Τελικά καλά λένε. Σημασία δεν έχει πόσο χρονών είσαι, αλλά πόσο νιώθεις μέσα σου. Ο Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος έφτασε αισίως τα 44. Το πάθος του για το μπάσκετ, όμως, δεν λέει να σιγάσει. Με τίποτα. Συνεχίζει να αποτελεί κινητήρια δύναμη για να παίζει και να δίνει τα πάντα στο παρκέ. Του χρόνου θα τον δείτε να παλεύει στα παρκέ της Α2 και να δείχνει ότι η αγάπη για το μπάσκετ και η δίψα  για την ενεργό δράση χρόνια δεν κοιτούν.

Ο Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος ανανέωσε την συνεργασία του με τον Χαρίλαο Τρικούπη. Με την ομάδα που παίζει τα 6 τελευταία χρόνια και είναι και ο αρχηγός της. Μα το πιο σημαντικό βρέθηκε μαζί της από την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ στην Α2.

Το μεγάλο του ταξίδι στα γήπεδα

Ο Ντίνος Σταυρόπουλος ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ, όταν όλοι οι συμπαίκτες του, αλλά και σχεδόν οι περισσότεροι παίκτες της Α2 ήταν ακόμα μωρά ή μικρά παιδιά ή δεν είχαν καν γεννηθεί. Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι, αλλά στα 14 έφυγε από την πόλη για να παίξει μπάσκετ στην Αθήνα και τον Τρίτωνα. Επαιξε εκεί από το 1990 έως το 1994.

Οι ΗΠΑ και το οδοιπορικό στην Ευρώπη

Μετά πέρασε τον Ατλαντικό. Πήγε στις ΗΠΑ, και έπαιξε στο Κολεγιακό πρωτάθλημα με το UIC. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 και έπαιξε στο Περιστέρι και την επόμενη σεζόν πήγε στον Παπάγου (1998).

Μετά ξενιτεύτηκε πάλι στο εξωτερικό. Επαιξε στην Γαλλία με την Roanne (1999), στην Γερμανία με τις Epinal/Artland Dragons (2000-05) και ΕΤΒ Basket (2005),  στην Ελβετία με την Boncour (2006).

Η επιστροφή στην Ελλάδα

Το 2007 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πάτρας (2007). Ακολούθησαν το Αίγιο (2008), η ΓΕ Αγρινίου (2009), ο ΑΟ Αγρινίου (2010), ενώ από το 2013 παίζει στον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου με τον οποίο…  συνεχίζει ακάθεκτος.

«Χαρούμενος που συνεχίζω»

Ο Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος μίλησε στην σελίδα του Χαρίλαου Τρικούπη στο Facebook για την συμφωνία με την ομάδα και τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που για μια χρονιά ακόμη θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με την ομάδα του Χ. Τρικούπη στην Α2 Εθνική κατηγορία. Από την στιγμή που η ομάδα έδειξε ότι με ήθελε δεν ήταν δύσκολο να έρθουμε σε συμφωνία. Τους ευχαριστώ και εύχομαι να έχουμε μια όμορφη χωρίς τραυματισμούς μπασκετική σεζόν».

 Ο ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ