H νέα έδρα της ΑΕΚ στο μπάσκετ ενδέχεται να είναι και η παλιά. Το κλειστό της Ζωφριάς δηλαδή.

Για την μπασκετική ΑΕΚ χρόνια τώρα ισχύει άλλωστε το “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”. Ειδικά από την στιγμή, που και στην πράξη αποδεικνύεται ότι η ΑΕΚ δεν είναι και τόσο… καλοδεχούμενη στα γήπεδα της Αττικής. Το αντίθετο, συμβαίνει με τον φιλόξενο δήμο Φυλής (πρώην Άνω Λιοσίων). Και στην ΑΕΚ αυτό το ξέρουν. Πάντως, συστάθηκε νέα επιτροπή γηπέδων, τα μέλη της οποίας ξεκινούν ένα νέο κύκλο επαφών με τους δήμους ή τους υπεύθυνους των κλειστών.

Ο “Άγιος Θωμάς” εξακολουθεί να αποτελεί το διακαή πόθο των “Ενωσιτών”, αλλά ο δήμος Αμαρουσίου παραμένει αρνητικός, όπως από την πρώτη στιγμή γράψαμε στο basketblog.gr, όταν και φιλοξενήσαμε τα όσα είπε κορυφαίος αξιωματούχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι “Ενωσίτες” υπεύθυνοι έχουν κατά νου πάντα τις περιπτώσεις του κλειστού του Μπουρναζίου, του Σπόρτιγκ και του Πανελληνίου. Η Κυψέλη έχει αρκετές πιθανότητες μάλιστα, καθώς θεωρείται και είναι έδρα, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό ορμητήριο της… Original 21. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται πάντα και το ακριβό κλειστό του Ελληνικού.

Στο μεταξύ, γράψαμε χθες ότι “το σχολειό του Δούκα λατρεύει η ΑΕΚ”, με δεδομένο ότι αρκετοί παίκτες του βρίσκονται στο στόχαστρο του Βαγγέλη Ζιάγκου, αλλά καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι “Ενωσίτες” λάτρεψαν και το… κλειστό του Δούκα! Η σκέψη πέρασε και έφυγε, αλλά δεν έχουν άδικο οι “κιτρινόμαυροι”, που πρωτίστως αναζητούν γήπεδο προδιαγραφών, και οι εγκαταστάσεις του ΔΑΙΣ στον Παράδεισο Αμαρουσίου είναι όντως αξιοζήλευτες. Το σίγουρο είναι, ότι οι μεταβατικές προπονήσεις της ΑΕΚ θα ολοκληρωθούν (τις 27 Ιουνίου) στο κλειστό της Ζωφριάς.