρυθμό αν και η καθημερινότητα μας ήταν με ελλιπείς προπονήσει ςσε θέμα παικτών. Είναι ελάχιστες φορές που κάναμε προπόνηση με 10 παίκτες. Σε ένα μέρος που δεν είχαμε πρόσβαση για να κάνουμε φιλικά παιχνίδια. Δεν ήταν και εύκολο να παίζαμε με το Ηρακλειο. Παίζαμε 5 εναντίον 5 κάθε Σάββατο την ώρα του παιχνιδιού”.

Για το αν έχει παράπονο από την Διοίκηση: “Σίγουρα έχουμε ένα παράπονο. Για να δούμε τα πράγματα όπως είναι πως το τι κάναμε μέσα στο γήπεδο δεν ισοσκελίζεται από τo περιβάλλον της ομάδας. Θεωρώ πως δώσαμε πολλά περισσότερα πράγματα από όσα πήραμε. Δεν έχουν υποχρεώσεις προς παίκτες και προπονητές. Αυτή τη χρονιά που είναι προβληματική έχουμε δεχθεί ήδη μία μείωση στα δεδουλευμένα για να τελειώσει κάπως αυτή η χρονιά”. 

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: “Η λειτουργία της ομάδας κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι μοναδική. Υπήρχε αλληλοσεβασμός. Για να μείνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο χρειάζονται άλλες αξίες. Το ιδανικό της νίκης τα πιστεύω. Κάθε Σάββατο μπαίναμε για να κερδίσουμε θέλαμε να δίνουμε το 100% και το πιο σημαντικό αποδείχθηκε το ότι δεν θέλαμε να χάσει ο ΟΦΗ την κατηγορία στα χέρια μας. Εκτιμώντας την ιστορία της ομάδας και τη δυναμική της και γνωρίζοντας της αγάπη του κόσμου άσχετα αν μας στήριξε ή όχι. Μας δημιούργησε μια έξτρα υποχρέωση και αυτό το πράγμα έγινε αυτοσκοπός. Προσπαθούσαμε νε αφήσουν έξω το πρόβλημα μας και καταφέραμε κάτι μοναδικό. Παραδίδουμε την ομάδα και δημιουργούμε υποχρέωση στους επόμενους, άσχετα με το ποιοι θα είναι στην ομάδα. Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά η ομάδα”.

Για το αν αποχωρεί οριστικά από τον ΟΦΗ: “Είναι κάτι ανοικτό. Έχει γίνει μια αλλαγή στον ερασιτέχνη και σαν επαγγελματίας είμαι ανοιχτός να συζητήσω οτιδήποτε σοβαρό έχει ένα όραμα, ανεξάρτητα από το τι ζήσαμε φέτος. Είμαστε σε μια φάση που παρότι δουλέψαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες έχουν γίνει δεσμοί στην ομάδα και αν βρεθούν κάποιες λύσεις νομίζω πως μπορεί να δημιουργηθεί κάτι καλό. Είναι θέμα της διοίκησης να οριοθετήσει τους στόχους της νέας χρονιάς”.

Αν έχει γίνει κουβέντα με τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ: “Δεν έχει γίνει. Υπήρχε στο προγραμματισμό να γίνει μια κουβέντα αλλά υπάρχει η πρόθεση και από την διοίκηση και από εμάς. Θα γίνουν διερευνητικές επαφές αλλά πρέπει να οριοθετηθούν οι στόχοι. Για μια καινούργια διοίκηση δεν είναι εύκολο. Πρέπει να πιστώσουμε χρόνο στην διοίκηση και βλέπουμε. Με διπλωματική απάντηση θα ήταν ίσως σαν επαγγελματίας συζητάω όλες τις προτάσεις. Η φετινή χρονιά είχε έντονα συναισθήματα και δημιούργησε δεσμούς. Θεωρώ πως μπορώ και θέλω σαν όραμα αν μου δώσει κάποιος να είμαι σε αυτή την προσπάθεια”.