Η επιτυχία τόσο για τον νεαρό αθλητή Αλέξη Κάτζο, όσο και για το σύλλογο του Κόροιβου Αμαλιάδας είναι πολύ μεγάλη, καθώς ο 19χρονος αθλητής της ομάδας πήρε πλήρη υποτροφία για το Πανεπιστήμιο του Κάνσας Baker University.

Ο Κάτζος είναι 19 ετών, αγωνίζεται ως γκαρντ και αποτελεί “γέννημα θρέμμα” του συλλόγου από την Αμαλιάδα. Πλέον μετά και από κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος στην Α2, είναι έτοιμος να ζήσει το “Αμερικανικό όνειρο”. Φέτος πήρε πολύ σημαντικές “εικόνες” και εμπειρίες από το άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2.

Το Baker University που θα μεταφερθεί ο Έλληνας γκαρντ διαθέτει μία πολύ καλή φήμη για τα προγράμματά του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ο Κάτζος με πλήρη αθλητική υποτροφία 4+1 ετών είναι έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω.

Δείτε την ανακοίνωση του Κόροιβου Αμαλιάδας:

«Τεράστια επιτυχία για Α.Σ Αμαλιαδας Κοροιβο.
Ο ΑΣΑ Κόροιβος βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει οτι ο αθλητής της ομάδας μας Αλέξης Κάτζος επιλέχθηκε απο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο με πλήρη αθλητική υποτροφία 4+1 ετών.
Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο του Κάνσας Baker University προσφέρει στον αθλητή του Κοροίβου αθλητική υποτροφία (Full Scholarship) για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο αν χρειαστεί.
Το Baker University είναι το πρώτο για το 2020 αλλά και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Kansas και κατέχει υψηλή θέση (254) στην λίστα αξιολόγησης μεταξύ 5.000 και παραπάνω Πανεπιστημίων των ΗΠΑ.
Ο Αλέξης θα συμμετέχει απο την νέα χρονιά (2020-2021) στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με την ομάδα του Πανεπιστημίου του Baker.
Ο 19χρονος αθλητής του Κοροίβου ξεκίνησε το μπάσκετ απο τις Ακαδημίες του Συλλόγου, ακολουθώντας τα προγράμματα προπόνησης της ομάδας, και αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής (Παμπαιδικό, Παιδικό, Εφηβικό).
Με την φανελα της ανδρικής ομάδας του Κοροίβου αγωνίστηκε ως PG στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και επίσης έχει συμμετοχές στην Α1 Εθνική κατηγορία.
Παράλληλα αγωνίστηκε με την Under 20 ομάδα του Υπερίωνα στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΗ βγαίνοντας πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.
Τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόταν στην 20αδα των τελικών φάσεων επιλογής των Εθνικών ομάδων Under 15, Under 16, Under 18.
Ολη στην οικογένεια του Κοροίβου συγχαίρουμε τον αθλητή μας Αλέξη Κάτζο για την μεγάλη του επιτυχία , και του ευχόμαστε υγεία και νέες μεγαλύτερες επιτυχίες στην ζωή του.
“Στα όνειρα δεν μπαίνουν όρια”»

Δείτε τη σχετική δημοσίευση του συλλόγου: