“Λαχείο” από το Ηράκλειο Κρήτης, που έλκει καταγωγή από το Αγρίνιο, με προσφυγικές ρίζες, “τράβηξε” η ΑΕΚ.

Το όνομα αυτού, όπως αποκαλύψαμε χθες Χρήστος Σκάνδαλος. Ο 18χρονος αρχισκόρερ του Εργοτέλη (που αναμένει την επίσημη πρόταση της ΑΕΚ) μίλησε στην ταπεινότητά μας για λογαριασμό της σημερινής “ΩΡΑΣ των σπορ”.

Ο Χρήστος είπε: “Ο κύριος Ζιάγκος μου είπε, ότι με θέλει στην ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι τον ικανοποίησα. Άλλωστε, είχε εικόνα για μένα πριν με καλέσουν για να ανέβω στην Αθήνα. Δεν σας κρύβω, ότι είμαι ευτυχής για το ενδιαφέρον. Περιμένω την διοίκηση να μου κάνει την οικονομική προσφορά. Ο προπονητής μού εξήγησε το όραμα της ΑΕΚ, το «πρόγραμμα ΑΕΚ», τον ρόλο που θα έχω στο εφηβικό, αλλά και το τι περιμένουν για μένα για το ανδρικό. Μακάρι, να πάνε όλα καλά και να έχω την ευκαιρία να πετύχω μαζί με την ΑΕΚ τους στόχους της”.

Και συνέχισε: “Ήταν σαν δώρο Θεού για μένα όταν πληροφορήθηκα το ενδιαφέρον αυτού του μεγάλου συλλόγου. Από κει και πέρα, παρότι βρέθηκα δύο ημέρες στην Ζωφριά, διαπίστωσα άμεσα ότι η οργάνωση είναι επιπέδου Α1. Εγώ ο νέος… αλλά μου συμπεριφέρθηκαν σαν να ήμουν κάποιος. Είχα φέρει δικά μου ρούχα για να προπονηθώ και μου είπαν «δεν  υπάρχουν αυτά εδώ». Και μου έδωσαν φανέλα της ΑΕΚ, πετσέτες και ό,τι άλλο ήθελα. Τι να πω; Όνειρο. Σε κερδίζουν με το “καλημέρα”. Πώς να μην έχεις διάθεση να παίξεις γι’ αυτή την ομάδα; Ήταν όμορφο αυτό που έζησα. Μακάρι την Παρασκευή να μου πουν και τυπικά ότι με θέλουν και να δώσω το «παρών» στην προπόνηση της 15ης Ιουλίου”.

Για τις οπαδικές προτιμήσεις του: “Είμαι… Εργοτέλης! Μεγάλωσα σ΄ αυτό τον σύλλογο. Ο παππούς μου, ο πατέρας της μητέρας μου, ήταν πρόεδρος του Εργοτέλη. Αντιλαμβάνεστε, ότι υπάρχουν δεσμοί αίματος με τον σύλλογο. Όμως, και ο Εργοτέλης, όπως και η ΑΕΚ, προέρχεται από πρόσφυγες. Δεν σας κρύβω ότι είμαι φιλο-Ενωσίτης! Άλλωστε, και ο παππούς μου από το Αγρίνιο, είναι ΑΕΚ. Κι από την πλευρά του πατέρα μου και από την πλευρά της μητέρας μου, λοιπόν, υπάρχουν «κιτρινόμαυρα» αισθήματα. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι νιώθουμε για την ΑΕΚ και πώς αντέδρασα όταν ήλθε η πρόταση. Έτσι ή αλλιώς, δεν θα αλλάξουν και πολλά. Κίτρινη φανέλα φορούσα μέχρι σήμερα, κίτρινη φανέλα ίσως φοράω και στο μέλλον”.