Η ομάδα του Αμύντα προχώρησε σε μία νέα μεταγραφική κίνηση ποιότητας. Ο λόγος για την προσθήκη του Κώστα Τάγαρη στο δυναμικό της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Α2 ανδρών.

Ο Τάγαρης είναι 28 ετών έχει ύψος 2,06 και καλύπτει τις θέσεις της ρακέτας με μεγάλη επιτυχία. Ξεκίνησε να πραγματοποιεί τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού φτάνοντας μέχρι και το ανδρικό τμήμα κάτω υπό τις οδηγίες του “θρύλου” του ευρωπαϊκού και όχι μόνο μπάσκετ Zeljko Obradovic.

Στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε με τον Εθνικό Πειραιά, το Πέρα, την Πεύκη, την Καβάλα και τη σεζόν που μας πέρασε ήταν καταλυτικός παράγοντας της ομάδας της Πεντέλης στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Δείτε τις δηλώσεις που πραγματοποίησε στο  amyntas.gr:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάχθηκα στο σωματείο του Αμύντα, μια ομάδα “οικογένεια” με ιστορία και μεγάλη εμπειρία στην Α2 εθνική κατηγορία. Αισθάνομαι πολύ ήρεμος, ικανοποιημένος και αισιόδοξος για την επιλογή μου αυτή, καθώς η μεταγραφή μου στο σωματείο ήταν και προσωπική μου επιδίωξη.”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεταγραφή:

“Το πρώτο πράγμα που με ώθησε να συμφωνήσω με τον Αμύντα είναι το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και που παίζει καταλυτικό ρόλο για την επιτυχημένη πορεία της συνολικά. Ο Αμύντας, επίσης, είναι μία απ’ τις πιο αξιόλογες ομάδες της Α2, που μου δίνει την ευκαιρία να πετύχω τους επαγγελματικούς μου στόχους και να εξελιχθώ.”

Περιγράφοντας τις πρώτες του εντυπώσεις:

“Οι πρώτες ημέρες στον Υμηττό ήταν αναγνωριστικές και ημέρες προσαρμογής θα έλεγα. Βρίσκω τα πρώτα μου πατήματα μετά από καιρό μπασκετικής απραξίας, όπως οι περισσότεροι αθλητές, και γνωρίζομαι όλο και περισσότερο με τους νέους μου συμπαίχτες. Υπάρχει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα και χαρούμενη διάθεση από όλους.”
Ολοκληρώνοντας μας μίλησε για το μέλλον: “Οι στόχοι μου με τη νέα μου ομάδα, όπως και οι προσωπικοί μου στόχοι, δεν έχουν ταβάνι. Πρώτα απ’όλα, θέλω να υπάρχει υγεία σωματική και ψυχική για όλους, έπειτα ευελπιστώ σε ένα ολοκληρωμένο πρωτάθλημα και τέλος, η ομάδα να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται με καλό και ποιοτικό μπάσκετ, τόσο σε επίπεδο προσωπικό όσο και συλλογικό, σε συνέχεια όλων αυτών που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.”

Δείτε την ανακοίνωση του Αμύντα:

“Ο ΑΟ Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Κώστα Τάγαρη. Ο 28χρονος center, με ύψος 2,06 θα ενισχύσει την front line των ανδρών μας στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Who Is Who

Γεννημένος το 1992, γαλουχήθηκε μπασκετικά στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού όπου έπαιξε για 6 συνεχόμενα χρόνια από το 2005 έως το 2011, κατακτώντας την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ τα 3 τελευταία συμμετείχε στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στη συνέχεια με τον Εθνικό Πειραιά συμμετείχε σε τρεις διαδοχικές ανόδους από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ έως την Α2 (2011-14), κατακτώντας και 2 Κύπελλα ΕΣΚΑΝΑ το 2012 και το 2014.

Παράλληλα ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων, τη σεζόν 2007-08, συμμετέχοντας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ιταλία.

Έπειτα αγωνίστηκε δανεικός στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ με το Πέρα τη σεζόν 2014-15 και στην Α’ ΕΣΚΑ με το Αιγάλεω (2015-16).

Επέστρεψε στις Εθνικές Κατηγορίες πρωταγωνιστώντας, με πολύ καλές εμφανίσεις, στη Γ’ Εθνική με την ΠΕΥΚΗ, την περίοδο 2016-17.

Τη σεζόν 2017-18 στέφτηκε πρωταθλητής στο Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και βοηθώντας την Καβάλα να επιστρέψει στην Α2.

Τις σεζόν 2018-19 και 2019-20 αγωνίστηκε με την Πεντέλη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έχοντας ΜΟ 9,6 πόντους σε 30 αγώνες και 9,4 πόντους σε 21 αγώνες αντίστοιχα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες και στις 2 περιόδους, έχοντας συμπαίκτη τον Ορέστη Μπέλη με τον οποίο θα είναι συμπαίκτης και την τρέχουσα περίοδο, στην ομάδα μας.

Είναι επί πτυχίω χημικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι γονείς του είναι ο Χρήστος και Μαρία. Έχει 2 αδέρφια, τη Σεμίνα και τον Πάνο που αγωνίζεται στον Εύνικο. Είναι παντρεμένος με τη Ντορίτα και σύντομα περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι!!

Καλώς ήρθες Κώστα στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!”.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση του συλλόγου:

Συνεχίζονται οι προσθήκες στο ρόστερ των ανδρών Ο Σύλλογός μας καλωσορίζει τον Center Kostas Tagaris στην οικογένεια…

Δημοσιεύτηκε από Α.Ο. Αμύντας Υμηττού στις Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020