Ο Πανερυθραϊκός γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα στην φετινή αγωνιστική σεζόν, από το Παγκράτι στην παράταση με 98-100, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αφού συγχαίρει τους «ροσονέρι» για τη νίκη του, εκφράζει έντονα παράπονα κατά του διαιτητή Μαγκλογιάννη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την ήττα της ομάδας τους, και ζητώντας από την ΚΕΔ την εξαίρεση του από τα υπόλοιπα παιχνίδια του.

Αναλυτικά:

«Στο ίδιο έργο θεατές…»

Πέρσι, σε αγώνα κόντρα στο Περιστέρι, θεωρήσαμε ότι ήταν απλώς τυχαίο γεγονός μιας κακής ημέρας. Ολοι δικαιούμαστε να μην αποδίδουμε το μέγιστο κάποιες φορές. Και τα λάθη
στο πρόγραμμα είναι. Φέτος, πιο συγκεκριμένα, στο ματς με το Παγκράτι (το οποίο και φυσικά συγχαίρουμε για τη νίκη του), ο ίδιος διαιτητής βάλθηκε να εξοργίσει εκ νέου παίκτες, προπονητές, παράγοντες και κοινό. Ο Πανερυθραϊκός ως οφείλει, εκφράζει με ηχηρό τρόπο τα έντονα παράπονά του για τον κ. Μαγκλογιάννη, τον οποίο θεωρούμε υπεύθυνο της μη σωστής διαχείρισης αυτού του πολύ σημαντικού παιχνιδιού και τον οποίο κρίνουμε ως μη ικανό να σφυρίζει τέτοιες ανάλογες αναμετρήσεις, ειδικά της Α2, όπου μετράει η πραγματική λεπτομέρεια. Μην ξεχνάμε, ότι από τις έξι ήττες μας, φέτος, οι τρεις κρίθηκαν στην παράταση.
Ενδεχομένως, για την Α1, να είναι ο πλέον κατάλληλος, γιατί εκεί έχει μπροστά του πολύ καλύτερους, που δεν τον αφήνουν να δράσει, παίρνοντας πρωτοβουλίες, αλλά μια κατηγορία πιο κάτω, είναι αλλιώς.
Ο Πανερυθραϊκός ουδέποτε μπήκε σε θεωρίες συνωμοσίας, επίσης δεν υιοθέτησε τακτικές… σπασμένου τηλεφώνου, δεν έμπλεξε… κουμπαριές και ούτε βέβαια η… θέα είναι στα υπόγεια. Προίκα μας τα 300 και πλέον παιδιά στις ακαδημίες, η μαζική στήριξη της τοπικής κοινωνίας, όπου το κλειστό γήπεδο αποδεικνύεται πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο, όταν την ίδια στιγμή άλλες ομάδες, μεγαλύτερων κατηγοριών (και του δήμου μας), δεινοπαθούν, ακόμη και σε αγώνες κόντρα σε μεγαθήρια, να προσελκύσουν με το σταγονόμετρο τους φιλάθλους. 
Η προσπάθειά μας δεν σταματά εδώ, είμαστε περήφανοι για παίκτες και τεχνικό τιμ, οι οποίοι καταφέρνουν να διακρίνονται, με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ, δεν μένουμε σε μία ακόμα εις βάρος μας κατάσταση, δεν θα καθίσουμε να μετρήσουμε την ευκολία που μπορεί ένας διαιτητής να δίνει βολές στην απέναντι πλευρά, αλλά θα σταθούμε στην συνέχεια, στην αξιοπρέπειά μας, κοιτώντας να νικάμε, εφόσον χρειάζεται, τις έξτρα ενισχύσεις που τυχόν εμφανίζονται, ενίοτε, στο παρκέ, υπέρ της μιας πλευράς. Προσηλωμένοι, πιο αποφασισμένοι από ποτέ, εστιάζουμε στον βασικό στόχο της διεκδίκησης της παραμονής στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2 των τελευταίων ετών και πιστεύουμε -πως την κρίσιμη ώρα- θα τα καταφέρουμε.
Ζητούμε δε, ολοκληρώνοντας, την άμεση εξαίρεση του κ. Μαγκλογιάννη από τα ματς της ομάδας μας, ως το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να προτείνουμε, με την ΚΕΔ να είναι πια αρμόδια να διαπιστώσει, μέσω ήχου και εικόνας, το αν οι θέσεις μας έχουν βάση ή όχι. 
Διότι στο ίδιο έργο θεατές και με ξαναζεσταμένο φαγητό, τίποτα δεν προχωρά.