Ο Θόδωρος Δρακόπουλος ήταν ούτως ή άλλως ο διοικητικός ηγέτης και ο χρηματοδότης του Ηρακλή. Ο  άνθρωπος που έχει φέρει την ομάδα μια ανάσα από την επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, καθώς ο «Γηραιός» έχει περάσει ήδη στους τελικούς των πλέι οφ της Α2 και περιμένει να δει ποιος εκ των Καρδίτσας ή Καστοριάς θα είναι ο αντίπαλός του (όποιος κι αν είναι από τους δυο, ο Ηρακλής θα θέλει μια νίκη στους τελικούς γνα να πάει στην Α1, καθώς έχει τις δυο ομάδες στο 2-0 από τα ματς της κανονικής περιόδου) με τον οποίο θα μονομαχήσει για το δεύτερο εισιτήριο της κατηγορίας (το πρώτο το πήρε ήδη απευθείας ο πρωταθλητής Ιωνικός Νικαίας).

Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε αναλάβει τον Ηρακλή το 2015, παραμένει στο τιμόνι από τότε και φυσικά το έργο του αποτυπώνεται στην πετυχημένη πορεία της ομάδας. Ο Θόδωρος Δρακόπουλος έχει πλέον και επίσημα στα χέρια του και το 90% των μετοχών της ομάδας.

Η ΕΕΑ ενέκρινε και επίσημα την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ Ηρακλής ΓΣ 2017 από τον Θεόδωρο Δρακόπουλο. Ετσι ο ισχυρός άνδρας του «Γηραιού» έχει πλέον στα χέρια του το 90% των μετοχών της ΚΑΕ. Το υπόλοιπο 10% ανήκει στον Ερασιτέχνη, «ΓΣ Ηρακλής».

Η σχετική απόφαση της ΕΕΑ αναφέρει:

«β) ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017

ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (90%)

ΧΟΡΗΓΕΙ»