Μπορεί ο καιρός να έχει αρχίσει να κρυώνει, όμως το πρωτάθλημα της Α2 το οποίο μπαίνει αισίως στην αγωνιστική του αρχίζει και… ζεσταίνεται. Η αυριανή ημέρα (Σάββατο) περιλαμβάνει ματς – φωτιά, τόσο για τις ομάδες που έχουν υψηλές βλέψεις, όσο και γι’ αυτές που θα δώσουν μάχη να κρατηθούν στην κατηγορία.
Αναλυτικά:.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Το πιο αμφίρροπο – τουλάχιστον στα χαρτιά – ματς της αγωνιστικής αναμένεται στην Αμαλιάδα. Οι γηπεδούχοι που παρουσιάζονται φέτος εξαιρετικά ενισχυμένοι, απέδειξαν και κόντρα στη Κηφισιά την δυναμική τους και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Μπροστά στο κοινό του ο Κόροιβος θα επιδιώξει να πετύχει την έκτη νίκη του και να διατηρηθεί στο κυνήγι των πρώτων θέσεων. Σε σταθερά ανοδική πορεία όμως βρίσκονται και οι Ίκαροι, καθώς μετρούν πέντε σερί επιτυχίες. Χωρίς τους στρατευμένους Βοιβατόπουλο και Κουκά, οι Σερραίοι καλούνται να δώσουν ένα δυνατό εκτός έδρας τεστ για να αποδείξουν ότι οι υψηλές φιλοδοξίες τους έχουν βάση…

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ: O Ερμής θέλει να βάλει ένα τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα, όμως κόντρα στα ισχυρά Τρίκαλα θα έχει πολύ δύσκολο έργο. Οι τραυματισμοί και οι απουσίες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα στερηθούν των υπηρεσιών των Γεωργίτση και Ιωακιμείδη, ενώ ο αρχηγός Παρίτσης αναμένεται να αγωνιστεί, αν και ανέτοιμος. Τα Τρίκαλα προέρχονται από ένα σερί νικών το οποίο τους έχει φέρει στην πρώτη πεντάδα και δεδομένου ότι είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους, θέλουν να πάρουν τη νίκη μέσα σε μια από τις παραδοσιακά “σκληρές” έδρες του πρωταθλήματος. Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο Λεπενιώτης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΛΑΥΡΙΟ: Αποφασισμένη για την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, η Νίκη φιλοξενεί στον Βόλο το Λαύριο, σε ένα ματς που έχει χαρακτηριστεί ως “τελικός” για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο καθώς είναι αναγκαία η κατάκτηση βαθμών προκειμένου να μην μείνει πολύ πίσω στη μάχη για τη σωτηρία. Το καλό για τους γηπεδούχους είναι ότι είχαν την πολυτέλεια να ξεκουραστούν περισσότερο από τις άλλες ομάδες, μιας και το παιχνίδι τους με το Παγκράτι το προηγούμενο Σάββατο είχε αναβληθεί. Το Λαύριο αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο, καθώς αγωνίζεται σε όλα τα ματς χωρίς το άγχος του πρωταθλητισμού και αυτό ίσως να αποτελεί και το μεγάλο του μυστικό, για την εξαιρετική μέχρι στιγμής βαθμολογική συγκομιδή του.

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Θεωρητικά, εύκολο έργο αναμένεται να έχει η πρωτοπόρος ΑΕΝΚ, η οποία υποδέχεται στη Κηφισιά το Ηράκλειο. Η ομάδα του Hλία Παπαθεοδώρου, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και παραμένει η μοναδική αήττητη στην Α2, ενώ στόχος είναι πλέον το “8 στα 8”. Η αποστολή των Κρητικών είναι δύσκολη και γίνεται ακόμη δυσκολότερη λόγω και της ενδεχόμενης απουσίας των Αρναουτάκη και Σακκελαράκη, οι οποίοι λόγω τραυματισμών δύσκολα θα καταφέρουν να δώσουν το παρών.

ΟΦΗ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μία από τις “μάχες” που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την παραμονή διεξάγεται και στο Ηράκλειο. Οι γηπεδούχοι θα έχουν για πρώτη φορά στη σύνθεση τους τον Καραδολάμη που επιστρέφει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, όμως αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Παπαδάκη. Η “Αγία” έχει αποδείξει ότι είναι επικίνδυνη ακόμη και μακριά από την έδρα της και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι από αυτά που θα… χτυπήσει, προκειμένου να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Επικίνδυνη έξοδος περιμένει τον δεύτερο της βαθμολογίας Φιλαθλητικό, ο οποίος δοκιμάζεται στη Τρίπολη. Οι γηπεδούχοι είναι πιο έμπειροι στην κατηγορία και χρειάζονται πάση θυσία τους βαθμούς, όμως οι φιλοξενούμενοι, με μόλις μία ήττα στο παθητικό τους, είναι το μεγάλο φαβορί. Αναμφίβολα θα γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν το “δίποντο” για διαφορικούς λόγους.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Το πρόγραμμα της πολύ ενδιαφέρουσας 8ης αγωνιστικής συμπληρώνει η συνάντηση της Λευκάδας. Πρόκειται για ένα ματς κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, οι οποίες θα έχουν σαν κοινό στοιχείο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο έμπειρος κόουτς που έχει θητεύσει στους “ροσονέρι”, επιστρέφει στους πάγκους σαν αντικαταστάτης του Νίκου Βουρνά και καλείται να πετύχει τη δεύτερη νίκη της ομάδας του Ιονίου, προκειμένου να την… ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Το ματς όμως είναι οριακό και για το Παγκράτι, το οποίο έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς, τόσο για την εσωτερική του ηρεμία όσο και για την βελτίωση της θέσης του στον πίνακα.

Όλες οι αναμετρήσεις ξεκινούν στις 17:00, εκτός από την συνάντηση του Ηρακλείου όπου το τζάμπολ ορίστηκε στις 15:00. Το παιχνίδι του ΒΑΚ θα καλυφθεί “ζωντανά” από την ιστοσελίδα “kretaworldbasket.gr“.