Διψασμένος για διάκριση, αλλά και προσγειωμένος ταυτόχρονα εμφανίστηκε ο Στέφαν Νίκολιτς. Ο Σέρβος πόιντ γκαρντ παραχώρησε σήμερα μεγάλη συνέντευξη στην “ΩΡΑ των  σπορ”.

Για το κάλεσμα της ΑΕΚ: “Είμαι έκπληκτος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος σχετικά με το πώς με υποδέχθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου και σίγουρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Θα είμαι χαρούμενος να αποδείξω και στο γήπεδο, ότι μπορώ να γίνω καλύτερος, για να βοηθήσω την ομάδα μου. Φυσικά και ξέρω πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η ΑΕΚ”.

Για τον στόχο της ΑΕΚ:  “Ασφαλώς γνωρίζω ότι η ΑΕΚ πρέπει να επιστρέψει στην Α1 και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αποδέχθηκα την πρόταση της. Αρχικά ήμουν λίγο καχύποπτος στο να δεχθώ να πάω σε μια ομάδα της Α2, αλλά μίλησα με τον προπονητή και είδα ότι ο σύλλογος είναι σοβαρός και έχει φιλοδοξία για να ανέβει στην Α1”.

Για την κατηγορία της ΑΕΚ: “Όταν έμαθα ότι η ΑΕΚ δεν παίζει στην Α1, έμεινα έκπληκτος. Δεν το περίμενα”.

Για τα πρόσωπα της ΑΕΚ: “Από την ΑΕΚ γνωρίζω τον Δήμο Ντικούδη, από παλιά, ως παίκτη. Έχει παίξει τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στον Παναθηναϊκό, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Βαλένθια και φυσικά την Εθνικής Ελλάδας. Αυτό που μου αρέσει στην ΑΕΚ, είναι ότι έχει οργανωμένους οπαδούς, που δημιουργούν σπουδαία ατμόσφαιρα. Θα είμαι ευχαριστημένος να παίξω για αυτό το κοινό”.

Για την ομάδα της καρδιάς του: “Στη Σερβία είμαι Ερυθρός Αστέρας”.

Για τον παίκτη-πρότυπο: “Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς είναι η επιτομή του πλέι μέικερ στη Σερβία”.

Για τον πρώην συμπαίκτη του στις εθνικές ομάδες, τον Τεόντοσιτς: “Με τον Τεόντοσιτς παίξαμε μαζί στις μικρές εθνικές της Σερβίας, κάτω των 15 ετών, κάτω των 17 και κάτω των 20. Πήραμε δύο χρυσά μετάλλια. Εγώ ήμουν η αλλαγή του Τεόντοσιτς. Κοιτώντας το που έχει φτάσει πλέον, το να παίζει δηλαδή σε μια ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι λίγο περίεργο για μένα, γιατί ακόμα ψάχνω τον προσανατολισμό μου, ενώ εκείνος είναι πλέον φτασμένος παίκτης. Για αυτό η ΑΕΚ είναι πολύ καλή επιλογή για μένα. Θέλω να αποδείξω ότι είμαι πολύ καλύτερος από αυτό που έχω δείξει μέχρι στιγμής στην καριέρα μου”.

Για το αν προτιμά το σουτ ή την πάσα:  “Συνδυάζω και τα δύο. Έχω καλό σουτ, αλλά δεν είμαι «άπληστος» παίκτης. Δεν θέλω να βάλω 20 πόντους και η ομάδα να χάσει. Αν κρίνω ότι θα πρέπει να δημιουργήσω και να «ταΐσω» τους συμπαίκτες μου, αυτό θα κάνω. Αν νιώθω σίγουρος, τότε θα πάρω εγώ την ευθύνη της επίθεσης και θα σουτάρω”.

Για τον ρόλο του στην ΑΕΚ: “Είναι δύσκολο να πω κάτι από τώρα, αφού είναι μόλις η πρώτη φορά που έρχομαι στην Αθήνα. Σύντομα θα μιλήσω με τον κόουτς, για να μου εξηγήσει ποιος θα είναι ο ρόλος μου στην ομάδα. Πρώτος μου στόχος, είναι να γυρίσει η ΑΕΚ στην Α1. Θα κάνω τα πάντα για να τον πετύχουμε”.

Για την κρίση στην Ελλάδα: “Πράγματι, οι πρώτες σκέψεις που έκανα όταν μου έγινε η πρόταση, είχαν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Μετά όμως μίλησα με τον μάνατζερ μου και με τον κόουτς. Ρώτησα για την κατάσταση που υπάρχει στην ΑΕΚ και άκουσα πολύ θετικές απαντήσεις. Η ΑΕΚ είναι σοβαρός σύλλογος. Τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν, έχουν περάσει και η ΑΕΚ είναι πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Α1”.

Για τους συμπατριώτες του Ίβκοβιτς και Σάκοτα: “Πράγματι, έχουν πετύχει πολλά πράγματα (στην ΑΕΚ). Ελπίζω ότι θα συνεχιστεί η παράδοση των Σέρβων στην ΑΕΚ. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα το προσπαθήσω”.

Για την καλύτερη χρονιά του: “Η πρώτη μου χρονιά στο εξωτερικό, όταν πήγα στη Σλόβαν Λιουμπλιάνας, είναι αυτή που ξεχωρίζω, γιατί έγινε η μετάβαση μου από παιδί σε αθλητή. Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από το σπίτι μου. Ήμουν 19 χρονών και έπαιζα στην Αδριατική Λίγκα σε πολύ νεαρή ηλικία”.

Για το ρουμανικό πρωτάθλημα, όπου έπαιζε τα τρία τελευταία χρόια: “Οι συνθήκες είναι πολύ καλές στη ρουμανική λίγκα. Εκεί οι ομάδες πληρώνουν καλά και είναι σίγουρα λεφτά. Μετά από το τέλος της κάθε σεζόν, πάντα προσπαθούσα να βρω κάτι καλύτερο. Ασφαλώς η Ρουμανία είναι μια σίγουρη επιλογή για κάθε παίκτη”.

Για τον τρόπο που αντιδρά στον αγώνα: “Κάνω τα πάντα για να είμαι ήρεμος μέσα στο παιχνίδι. Εντάξει, προφανώς θα υπάρξουν και στιγμές που το ματς θα «ανάψει», αλλά τον περισσότερο καιρό είμαι ήρεμος”.

Για τα υπόλοιπα αθλήματα προτίμησής του: “Παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Είχα παίξει και τένις για έναν χρόνο, πριν ασχοληθώ με το μπάσκετ, αλλά το τένις είναι ένα σπορ, περισσότερο για πλούσιους ανθρώπους”.

Για την οικογένειά του: “Ο πατέρας μου, Σλόμπονταν, είναι προπονητής, ενώ έπαιξε μπάσκετ για 12 χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα. Ο μικρός μου αδερφός, που είναι 23 ετών, παίζει στην πρώτη κατηγορία της Σερβίας”.