Δύκολες ώρες περνάει ο Εθνικός και όλα τα ενδεχόμενα είναι πια ανοιχτά. Ο σύλλογος βρίσκεται… οικονομικά ακυβέρνητος εν μέσω θύελλας και εκπέμπει SOS! Η ομάδα βρέθηκε σε δεινή θέση μετά την δήλωση που έκανε ο χρηματοδότης της, Κωνσταντίνος Δεριζιώτης ότι αποχωρεί από τον σύλλογο. Αν δεν βρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα η ομάδα οδεύει σε κραχ και είναι άγνωστο το πως θα γλιτώσει από την καταστροφή και το ναυάγιο! Αγνωστο παραμένει φυσικά και το αν θα μπορέσει να παίξει κανονικά φέτος στην Α2, όπου πάντως η ομάδα έχει δηλώσει κανονικά συμμετοχή.

Ο Εθνικός έκανε κάλεσμα σε οικονομικά επιφανείς ανθρώπους και φίλους της ομάδας να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τα ηνία. Η ομάδα εξέδοσε ανακοίνωση στην οποία μιλάει για την αποχώρηση του Δεριζιώτη και ζητάει από όποιον ενδιαφέρεται να ηγηθεί της προσπάθειας για να βρεθεί οικονομική λύση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – έκκληση για βοήθεια του Εθνικού:

«Μετά την τοποθέτηση του κ. Δεριζιώτη, (επικεφαλής της Δ.Ε. του τμήματος μπάσκετ) περί αποχώρησής του από τα δρώμενα του συλλόγου, προσκαλούμε όποιον ή όποιους ενδιαφέρονται να ηγηθούν της προσπάθειας του ιστορικού αυτού τμήματος στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα έχει ήδη δηλώσει την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α2 για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 καθώς και των τμημάτων υποδομών της (εφηβικό &παιδικό)».