Είναι αλήθεια!

Μετά από μια χαοτική απουσία μισού περίπου ημερολογιακού έτους -και συγκεκριμένα 5 μηνών από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και πάρθηκε η απόφαση να μπει «λουκέτο» σε όλο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού εκτός των κυριότερων κατηγοριών σε μπάσκετ και ποδόσφαιροη αγωνιστική δράση στην Α2 Ανδρών, τη δεύτερη πιο τρανή κατηγορία του εγχώριου μπάσκετ, επιστρέφει με κάθε επισημότητα! Μπορεί η απουσία να ήταν τεράστια και ζοφερή για τους περισσότερους αθλητές και προπονητές του πρωταθλήματος, ωστόσο η παιδική ανυπομονησία για την αναμενόμενη επανέναρξη έχει ζωηρέψει τα πρόσωπα όλων, με την αγωνία να διαχέει κάθε κύτταρό τους, αφού επιστρέφουν ξανά εκεί που ανήκουν, στο δεύτερο σπίτι τους.

Κατά τη διάρκεια του πολύμηνου lockdown, το basketblog.gr ήταν κοντά στις ενέργειες των πρωταγωνιστών της κατηγορίας, τόσο στο περίφημο συλλαλητήριο ειρηνικής διαμαρτυρίας κόντρα στο κατεστημένο της απόφασης Αυγενάκη και Κυβέρνησης, όσο και μέσω αφιερωμάτων, τα οποία είχαν ως στόχο τους να διεγείρουν την ανυπομονησία τόσο των αθλητών όσο και των θεατών- οπαδών.

 

Ωστόσο, δεν πρέπει να μη λαμβάνεται υπ’ όψιν το γεγονός πως η νέα Α2 –που ξεκινάει σήμερα με 5 αναμετρήσεις– δεν θα μοιάζει πολύ με την πρότερη, αυτή που σταμάτησε άτυχα τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Αρχικά, δυστυχώς, δε θα είναι παρούσες όλες οι ομάδες, αφού τόσο ο Κόροιβος Αμαλιάδας όσο και το Αγρίνιο πήραν την απόφαση να μη συμμετάσχουν στη γιορτή της επανέναρξης για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, καθότι δεν παρέλαβαν και τις απαραίτητες εγγυήσεις από τους επίσημους φορείς του κράτους για τα έξοδά τους.

Τα ταξίδια, τα έξοδα και το δύσκολο πρόγραμμα πάντα ήταν αλλά και θα είναι μέρος ενός πρωταθλήματος, με ορισμένους συλλόγους να καλούνται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα εντός ολίγων ημερών, κάτι που -ειδικότερα σε μια εποχή που μαστίζεται από την πανδημία του κορονοϊού– δε μπορεί να γίνεται κατά κόρον, με λίγους αρκετά θαρραλέους να παλεύουν μόνοι, όπως ο ιδιάζων Φίλιππος Βέροιας και η ξεχωριστή περίπτωσή του.

Αναφορικά με τα τελετουργικά της νέας λίγκας, μετά την απόφαση της 29ης Μαρτίου για άμεση επανεκκίνηση μετά από 3 απαγορεύσεις στην κατηγορία για να υλοποιεί -έστω- τις προπονήσεις της, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την αναλυτικότατη βαθμολογία αλλά και τα χρωστούμενα παιχνίδια των οργανισμών, μετά και το μηδενισμό των ομάδων που πήραν την απόφαση να μην κατέβουν.
Πλέον, οι ομάδες θα είναι 14.

 

Τέλος, το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 3 Απριλίου

 

«Χ. Αγγουράκης» 17:00 Δάφνη Δαφνίου-Φίλιππος Βέροιας
Περιβόλας 17:00 Απόλλων Πάτρας-Ελευθερούπολη
Στρέφη 17:00 Τρίτων-Καρδίτσα
Αγίου Θωμά 17:00 Μαρούσι-Ψυχικού
Υμηττού 18:00 Αμύντας-Πανερυθραϊκός

Τρίτη 6 Απριλίου

 

«Αλ. Δήμογλου» 17:00 Καβάλα-Παγκράτι

 

Αξίζει παράλληλα, να αναφερθεί το γεγονός πως μπορείτε να παρακολουθήσετε online ορισμένες εκ των αναμετρήσεων της εν λόγω ημέρας, τις οποίες μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ.