Το πρωτάθλημα πλησιάζει στο τέλος του (πέντε αγωνιστικές απέμειναν) και η αγωνία φτάνει στο… κατακόρυφο, καθώς οι “μάχες” συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τόσο για τις δύο θέσεις της ανόδου, όσο και για τη σωτηρία.

Από το… τσεκουρεμένο πρόγραμμα της αυριανής (Σάββατο) 22ης αγωνιστικής (το ματς Νίκη Βόλου – Φιλαθλητικός θα γίνει τη προσεχή Τετάρτη 3/4), ξεχωρίζουν αναμφίβολα ο… εμφύλιος της Κρήτης αλλά και η συνάντηση της Αμαλιάδας. Αναλυτικά:

ΟΦΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Στη Κρήτη, αναμετρώνται οι δύο εκπρόσωποι του νησιού στην Α2, σε ένα ντέρμπι… επιβίωσης, με το νικητή να αποκτά τον πρώτο λόγο για τη παραμονή στη κατηγορία. Το παιχνίδι πέρασε από… σαράντα κύματα, όμως τελικώς θα διεξαχθεί κανονικά αύριο, με τους γηπεδούχους να αισιοδοξούν για τη μεγαλύτερη δυνατή συμπαράσταση των φιλάθλων τους. Ο ΟΦΗ θέλει πάση θυσία τη νίκη και αν είναι δυνατόν να καλύψει και τη διαφορά των 3 πόντων (97-94) με την οποία έχασε στο ματς του πρώτου γύρου. Μονόδρομος είναι το “ροζ φύλλο” και για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι δεν έχουν περιθώρια για νέα απώλεια, μιας και το φάσμα του υποβιβασμού τους αγγίζει εξίσου… Οι δύο ομάδες αναμένεται να παραταχθούν πλήρης, καθώς στον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς δεν χωράνε απουσίες και ελλείψεις…  

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ: Πολύ μεγάλο παιχνίδι αναμένεται και στην Αμαλιάδα. Οι γηπεδούχοι που έχουν χάσει στην έδρα τους μόνο από το Παγκράτι, θέλουν τη νίκη για δύο λόγους. Για να διατηρήσουν τις έστω και μαθηματικές ελπίδες τους για άνοδο, αλλά και για να αποδείξουν ότι δεν χαρίζονται σε κανένα και δικαίως βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Με εξαίρεση τον… μόνιμο απόντα Αντωνιάδη, ο Βασίλης Νιπεργιάλης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, ενώ το κλειστό αναμένεται να κατακλυστεί από φίλους των Ηλείων. Από την άλλη οι Θεσσαλοί έχουν σα μεγάλο στόχο την άνοδο και αν περάσουν το σημαντικό αυτό εμπόδιο θα αποκτήσουν προβάδισμα, για τις τέσσερις αγωνιστικές που θα απομένουν. Τα Τρίκαλα καλούνται να δείξουν ότι διαθέτουν εκτός από ποιότητα και… τσαγανό και πείσμα και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ματσάρα…

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Η πρωτοπόρος ΑΕΝΚ υποδέχεται τους Ικάρους και φιλοδοξεί να συνεχίσει με νίκες, ώστε να παραμείνει σε τροχιά ανόδου. Παράλληλα, οι “κόκκινοι” εύχονται… στραβοπάτημα των Τρικάλων, ώστε να απαλλαχτούν από ένα συγκάτοικο στη κορυφή. Πλήρης θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, σε αντίθεση με τους Σερραίους που ενδέχεται να στερηθούν της παρουσίας του πρώτου σκόρερ τους, Κώστα Τότσιου ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Αντίθετα στην αποστολή θα συμπεριληφθεί μετά από καιρό ο Πεχλιβάνης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον ώμο.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Τη νίκη που θα του εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τη παραμονή θα επιδιώξει να πάρει στη Τρίπολη ο Αρκαδικός, κόντρα στην Αγία Παρασκευή. Το κίνητρο το έχουν οι γηπεδούχοι οι οποίοι βρίσκονται μια… ανάσα από την επίτευξη του στόχου τους, τη στιγμή που η ΚΑΠ, έχοντας εξασφαλίσει τη σωτηρία της θα παίξει χωρίς άγχος για την αξιοπρέπεια της και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Μία νίκη για να σωθεί και μαθηματικά χρειάζεται και ο Ερμής, που υποδέχεται στον Λαγκαδά το… πληγωμένο Παγκράτι. Με όπλο τη “καυτή” τους έδρα και χωρίς απουσίες, οι “πράσινοι” έχουν τον πρώτο λόγο κόντρα στους “ροσονέρι”, οι οποίοι θα στερηθούν της παρουσίας βασικότατων στελεχών τους. Εκτός από τους δύο ξένους (Βράνιες και Πάβλοβιτς) οι οποίοι αποτελούν παρελθόν, δεν θα αγωνιστεί ο Φώτης Βασιλόπουλος (τραυματίας στο προσαγωγό) αλλά και ο Τζίμι Γεώργαρος που δεν θα ταξιδέψει με την αποστολή για προσωπικούς λόγους.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΛΑΥΡΙΟ: Τέλος στη Λευκάδα, η τοπική Δόξα που ουσιαστικά έχει αποχαιρετήσει τη κατηγορία, φιλοξενεί το Λαύριο σε ένα μάλλον αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Οι νησιώτες το έχουν πάρει… απόφαση ότι θα επιστρέψουν στη Β΄ Εθνική, καθώς αναμένεται να αποδεσμεύσουν και τον Ντάρκο Μάτιτς, στις αρχές της νέας εβδομάδας, ο οποίος πάντως ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί αύριο.  

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από το ντέρμπι της Κρήτης όπου το τζάμπολ θα γίνει στις 4 μ.μ. και το οποίο θα καλυφθεί “ζωντανά” από το kretaworldbasket.gr.