Με ματσάρες αντάξιες της ανταγωνιστικότητας της Α2 θα αποχαιρετήσουμε το 2014. Στην αυριανή (Σάββατο 13/12), 10η και τελευταία αγωνιστική της χρονιάς πριν από της διακοπές των Γιορτών, ξεχωρίζει το μεγάλο παιχνίδι του Ψυχικού, οι εκτός έδρας δοκιμασίες των Εθνικού και Αρκαδικού, αλλά και τα καθοριστικής σημασίας παιχνίδια που γίνονται ανάμεσα σε ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Αναλυτικά:

ΨΥΧΙΚΟ – ΚΑΒΑΛΑ: Η άνοδος περνάει από το κλειστό του Ψυχικού… Αν και έχουμε διανύσει μόλις το ένα τρίτο του πρωταθλήματος η “μονομαχία” στα Βόρεια Προάστια ανάμεσα σε δύο από τα φαβορί για την άνοδο θα παίξει σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια. Το Ψυχικό “πληγωμένο” από την απώλεια του Νταμίρ Λάτοβιτς, καλείται να δείξει ότι διαθέτει φέτος το μέταλλο του νικητή και να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις (δεδομένου ότι εκκρεμεί και ο αγώνας με τον Ηλυσιακό). Η Καβάλα έχει σταθεροποιήσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοση της, μετράει τρεις σερί νίκες και αν περάσει και από το Ψυχικό θα έχει βάλει γερές βάσεις πλέον για την επιστροφή της στην Α1. Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν πλήρης και θα προσπαθήσουν να “χτυπήσουν” εκεί που πονάει ο αντίπαλος, στη φροντ λάιν.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Αμφίρροπη αναμέτρηση στο κλειστό του Μετς, ανάμεσα σε δύο “σκληρές” ομάδες. Το Παγκράτι με τη στήριξη του κόσμου του που αναμένεται να δώσει βροντερό παρών θα προσπαθήσει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιάς και να ρεφάρει για την βαριά ήττα στη Καβάλα. Οι “ροσονέρι” θα παραταχθούν πλήρης, καθώς Ψαρόπουλος και Δέδες ξεπέρασαν τα προβλήματα τους και είναι πλέον ετοιμοπόλεμοι. Ο Εθνικός θα προσπαθήσει να κάνει Χριστούγεννα στη κορυφή και να περάσει από μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος η οποία παραμένει αλώβητη. Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και αν τα καταφέρουν και στο Μετς, θα πρέπει μάλλον να αποδεχθούν ότι πάνε για κάτι παραπάνω από την εξασφάλιση της παραμονής τους.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Πολύ δύσκολη αποστολή περιμένει τον Αρκαδικό, ο οποίος δοκιμάζεται στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή που ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμολογική ανάσα. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο “Γηραιός” θα αγωνιστεί με τους φιλάθλους στο πλευρό του (έληξε η τιμωρία της έδρας) και το Ιβανώφειο αναμένεται να γεμίσει από κόσμο που θα στηρίξει με θέρμη την ομάδα του. Εκεί ποντάρουν οι “κυανόλευκοι” προκειμένου να καλύψουν (όσο είναι δυνατόν) την σημαντική απουσία του τραυματία Δημήτρη Δέσπου. Αναμφίβολα το φαβορί της συνάντησης είναι οι Αρκάδες, οι οποίοι μετά την ήττα στη Βέροια δεν έχουν κανένα περιθώριο για νέο στραβοπάτημα καθώς κάτι τέτοιο θα τους απομακρύνει αισθητά από τις δύο πρώτες θέσεις.

ΛΑΥΡΙΟ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Μετά από αδράνεια δύο εβδομάδων λόγω της αναβολής του αγώνα με τον Αετό, το Λαύριο επανέρχεται στη δράση υποδεχόμενο τον ανεβασμένο Ερμή. Οι γηπεδούχοι που θα αγωνιστούν πλήρης στοχεύουν σε ακόμη μια νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας και θα παράλληλα θα κρατήσει ζωντανά τα όνειρα τους για την υπέρβαση. Ο Ερμής με τη νίκη του επί της Λευκάδας (τη δεύτερη φετινή του), έδειξε ότι έχει… σφυγμό και ότι αρχίζει να ανεβαίνει αγωνιστικά. Ο τραυματισμός του Μπένα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους “πράσινους”, οι οποίοι όμως ποντάρουν πολλά στον Βουτσίτσεβιτς που δείχνει να βρίσκει τη φόρμα του. Το Λαύριο πάντως έχει τον πρώτο λόγο, τόσο λόγω εμπειρίας και έδρας, όσο και γιατί ο Ερμής δεν φημίζεται για τις καλές εκτός έδρας εμφανίσεις του.

ΑΕΤΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Κομβικής σημασίας συνάντηση στο κλειστό του Στρέφη για τη “μάχη” της σωτηρίας. Ενισχυμένος με τον Δημήτρη Αράπη που θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του, ο Αετός φιλοδοξεί να επιστρέψει στις νίκες, να αναπνεύσει βαθμολογικά και να αυξήσει τις ελπίδες σωτηρίας του. Ο Φίλιππος προέρχεται από μια σπουδαία νίκη επί του Αρκαδικού και έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Προβλέπεται συναρπαστική αναμέτρηση που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, μιας και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν πρώτα τα νότα τους, αφού σε τέτοιου είδους ματς η άμυνα είναι αυτή που δίνει τη νίκη. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Μόρφη, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Ακόμη ένα κρίσιμο ματς για τη παραμονή. Στην Λιβαδειά η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ηλυσιακό και θέλει τη νίκη και μόνο για να διατηρηθεί σε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι έχουν σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία από τους “κιτρινόμαυρους”, όμως γνωρίζουν καλά ότι αν τους υποτιμήσουν θα έχουν πρόβλημα… Ο Ηλυσιακός παρά τα προβλήματα του αγωνιστικά και μη (δεν θα αγωνιστεί και πάλι ο Φακοπουλίδης), δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραδοθεί αμαχητί και θα παλέψει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΟΦΗ: Στην Λευκάδα η τοπική Δόξα φιλοξενεί τον ΟΦΗ και δεν έχει απολύτως κανένα περιθώριο για…. στραβοπάτημα. Μετά την ήττα από τον Ερμή τη περασμένη αγωνιστική τα περιθώρια έχουν στενέψει ιδιαίτερα για τους νησιώτες οι οποίοι πρέπει να πάρουν τους δύο βαθμούς αν θέλουν να συνεχίσουν να θεωρούνται ως μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσει την άνοδο. Οι Κρητικοί αποφορτίστηκαν σημαντικά από την πίεση, μετά τη νίκη επί της Λιβαδειάς και χωρίς μεγάλο άγχος θα προσπαθήσουν να κάνουν τη… ζημιά και να ξεφύγουν από την ζώνη του υποβιβασμού.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση στο κλειστό του Στρέφη (Αετός – Φίλιππος) που το τζάμπολ θα γίνει στις 6 μ.μ.