Μέσα από ένα… κυκεώνα προβλημάτων, ο ΟΦΗ κατάφερε να μείνει… ζωντανός και να ανανεώσει την παραμονή του στην Α2 κατηγορία. Επίτευγμα που πριν από λίγους μήνες φάνταζε ως… απίθανο.

Ο κόουτς της ομάδας Φώτης Τακιανός, σε δηλώσεις του στο gentikoule.gr, τόνισε πως αυτό που πέτυχε φέτος ο ΟΦΗ ισσοδυναμεί με… άθλο και χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχημένη τη χρονιά:

Μόνο πετυχημένη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την φετινή σεζόν. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε. Το ότι η χρονιά είναι πετυχημένη, ότι κρατηθήκαμε στην κατηγορία ακούγεται για κάποιους ότι είναι απλό. Δεν είναι απλά  επιτυχία αλλά άθλος η παραμονή της ομάδα…”, τόνισε ο προπονητής των Κρητικών και συνέχισε αναφερόμενος στα στοιχεία που συνέβαλαν στο να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής:

“Το κυριότερο είναι ότι δημιουργήθηκε ένα κλίμα σεβασμού και εμπιστοσύνης το οποίο το στηρίξαμε αμοιβαία. Οι προπονητές βλέπαμε την προσπάθεια των παικτών και οι παίκτες τη δικιά μας. Υπήρχε αλληλοσεβασμός και αυτό ήταν το βασικά συστατικό για να μην φτάσουμε στο σημείο η ομάδα να μην βγαίνει στο γήπεδο και να διαλυθεί εντελώς.

Εφόσον αποφασίσαμε να μην διαλυθεί και να τιμήσουμε τους εαυτούς μας και την ομάδα μπήκαμε μέσα στο γήπεδο. Ανταποκριθήκαμε στα παιχνίδια και αγωνιστικά κάνοντας μεγάλες νίκες. Όταν μπήκαν μέσα και οι τραυματίες παρά το μικρό ρόστερ καταφέραμε να έχουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο”.

Εξάλλου, σήμερα το βράδυ η διοίκηση του ΟΦΗ θα παραθέσει δείπνο στους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η φετινή σεζόν αλλά και να ευχαριστήσει η Επιτροπή Μπάσκετ των “μελανόλευκων” τους πρωταγωνιστές της χρονιάς οι οποίοι κατάφεραν να πετύχουν τον μεγάλο στόχο της σωτηρίας.