Ψάχνει εναγωνίως να βρει παίκτες για τον “άσσο” και δεν βρίσκει η ΑΕΚ. Ακόμη τουλάχιστον.

Για την θέση του βασικού περνάει την υπόθεση “από κόσκινο”, ενώ για τον τρίτο, που λογικά θα είναι κάτω των 20 ετών, με βάση την ΕΟΚική “εξίσωση” έχει βάλει κάμποσους στο στόχαστρο. Όπως παραδέχτηκε, όμως, χθες, και ο Αχιλλέας Δεμέναγας, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε στην “ΩΡΑ των σπορ”, κάπου οι απαιτήσεις (των συλλόγων ως επί το πλείστον) είναι παράλογες. Δίχως να σημαίνει, ότι δεν έχουν ευθύνες και οι ατζέντηδες παικτών. Σχετικά θα αναφερθούμε προσεχώς.

Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι θεωρητικά τουλάχιστον ο Βαγγέλης Ζιάγκος και οι συνεργάτες του έχουν πετύχει διάνα σε ό,τι αφορά στις γραμμές των ψηλών. Πέντε αθλητές, τρεις έμπειροι και δύο νεότεροι, συνθέτουν το “μωσαϊκό» μιας αξιοπρόσεκτης “μαγιάς” κάτω από τα καλάθια, που αν μη τι άλλο προϋποθέτει …δύσκολο χειμώνα για τους αντιπάλους της.

Ποιοι είναι οι πέντε: Γιώργος Τσιάκος (31 χρ., 2μ.04), Δημήτρης Δέσπος (37 χρ., 2μ.07), Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (30 χρ., 2μ.02), Κώστας Παπαντωνάκος (22 χρ., 2μ.05), Μιχάλης Καμπερίδης (19 χρ., 2μ.06). Ο πρώτος υπογράφει, αν όλα πάνε καλά, αύριο κατά τις πέντε το απόγευμα στα Γραφεία της εταιρίας του προέδρου της ΑΕΚ, Κωνσταντίνου Κοτσάτου.

Ο Καμπερίδης, μέλος της περίφημης Εθνικής Νέων που διαπρέπει αυτές τις ημέρες στο Ευρωμπάσκετ, θεωρείται παίκτης της ΑΕΚ, όπως πρώτοι έχουμε γράψει στο basketblog.gr, αφού έχει επέλθει πλήρης συμφωνία με τον Μανδραϊκό. Πρόδηλο είναι ακόμη και σε… αδαείς ότι η ΑΕΚ εμφανίζεται πανίσχυρη στις θέσεις “4” και “5”. Η ΑΕΚ γενικότερα ψηλώνει… επικίνδυνα σε ύψος και ποιότητα. Βεβαίως, μένει να το δούμε και στο παρκέ, όπου μείζονα σημασία έχουν η χημεία και η ταχύτητα. Στο χέρι τους (της) είναι να τα αποδείξουν…