Η ώρα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς φτάνει για τη Δόξα Λευκάδας, η οποία το Σάββατο (10/10) στις 5 μ.μ., θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Ο τεχνικός ηγέτης των νησιωτών Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε για το εναρκτήριο παιχνίδι του πρωταθλήματος, επισημαίνοντας ότι απαιτείται χρόνος για να φτάσει η ομάδα στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης:

“Έχουμε πει κατ’ επανάληψη πάνω σε ποια φιλοσοφία και με ποιο σκεπτικό “χτίστηκε” η φετινή ομάδα. Μέχρι στιγμής η αγωνιστική εικόνα, με εξαίρεση την μέτρια εμφάνιση στον αγώνα Κυπέλλου, δικαιώνει αυτό τον σχεδιασμό. Τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτά που ζητάμε και κάθε μέρα που περνάει στο παρκέ είναι υπέρ μας. Είμαστε μια εντελώς καινούρια ομάδα και για να βγει το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε και να αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες που κάνουμε, απαιτείται χρόνος. Είμαστε σε μια διαδικασία φορμαρίσματος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την ομάδα θα την διακρίνει η αποφασιστικότητα και το πάθος για να κάνει σε κάθε παιχνίδι το καλύτερο που μπορεί”, τόνισε ο Ζιάγκος και πρόσθεσε σχετικά με την αναμέτρηση με τον Ηρακλή:

“Το Σάββατο παίζουμε απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα που έχει πολύ γεμάτο ρόστερ. Η εικόνα της μέχρι τώρα δείχνει ότι πρόκειται για έναν πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο. Οι στόχοι μας είναι κοινοί, είναι το θεωρητικό φαβορί της αναμέτρησης γιατί παίζει στην έδρα της και μάλιστα σε μία έδρα που με τον κόσμο δίπλα, ανεβάζει την απόδοσή της σε πολύ μεγάλο βαθμό. Προέρχονται από ήττα γεγονός που θα προσδώσει στους παίκτες του Ηρακλή ένα επιπλέον κίνητρο για να κερδίσουν το ματς”.