Μία εβδομάδα έμεινε περίπου μέχρι την καταλυτική ημερομηνία για την κατάθεση φακέλων στην ΕΕΑ και στους Ικάρους Σερρών εντείνεται η αγωνία για το μέλλον της ομάδας. Οι “κυανοκίτρινοι” παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην Α1, ευελπιστώντας ότι εάν εφαρμοστούν οι νόμοι θα προκύψουν κενές θέσεις στη μεγάλη κατηγορία και θα ανοίξει ο δρόμος για την άνοδο.

Η διοίκηση του συλλόγου είναι αποφασισμένη να περάσει πλέον και στις… πράξεις και γι’ αυτό το λόγο αναμένεται να αποστείλει μέχρι αύριο επιστολές στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στο Υφυπουργείο αθλητισμού (με κοινοποίηση σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ), με τις οποίες θα ζητά να τηρηθούν οι καταλυτικές ημερομηνίες για την κατάθεση των φακέλων και να εφαρμοστούν οι νόμοι για τις ομάδες που αποδεδειγμένα χρωστάνε.

Οι Σερραίοι προσπαθούν να με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσουν (όσο αυτό είναι δυνατό), την αποφυγή των περσινών φαινομένων όπου είχαν δοθεί σιωπηλές παρατάσεις επί παρατάσεων, ενώ η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που κάποιες ομάδες κατέθεσαν αρχικά… λευκούς φακέλους.

Στο μεταξύ, η όλη αναμονή για τις εξελίξεις στο θέμα της Α1, έχει αρχίσει να παρουσιάζει και τα πρώτα σημάδια… φθοράς στα αγωνιστικά θέματα του συλλόγου. Ήδη οι Ίκαροι μετράνε τρεις σημαντικές απώλειες, καθώς μετά τον Τεβετζίδη, παρελθόν αποτελούν και οι Βαγγέλης Μαργαρίτης (ηγέτης και πρώτος σκόρερ της ομάδας) και Γιώργος Θεοδωράκος, που αμφότεροι συμφώνησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στον ΠΑΟΚ.