Καμία ομάδα δεν έχει επιστρέψει στο πρωτάθλημα της Α2 πιο δυνατά από τον Απόλλωνα. Οι “αχαιοί” νίκησαν εύκολα κατά σειρά την Ελευθερούπολη και το Παγκράτι και μετά το ρεπό του προηγούμενου Σαββάτου (17/4) ταξιδεύουν στη Βέροια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Φίλιππο (24/4, 17:00) για την 9η αγωνιστική.

Ο Φώτης Ζούμπος, ένας από τους πρωταγωνιστές του Απόλλωνα σε αυτά τα δύο παιχνίδια, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3, όπου μίλησε για τις φιλοδοξίες της πατρινής ομάδας, το ματς με τον Φίλιππο και άλλα…

«Η ομάδα αποπνέει υγεία και αυτό πιστώνεται στη διοίκηση, η οποία ήταν δίπλα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας. Επίσης, είμαστε ένα σύνολο, από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες, που έχει φιλοδοξίες. Είναι ένα κίνητρο για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Ο στόχος είναι να ανέβουμε. Η Ελευθερούπολη, ο Ολυμπιακός, η Ερυθραία, το Μαρούσι, το Παγκράτι, η Καρδίτσα, αυτοί είναι οι μεγάλοι αντίπαλοί μας», δήλωσε ο γκαρντ του Απόλλωνα.

«Μέσα από την ομάδα μπορεί να βγάλει ο καθένας την προσωπικότητα του. Υπάρχουν ρόλοι και αυτό πιστώνεται στο προπονητικό επιτελείο», συνέχισε ο Ζούμπος, που πρόσθεσε: «Ο στόχος μου είναι να βρεθώ στην Basket League, μακάρι να το κάνω με τον Απόλλωνα».

Για το ματς με τον Φίλιππο, ο Ζούμπος είπε: «Ο Φίλιππος μετά την επανεκκίνηση έχει δείξει ότι γίνεται καλύτερος όσο περνάει ο καιρός. Έχουν μερικά παιδιά που είναι πολύ έμπειρα, όπως ο Ελευθεριάδης και ο Κοθράς, αλλά δεν έχει μεγάλο βάθος. Θα πρέπει να παίξουμε σε υψηλό τέμπο, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, να βγούμε στον αιφνιδιασμό και αν τα κάνουμε αυτά, σε βάθος χρόνου θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα».

Ο γκαρντ των “μελανόλευκων” σχολίασε επίσης και την ιδιαιτερότητα των “διπλών” αγώνων που θα κληθούν να δώσουν όλες οι ομάδες που θα προχωρήσουν στον 2ο γύρο: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, γιατί έχουμε να παίξουμε πέντε μήνες και θα αρχίσουμε να παίζουμε Τετάρτη-Σάββατο. Θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα απ’ όλους μας. Μακάρι να είμαστε και υγιείς, γιατί κάθε απώλεια σε αυτά τα παιχνίδια θα είναι πολύ σημαντική».