Η ονοματοδοσία της σάλας του “Δημήτρης Βικέλας” σε “Δημήτρης Γκίμας” φαντάζει ως ελάχιστος φόρος τιμής, σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί σειρά πολλών δεκαετιών το μπάσκετ της Βέροιας και συγκεκριμένα τον Φίλιππο. Από σήμερα (8/1), λοιπόν, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως και το μεγάλο τουρνουά που σκοπεύει να καθιερώσει ο Φίλιππος τα επόμενη χρόνια στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα, του προπονητή του, που έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς το Μάιο του 2020.

Το ΚΑΠΑ Βέροιας ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση κονδυλίου τόσο για την ονοματοδοσία της σάλας του “Δ. Βικέλας”, όσο και για τη διεξαγωγή τουρνουά στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα…

«Είναι κάτι που εδώ και καιρό είχαμε στο νου μας. Από τον Οκτώβριο το σκεφτόμασταν και είχαμε σκοπό να το κάνουμε τα Χριστούγεννα, μας πρόλαβε όμως η πανδημία και όλα αυτά πήγαν πίσω. Έπρεπε να παρθεί η απόφαση για το κονδύλι μέσα στο 2020. Από τη στιγμή που πάρθηκε, περιμένουμε να επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, για να το δρομολογήσουμε», δήλωσε στο basketblog.gr ο Ηλίας Λαζός.

«Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, κάτι μεγάλο στη μνήμη του Δημήτρη. Θέλουμε να έρθουν οι παλιοί συμπαίκτες του, οι φίλοι του, να είναι γεμάτο το γήπεδο. Σκεφτόμουν να φέρω μία ομάδα της Α1, όπως τον ΠΑΟΚ, ή έναν αγώνα μεταξύ της τωρινής ομάδας με μία μικτή από πρώην συμπαίκτες του. Θέλουμε να αποσύρουμε και τη φανέλα του», πρόσθεσε ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ του Φίλιππου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΑΠΑ Βέροιας:

«Το Δ.Σ. του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας εγκρίνει την ονοματοδοσία της Σάλας του ΔΑΚ Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ Δήμου Βέροιας εις μνήμη του Δημήτριου Γκίμα, αθλητή και προπονητή της ομάδας καλαθοσφαίρισης του «ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και την συνδιοργάνωση τουρνουά μπάσκετ με τον Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟ.

Η επίσημη μετονομασία, θα γίνει με την διεξαγωγή τουρνουά καλαθοσφαίρισης που θα συνδιοργανώσει το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας με τον ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟ, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ».