Μετά από διακοπή ενός μήνα, το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 επανέρχεται στη δράση με την αυριανή (Σάββατο 10/1) 11η αγωνιστική. Η νέα χρονιά μας κάνει ποδαρικό με μια… ματσάρα στον Πειραιά που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην διεκδίκηση της ανόδου αλλά και με σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδια στα υπόλοιπα γήπεδα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει να δούμε το πως θα αντιδράσουν οι ομάδες μετά από την χειμερινή ραστώνη… Για ακόμη μια φορά η αγωνιστική θα είναι… κουτσή, καθώς έχει αναβληθεί ως γνωστόν το παιχνίδι του Ηλυσιακού με τη Δόξα Λευκάδας. Αναλυτικά:

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο κλειστό του Κερατσινίου γίνεται το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής ανάμεσα στον εντυπωσιακό φέτος, νεοφώτιστο Εθνικό και το ισχυρό Ψυχικό. Πρόκειται για ένα ματς που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την “μάχη” για την άνοδο. Για τον Εθνικό, που θέλει να ευχαριστήσει τους πολυπληθείς φίλους του με ακόμη μια μεγάλη νίκη, είναι ακόμη μια πρόκληση να δείξει ότι τα φετινά του όνειρα δεν έχουν… ταβάνι. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς τα περιθώρια για απώλειες έχουν περιοριστεί ιδιαίτερα και χρειάζονται ένα μεγάλο “διπλό” για να μπουν και πάλι δυναμικά στο “κόλπο” της ανόδου. Πλήρης και αποφασισμένοι οι Πειραιώτες θα έχουν στη σύνθεση τους και τον νεοαποκτηθέντα Γιάννη Δεμερτζή, σε αντίθεση με το Ψυχικό που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Ο Νταμίρ Λάτοβιτς έχει τεθεί ως γνωστόν νοκ – άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ ο Παπανικολάου είναι αμφίβολος λόγω του τραυματισμού του στους κοιλιακούς. Ντεμπούτο για τον πολύπειρο Δημήτρη Μαρμαρινό που καλείται να καλύψει το κενό του Λάτοβιτς στη φροντ λάιν.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Με στόχο να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στο ’15 και να παραμείνει σε κοντινή απόσταση από τη κορυφή, ο Αρκαδικός υποδέχεται στη Τρίπολη το πάντα μαχητικό και επικίνδυνο Παγκράτι. Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που έχουν το περισσότερο άγχος στις πλάτες τους, καθώς οι φετινές τους φιλοδοξίες είναι πολύ υψηλές και αν θέλουν να ελπίζουν στην άνοδο δεν πρέπει να στραβοπατήσουν στην έδρα τους. Ο Γιάννης Καστρίτης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, ενώ ο νεαρός Καραμαλέγκος που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του είναι αμφίβολος. Το Παγκράτι που χωρίς ιδιαίτερο άγχος θα κυνηγήσει ακόμη μια σπουδαία νίκη που θα το κρατήσει στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας, θα έχει στη σύνθεση του και τον Βαγγέλη Γκέρο στο ντεμπούτο του με τα “ροσονέρι”. Στο πλευρό της Αθηναϊκής ομάδας αναμένεται να βρεθούν και δεκάδες οπαδοί του που θα εκδράμουν οδικώς, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στις εξέδρες του κλειστού της Τρίπολης.

ΟΦΗ – ΛΑΥΡΙΟ: Σπουδαίο παιχνίδι και στο Ηράκλειο, με ΟΦΗ και Λαύριο να έχουν διαφορετικούς στόχους όμως την ίδια δίψα για τη νίκη. Για τους Κρητικούς είναι ακόμη ένα οριακής σημασίας ματς, μιας και βρίσκονται πλέον κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και χρειάζονται οπωσδήποτε βαθμολογικό οξυγόνο για να αναπνεύσουν καλύτερα. Πλήγμα η απουσία του αρχηγού Βασίλη Κιτσούλη ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη μέση και θα απουσιάσει από την ενεργό δράση για περίπου 4-5 εβδομάδες. Στα ντεσαβαντάζ των γηπεδούχων και οι άδειες εξέδρες, λόγω τιμωρίας μίας αγωνιστικής της έδρας του ΟΦΗ. Το Λαύριο έχει κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι της Κρήτης αποτελεί μια πρόκληση για τη συνέχεια, καθώς οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη καλούνται να δείξουν στη πράξη αν έχουν τα φόντα για το… κάτι παραπάνω φέτος.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Κομβικό παιχνίδι με Βορειοελλαδίτικο άρωμα στη Βέροια. Φίλιππος και Ηρακλής έχουν ως μεγάλο στόχο φέτος τη παραμονή στη κατηγορία και το μεταξύ τους αποτέλεσμα αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σεζόν. Οι γηπεδούχοι παρουσιάζονται δυνατοί στο “σπίτι” τους, όμως ο “Γηραιός” θα είναι αποφασισμένος για το “διπλό” και ενισχυμένος με τον Δημήτρη Δέσπο επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Θρασύβουλο Σφέικο. Εξαιρετικά αμφίβολο παιχνίδι, ακατάλληλο για προβλέψεις, θα κριθεί λογικά στις λεπτομέρειες.

ΚΑΒΑΛΑ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Η πρωτοπόρος και μεγάλο φαβορί για την άνοδο Καβάλα φιλοδοξεί να προσθέσει ακόμη ένα “δίποντο” στις αποσκευές της και να μπει δυναμικά και τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα. Κόντρα στη νεοφώτιστη αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη Λιβαδειά, οι γηπεδούχοι έχουν σίγουρα τον πρώτο λόγο, αλλά θα πρέπει να είναι και ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι Βοιωτοί δεν έχουν ιδιαίτερη πίεση για το αποτέλεσμα και θα παίξουν ελεύθερα, με στόχο να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο παιχνίδι διεκδικώντας τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΕΤΟΣ: Ματς – φωτιά για τον Ερμή στον Λαγκαδά, ο οποίος υποδέχεται τον Αετό μη έχοντας το παραμικρό περιθώριο για απώλεια. Οι “πράσινοι” με την πλήρη επανένταξη στην ομάδα των ΒουτσίτσεβιτςΜπένα (είχαν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς) δείχνουν να βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο, όμως πρέπει να αρχίσουν να κερδίζουν και κάποια παιχνίδια αν θέλουν να ελπίζουν. Ο Αετός προέρχεται από μια τεράστια επιτυχία επί του Λαυρίου (στο εξ’ αναβολής παιχνίδι), γεγονός που του εξασφαλίζει – τουλάχιστον για αυτή την αγωνιστική – λιγότερο άγχος και πίεση. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η νεοφώτιστη ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα θα είναι αδιάφορη. Αντίθετα, με μεγάλο όπλο την ομαδικότητα της θα προσπαθήσει να κάνει ακόμη μια σπουδαία νίκη και να πάρει το πρώτο της εκτός έδρας “ροζ φύλλο”.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ. Καλη αγωνιστική χρονιά να έχουμε…