Η άνοδος του Ηρακλείου στην Α2, είναι δεδομένο πως διαφοροποιεί τα δεδομένα για την ομάδα, αναφορικά με το μεταγραφικό κομμάτι. Αφού πρώτα φρόντισε να διατηρήσει το βασικό «κορμό» που οδήγησε τους Κρητικούς σε μια εξαιρετική χρονιά στη Β’ Εθνική, κατακτώντας την τρίτη θέση που τελικά θα προσέφερε τον προβιβασμό τους, ο Βασίλης Ράλλης «κυνηγά» τις περιπτώσεις παικτών που θα ισχυροποιήσουν το σύνολό του, όσο χρειάζεται για να φανεί το ίδιο δυνατό και στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Ένας από τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει, είναι ο Παναγιώτης Καραβανάς. Ο έμπειρος σέντερ, ήταν αντίπαλος του Ηρακλείου την περασμένη αγωνιστική περίοδο, φορώντας την φανέλα του Εσπέρου Πατρών, με τον οποίο πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, φτάνοντας σε double double στο μέσο όρο του σε πόντους (12 ανά αγώνα) και ριμπάουντ (10 ανά αγώνα). Οι θητείες του σε Περιστέρι και Δούκα προηγουμένως, δεν μπορούν ασφαλώς να περάσουν απαρατήρητες και ο ίδιος φαντάζει ιδανική περίπτωση για την ενίσχυση της φρόντ-λάιν.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες, το Ηράκλειο να κινηθεί πιο δυναμικά για την απόκτησή του, με το προ μηνός «φλερτ» του Καραβανά με το Μαρούσι να μην έχει προχωρήσει και τους Κρητικούς να συγκεντρώνουν μάλλον σημαντικές πιθανότητες, λόγω της παρουσίας τους σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία, όπως είναι η Α2.