Το Περιστέρι κατάφερε να επικράτησει με 59-54 της Δόξας Λευκάδας στο Κλειστό “Αν. Παπανδρέου”, με το Διονύση Σκουλίδα να έχει σημαντικό ρόλο, καθώς έδωσε την ασίστ στον Μιχάλη Πολυτάρχου, κι εκείνος με τη σειρά του ευστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο όταν το σκορ ήταν 51-52, αλλά και να βάλει 2/2 βολές, λίγα δεύτερα πριν το τέλος, και να επισφραγίσει το αποτέλεσμα υπέρ της ομάδας του.

Ο 19χρονος διεθνής, μίλησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο basketblog.gr, και είπε πως το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα και η συγκέντρωση. Ωστόσο, αναφέρθηκε και στα play out, τα οποία δε γλυτώνει το Περιστέρι, και συνέστησε το μυαλό όλων να είναι μόνο στις νίκες για να σωθεί η ομάδα.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι:

«Ήμασταν πολύ κακοί επιθετικά, είναι η αλήθεια, σ’ όλο το ματς. Αλλά αυτό που μας κράτησε μέσα, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια, όταν κάναμε τις νίκες μας, είναι η άμυνα, που πλέον έχει γίνει το κλειδί της ομάδας, το μότο, και η απόδειξη είναι ότι το τελευταίο δεκάλεπτο έληξε 14-5. Η Λευκάδα ήταν μπροστά για 2 πόντους, κι έβαλε μόνο 5, ενώ εμείς 14. Βάλαμε και τις κρίσιμες βολές, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια και πήραμε και κάποια ριμπάουντ στο τέλος, τα οποία μας κλείδωσαν τη νίκη».

Για τα play out:

«Καλό θα ήταν να μη γίνουν τα play out. Τώρα, από εκεί και πέρα, επειδή δε βλέπω να γίνεται δεκτή η αίτηση των ομάδων, εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε μία νίκη μέσα στο Δούκα, για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας, με οποιαδήποτε ομάδα κι αν πέσουμε στα play out. Κι επειδή τα παιχνίδια ξεκινάνε κατευθείαν μετά την τελευταία αγωνιστική, θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε, να κάνουμε τις προπονήσεις μας για να είμαστε έτοιμοι, γιατί μπορεί να έχουμε και ταξίδια. Οπότε, συγκέντρωση και ξεκούραση πλέον. Στο μυαλό μας πρέπει να υπάρχει μόνο η νίκη για να σώσουμε την ομάδα».

Κάτια Πετροπούλου

Φώτο: Λυδία Πετροπούλου