“Συναγερμός” έχει σημάνει στο Ηράκλειο, το οποίο μπαίνει στη τελική ευθεία της προσπάθειας του για να κρατηθεί στη κατηγορία.

Tα δύο επόμενα παιχνίδια χαρακτηρίζονται ως “τελικοί” για την ομάδα του Βασίλη Ράλλη, η οποία αφήνει οριστικά πίσω της την ήττα στην Αγία Παρασκευή και επικεντρώνεται στο μεγάλο ματς που ακολουθεί στη Κρήτη, κόντρα στη πρωτοπόρο Νέα Κηφισιά.

Θεωρητικά ο τίτλος του φαβορί ανήκει στους φιλοξενούμενους, όμως στο Ηράκλειο δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο για να δουν χαλαρά το ματς και φέρονται αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για την έκπληξη…

Στο βάθος, (τη μεθεπόμενη αγωνιστική), υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με τον ΟΦΗ, στο οποίο μπορεί να παίζεται μια κατηγορία και ασφαλώς στο Ηράκλειο θέλουν να πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία και δύο επιπλέον βαθμούς στη συλλογή τους.

Η προετοιμασία συνεχίζεται με μοναδικό πρόβλημα τον τραυματία Γιάννη Στεφανάκη. Ο έμπειρος γκαρντ που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα, θα καταβάλει προσπάθεια να αγωνιστεί στο κρίσιμο ματς και η συμμετοχή του θα κριθεί τη τελευταία στιγμή.