Η ώρα για το πρώτο τζάμπολ της νέας σεζόν στην Α2 κατηγορία έφτασε και το basketblog σας παρουσιάζει την “ακτινογραφία” των 14 ομάδων που μετέχουν στον φετινό μαραθώνιο, ο οποίος προμηνύεται για ακόμη μια χρονιά άκρως ανταγωνιστικός και αμφίρροπος. 

Hlysiakos A.O. Basketball Logo100ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Κώστας Σορώτος… Ο “κύκλος των χαμένων ποιητών” είναι η αγαπημένη του ταινία, όπως και το να ηγείται δύσκολων προσπαθειών στηριζόμενες σε νεαρούς και άγνωστους παίκτες. Οι επικίνδυνες αποστολές είναι ειδικότητα του πολύπειρου προπονητή, ο οποίος με ένα “μάτσο” νεαρούδια, θα προσπαθήσει να κερδίσει ένα “στοίχημα” στο οποίο λίγοι θα ποντάρουν υπέρ του…

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Κώστας Φακοπουλίδης… Ο μέχρι πρότινος έφηβος, καλείται να γίνει άμεσα… άντρας. Είναι ο μοναδικός από τη περσινή ομάδα και με “όπλο” τη… μυρωδιά από Α1 που πήρε θα αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη μέσα στο παρκέ.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Όταν μια ομάδα έχει μέσο όρο κάτω από τα 20 χρόνια τότε ολόκληρη είναι μια “ελπίδα” για το μέλλον.

Η ΕΔΡΑ: Το κλειστό των Ιλισίων είναι μια παραδοσιακή Αθηναϊκή έδρα, μιας γειτονιάς που αγαπάει διαχρονικά το μπάσκετ. Εάν ο κόσμος αγκαλιάσει τους πιτσιρικάδες και έρθουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, τότε η έδρα θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στη πορεία των “κιτρινόμαυρων”.

Το ρόστερ

Νίκος Τσιώκος (23 – 2,06)
Δημήτρης Λεγκίκας (19 – 2,05)
Βαγγέλης Δρόσος (21 – 2,00)
Κωνσταντίνος Ζώρζος (18 – 1,88)
Γιάννης Τζιβελέκας (18 – 1,80)
Τάσος Καρτέρης (21 – 1,88)
Τάκης Νικολακόπουλος (20 – 2,00)
Λάμπρος Βλάχος (21 – 2,00)
Δημήτρης Κακλαμανάκης (20 – 2,05)
Γιάννης Αναγνωστάκης (20 – 1,92)
Κώστας Κακαργιάς (21 – 1,92)
Ανδριανός Περδικάρης (22 – 2,04)
Νίκος Χαραλάμπης (18 – 1,95)
Κώστας Φακοπουλίδης (19 – 1,90) 

KAVALA100ΚΑΒΑΛΑ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Γιάννης Τζήμας… “Μετρ” των ανόδων και των διαχειρίσεων κρίσιμων καταστάσεων. Από τη στιγμή που η Ένωση δεν τα κατάφερε πέρσι να επιστρέψει στην Α1 και δεν ευτύχησε ούτε πριν από λίγες μέρες να πάρει την άνοδο στη θέση του Πανιωνίου, φέτος θα τα δώσει… όλα. Ο Θεσσαλός κόουτς είναι ένα από τα “βαριά” χαρτιά της Καβάλας που ούτως η άλλων κουβαλάει τον τίτλο του “φαβορί”.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Βαγγέλης Καράμπουλας… Μία από τις πλέον σταθερές αξίες στην Α2, μετά από δύο σερί ανόδους με Ν. Κηφισιά και ΑΕΚ, φιλοδοξεί να… τριτώσει το καλό.
Τάσος Χαρισμίδης… Δεύτερος ριμπάουντερ του Κοροίβου πέρσι, αποτελεί μεγάλη δύναμη κάτω από τα καλάθια και θα δώσει το… κάτι παραπάνω στη φροντ λάιν.
Κώστας Τότσιος… Απλά ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Α2.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Παπαρέγκας, Βελισσαρίου, Γκέλιος, είναι νεαρά παιδιά με το όλο το μέλλον μπροστά τους. Θα είναι μεγάλο κέρδος, αλλά και δύσκολη υπόθεση, να πάρουν ευκαιρίες σε μια κρίσιμη χρονιά όπου το “κουπί” θα το τραβήξουν ως επί το πλείστον οι έμπειροι άσσοι της ομάδας που… περισσεύουν.

Η ΕΔΡΑ: Ο φίλαθλος κόσμος της Καβάλας είναι σε γενικές γραμμές στο πλευρό της ομάδας. Το κλειστό της Καλαμίτσας δεν “τιγκάρει” σε κάθε αγώνα, όμως με την απαραίτητη “βοήθεια” από την ομάδα είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ένα από τα δυνατά “όπλα” της Ένωσης.

Το ρόστερ

Μπόγιαν Κρστέβσκι (24 – 2,06)
Σταύρος Κουμλελής (19 – 2,05)
Κώστας Τότσιος (36 – 1,89)
Δημήτρης Καλαμπάκας (25 – 2,02)
Νίκος Κατσαρές (31 – 1,85)
Βαγγέλης Καράμπουλας (33 – 2,00)
Βασίλης Αγγελάκοπουλος (35 – 2,03)
Νίκος Παπαρέγκας (20 – 1,98)
Σωκράτης Γκέλιος (19 – 2,00)
Τάσος Χαρισμίδης (33 – 2,03)
Πέτρος Βελισσαρίου (21 – 1,93)
Δημήτρης Καλαϊτζίδης (29 – 1,95)
Σωτήρης Καραποστόλου (36 – 1,94)  

psihiko100ΨΥΧΙΚΟ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Γιώργος Ρεμεντέλας… “Νέος” θεωρητικά, στα… κατατόπια της Α2, έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής πέρσι (όσο η ομάδα άντεξε στη κούρσα της ανόδου) και “σοφότερος” πλέον από εμπειρίες και παραστάσεις θα προσπαθήσει να οδηγήσει το συγκρότημα των Βορείων Προαστίων στην Α1.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Νταμίρ Λάτοβιτς… Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον επί χρόνια ηγέτη του Ρεθύμνου και έναν από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες στην Α1. Πολυτέλεια η παρουσία του στο πρωτάθλημα της Α2.
Θωμάς Νίκου… Ακόμη ένας παίκτης που φέρνει… άρωμα Α1, προερχόμενος από τον Πανελευσινιακό και σίγουρα θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της περιφέρειας.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Γιώργος Σκάνδαλος… Προερχόμενος από τον Εργοτέλη, ο 18χρονος πόιντ γκαρντ θεωρείται από τα ανερχόμενα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ.

Η ΕΔΡΑ: Το κλειστό του Ψυχικού δεν φημίζεται για την καυτή έδρα που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας. Τα περισσότερα ματς στα Βόρεια Προάστια γίνονται σε… οικογενειακό κλίμα στις εξέδρες, με καθαρά μπασκετικό κοινό και με τη φιλοξενία να είναι άριστη.

Το ρόστερ

Θωμάς Νίκου (34 – 1,85)
Ντίνος Αχής (28 – 1,85)
Νίκος Περσίδης (19 – 1,98)
Νικόλας Παπανικολάου (29 – 2,05)
Γιώργος Σκάνδαλος (18 – 1,88)
Αντώνης Μάντζαρης (28 – 1,97)
Άρης Κορωνίδης (32 – 1,88)
Αποστόλης Ναούμης (21 – 1,98)
Νταμίρ Λάτοβιτς (34 – 2,04)
Νίκος Ματζιώρης (31 – 2,00)
Σπύρος Πάνου (22 – 2,06)
Κυριάκος Τεχλικίδης (21 – 1,94)
Γιάννης Δημάκος (24 – 1,92)  

pagrati100ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Ντίνος Καλαμπάκος… Παλιά καραβάνα στην Α2, παραμένει στον πάγκο των αγαπημένων του “ροσονέρι” με στόχο να τους… σπρώξει σε ακόμη μια επιτυχημένη πορεία. Η περσινή κατάκτηση της 5ης θέσης αποτέλεσε ακόμη ένα παράσημο στο βιογραφικό του έμπειρου κόουτς που θα προσπαθήσει να επαναλάβει το δύσκολο αυτό επίτευγμα στηριζόμενος στη λέξη “ΟΜΑΔΑ”.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Τόλης Κουτρούλιας… Ο… αιώνιος έφηβος του Παγκρατίου (δεύτερος ριμπάουντερ πέρσι) θα συνεχίσει και φέτος να προσφέρει απλόχερα μαθήματα μπάσκετ. Με την εμπειρία των 38 του χρόνων και ποιότητα όσο λίγοι ψηλοί στη κατηγορία θα αποτελέσει και φέτος τη “κώλωνα” της φροντ λάιν και τον φυσικό ηγέτη των “ροσονέρι”.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Ματ Κοβάσεβιτς… Ο 24χρονος Σλοβένος γκαρντ προέρχεται από την πρώτη κατηγορία της χώρας του και το Παγκράτι στηρίζει πολλά επάνω του για να πετύχει τους στόχους του. Διακρίνεται για το φαρμακερό του σουτ.
Γιαννούλης Χατζηνικόλας… Γέννημα θρέμμα της Νέας Κηφισιάς, ο 19χρονος γκαρντ παραχωρήθηκε με υποσχετική στο Παγκράτι. Διεθνής με την Εθνική Εφήβων θα έχει τις ευκαιρίες να δείξει την αξία του…

Η ΕΔΡΑ: Μέσα στις 2-3 πιο “καυτές” έδρες της Α2 το Μετς. Οι φίλοι του Παγκρατίου είναι “τρελαμένοι” με την ομάδα τους και αποτελούν στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια (αλλά και εκτός μερικές φορές) τον… έκτο παίκτη.

Το ρόστερ

Χρήστος Λάκκας (23 – 1,87)
Μάτζ Κοβάσεβιτς (24 – 1,90)
Κώστας Δέδες (28 – 1,85)
Άλκης Παππάς (25 – 1,85)
Σωκράτης Ψαρόπουλος (22 – 1,91)
Κώστας Παπαντωνάκος (23 – 2,02)
Αλέξης Ράπτης (33 – 2,00)
Άλφα Ντιαλό (22 – 2,10)
Τόλης Κουτρούλιας (38 – 2,02)
Γιαννούλης Χατζηνικόλας (19 – 1,96)
Άγγελος Καραΐνδρος (21 – 1,86)
Βασίλης Φωτεινάκης (18 – 1,95)

arkadikos100ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Γιάννης Καστρίτης… Ο νεαρότερος τεχνικός της Α2 (μόλις 32 ετών), έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του τα τελευταία χρόνια με τις αξιοπρεπέστατες πορείες των Αρκάδων στη Α2. Φέτος το έργο του είναι ακόμη πιο δύσκολο, καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί τον τίτλο του “φαβορί” και ένα ρόστερ γεμάτο “βαριά” ονόματα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει το ταλέντο και το ειδικό βάρος για να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Από… αστέρια άλλο τίποτα ο φετινός Αρκαδικός… Μια πεντάδα!
Νίκος Χατζής… Για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Α1 και έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλαθοσφαιριστές τα λόγια είναι… περιττά. Η μεταγραφή του στον Αρκαδικό αποτέλεσε τη “βόμβα” του φετινού καλοκαιριού.
Αβραάμ Καλλινικίδης… Ο μέχρι πρότινος ηγέτης του Ρεθύμνου και εκ των εμπειρότερων παικτών της Α1, επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία με στόχο να… ξαναεπιστρέψει στα… σαλόνια. Τεράστια δύναμη και ποιότητα στη φροντ λάιν.
Πέτρος Νοέας… Ο πρώτος ριμπάουντερ στη περσινή Α2 με τη φανέλα του Κόροιβου, αποτελεί το ιδανικό “εργαλείο” για κάθε προπονητή.
Στέφαν Τζόρτζεβιτς… Ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περσινής σεζόν με τη φανέλα του ΟΦΗ. Δεύτερος σκόρερ πέρσι και καλύτερους ξένος στην Α2, αναμένεται να αποτελέσει τη δύναμη… πυρός των Αρκάδων.
Σάκης Καρύδας… Η καλαθομηχανή του Κοροίβου θα συνεχίσει να φορτώνει τα αντίπαλα καλάθια με πόντους, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Αρκαδικού. Εμπειρία, ποιότητα και ουσία στη περιφέρεια, εάν “δέσει” με τον Χατζή μπορούν να αποτελέσουν ένα φονικό δίδυμο.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Κωνσταντίνος – Παναγιώτης Μάλλιος… Προερχόμενος από Αμερικάνικο κολλέγιο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελληνική Α2. Το βιογραφικό του 22χρονου γκαρντ κάνει λόγο για “αξιόπιστο σουτ και εξαιρετική αμυντική ικανότητα”.

Η ΕΔΡΑ: Ο φίλαθλος κόσμος της Τρίπολης βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του Αρκαδικού και φέτος με τη τρομερή ενίσχυση της ομάδας και τα μεγάλα ονόματα αναμένεται να κάνει ακόμη πιο μαζική τη παρουσία του στο κλειστό.

Το ρόστερ

Γιάννης Καραμαλέγκος (20 – 1,92)
Γιάννης Θανόπουλος (23 – 1,95)
Πέτρος Νοέας (27 – 2,04)
Γιώργος Κωνσταντίνου (20 – 1,90)
Σάκης Καρύδας (35 – 1,85)
Γιώργος Κοψαύτης (32 – 1,92)
Νίκος Χατζής (38 – 1,96)
Κωνσταντίνος Μάλλιος (22 – 1,83)
Σταμάτης Αναστασάκης (23 – 2,06)
Κώστας Εζόμο (25 – 2,01)
Άκης Καλλινικίδης (37 – 1,97)
Στεφάν Τζόρτζεβιτς (25 – 2,05)

iraklis-610x400-100ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Γιώργος Κυρούδης… Ανέλαβε τον “Γηραιό” προς το τέλος της περσινής περιόδου με εξαιρετικά αποτελέσματα, γεγονός που εκτιμήθηκε από τη διοίκηση η οποία του παρέδωσε φέτος από την αρχή τα “κλειδιά” της ομάδας. Η φετινή σεζόν αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον εβρίτη τεχνικό να δείξει την αξία του και με την ομάδα που σχεδίασε και οργάνωσε από το… μηδέν.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Δημήτρης Δέσπος… Στα 38 του, ο Δέσπος αποτελεί ένα παράδειγμα αθλητή. Με σωματοδομή που θα ζήλευαν και αστέρες του ΝΒΑ και αποτελεσματικότητα κάτω από τη ρακέτα, επέστρεψε στο Ιβανώφειο όχι για να κολλήσει… ένσημα, αλλά για να συνεισφέρει ουσιαστικά στη δύσκολη προσπάθεια του Ηρακλή.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Τάσος Λούπος… Ο 15χρονος (γεννημένος το 1999) γκαρντ προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή και θεωρείται μια… χρυσή ελπίδα για το μέλλον.
Θωμάς Αράπης… Από τη Καβάλα στον Κολοσσό Ρόδου και τώρα στον Ηρακλή, ο 21χρονος γκαρντ αποτελεί  μια από τις ελπίδες του “Γηραιού” για το παρών και το μέλλον.

Η ΕΔΡΑ: Ο Ηρακλής είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο όνομα φέτος στην Α2 και η έδρα του, ειδικά όταν είναι γεμάτη αποτελεί το μεγάλο του “όπλο”. Η δυναμική του φίλαθλου κόσμου του “Γηραιού” είναι μεγάλη, όμως θα πρέπει να οι περσινές παρεκτροπές, οι οποίες στοίχησαν μια βαριά τιμωρία την οποία η ομάδα… κουβαλάει στις πλάτες της και τη νέα σεζόν.

Το ρόστερ

Ευθύμης Κοθράς (33 – 1,93)
Σάββας Χρυσόπουλος (25 – 1,95)
Δημήτρης Δέσπος (38 – 2,09)
Γιάννης Καραγκιολίδης (25 – 1,95)
Θοδωρής Ονάσογλου (27 – 1,90)
Απόστολος Αποστολίδης (22 – 1,90)
Αλέξανδρος Μήτσιαλος (20 – 2,01)
Θωμάς Αράπης (21 – 1,90)
Γιώργος Γαρέζος (19 – 1,96)
Αλέξανδρος Σταματογιάννης (17 – 2,02)
Χρήστος Χατζόπουλος (18 – 2,00)
Δημήτρης Ταραμάς (18 – 1,95)
Αντώνης Μιχάλογλου (26 – 2,05) 

Filippos100ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Δημήτρης Γκίμας… Έχει ριζώσει για τα καλά στον πάγκο του Φίλιππου και έχει συνδέσει το όνομα του με τις συνεχόμενες ανόδους της ομάδας της Βέροιας. Πέρσι, στη πρώτη σεζόν στην Α2 ατύχησε, καθώς οι επιλογές που έγιναν δεν βγήκαν και η ομάδα κινδύνεψε. Φέτος όμως, ο έμπειρος κόουτς είναι σίγουρα “σοφότερος” και αν κρίνουμε από την εικόνα της ομάδας σε φιλικά και Κύπελλο, ο Φίλιππος μόνο ευκαταφρόνητος αντίπαλος δεν θα είναι, παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ του.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Σωτήρης Γκιουλέκας… Ο Θεσσαλός σμολ φόργουορντ έχει τεράστια εμπειρία και τα τελευταία δύο χρόνια πανηγύρισε ισάριθμες ανόδους με Τρίκαλα και Κόροιβο. Από τα… βαριά χαρτιά του Φίλιππου προορίζεται για ηγέτης της ομάδας.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Μάρτινς Αμπέλε… Ο 24χρονος Λετονός “γίγαντας” των 2.13 προορίζεται για να γεμίσει τη ρακέτα και να αποτελέσει την “κολώνα” του φετινού Φίλιππου.
Τριαντάφυλλος Πεταλωτής… Ο ταλαντούχος παίκτης (21, 1.96) αγωνίζεται τόσο στις θέσεις της περιφέρειας όσο και σε αυτή του σμολ φόργουορντ και αναμένεται να πάρει αρκετές ευκαιρίες τη φετινή σεζόν.  

Η ΕΔΡΑ: Η στήριξη από τον κόσμο είναι ένα θέμα στη Βέροια. Οι άνθρωποι του Φίλιππου περιμένουν φέτος μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους φιλάθλους της Ημαθίας (έχουν ήδη πωληθεί πάνω από 100 διαρκείας) και θα προσπαθήσουν να τους “ζεστάνουν” από τις πρώτες αγωνιστικές ώστε να τους έχουν σταθερά στο πλευρό τους.

Το ρόστερ

Τριαντάφυλλος Πεταλωτής (21 – 1,97)
Τάσος Τραϊανός (27 – 1,96)
Απόλλων Δεληγιώργης (21 – 1,92)
Χάρης Πλιούκας (25 – 1,97)
Σωτήρης Γκιουλέκας (35 – 2,02)
Τάσος Κασαμπαλής (30 – 2,08)
Σταύρος Αργύρης (25 – 2,00)
Γιώργος Τριχόπουλος (27 – 1,93)
Ραφαήλ Πεχλιβάνος (17 – 2,05)
Σπύρος Λευκαδίτης (25 – 2,03)
Γιώργος Σιδηρόπουλος (18 – 1,90)
Μάρτινς Αμπέλε (24 – 2,11)
 
Ofi100ΟΦΗ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Φώτης Τακιανός… Ο ικανότατος προπονητής έχει… ριζώσει στο Ηράκλειο, καθώς φέτος θα είναι η τρίτη του χρονιά στον ΟΦΗ. Μεθοδικός και αποτελεσματικός στα δύσκολα, έχει κάνει ήδη σημαντικό έργο στην ομάδα της Κρήτης και φέτος θέλει το κάτι παραπάνω…

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Γιάννης Λιανός… Μετά από τέσσερα χρόνια στον Απόλλωνα Πάτρας και με μεγάλη εμπειρία από την Α1 και την Α2, ο 29χρονος φόργουορντ έγινε φέτος κάτοικος Ηρακλείου και πρόσθεσε ένα πολύτιμο “βέλος” στη “φαρέτρα” του τεχνικού τιμ.
Βασίλης Κιτσούλης… Η επιστροφή του έμπειρου φόργουορντ στον ΟΦΗ ήταν από τις σημαντικότερες φετινές κινήσεις των Κρητικών που στηρίζουν πολλά στις ικανότητες του κοντά και μακριά από το καλάθι.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Στέλιος Χάλαρης… Η αξιοπρόσεκτη παρουσία του στον Φιλαθλητικό, τον έφερε στον ΟΦΗ, ο οποίος ποντάρει στο ταλέντο και τον ενθουσιασμό του 21χρονου πάουερ φόργουορντ.

Η ΕΔΡΑ: Μόνιμο παράπονο προπονητών, παικτών και διοικούντων η απουσία του κόσμου από το κλειστό του Ηρακλείου. Αν και πολυπληθείς, οι φίλοι του ΟΦΗ δεν δείχνουν να συγκινούνται από τη παρουσία της ομάδας στην Α2 και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων την έχουν αφήσει μόνη της… Μεγάλο στοίχημα φέτος για τους “μελανόλευκους” η προσέλκυση περισσότερου κόσμου στο ΒΑΚ.

Το ρόστερ

Άλεν Τρεπάλοβατς (29 – 2,15)
Γιώργος Λιανός (29 – 2,02)
Γιώργος Μαυρογιάννης (22 – 1,92)
Γιάννης Καραγκιολίδης (25 – 1,95)
Νίκος Στυλιανού (26 – 1,98)
Στέλιος Χάλαρης (22 – 2,04)
Γιάννης Σταμπουλής (24 – 2,02)
Βασίλης Κιτσούλης (31 – 2,02)
Αντώνης Σκλήβας (19 – 2,03)
Νίκος Μποχωρίδης (25 – 1,89)
Χριστόφορος Ραζής (25 – 1,94)
Δημήτρης Ζερβουδάκης (16 – 1,82)
Γιούρι Κυρίτσης (20 – 1,87)  

Lavrio100ΛΑΥΡΙΟ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Χρήστος Σερέλης… Έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα του Λαυρίου της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για πάνω από δέκα χρόνια. Ξέρει καλά τη κατηγορία και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κουμαντάρει αποτελεσματικά την ομάδα, κρατώντας την σε ανταγωνιστικό επίπεδο επί μια πενταετία.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Σάκης Γιαννακόπουλος… Πρώτο σκόρερ του Λαυρίου επί σειράς ετών και τρίτος πέρσι στις ασίστ, ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί μια από τις σταθερότερες αξίες στο… χρηματιστήριο της Α2. Και φέτος θα αποτελέσει τον ηγέτη των “κυανοκίτρινων”.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Γιώργος Δανάς… Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στον Κολοσσό Ρόδου ο 23χρονος πόιντ γκαρντ είναι έτοιμος να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στο παρκέ. Από τις πλέον ελπιδοφόρες μεταγραφές της φετινής σεζόν.

Η ΕΔΡΑ: Άκρως μπασκετικό το κοινό που συγκεντρώνεται στα εντός έδρας παιχνίδια του Λαυρίου. Οι φίλοι της ομάδας δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα…

Το ρόστερ

Δημήτρης Μπένος (29 – 2,04)
Γιώργος Μπρόζος (27 – 2,00)
Χρήστος Χασάπης (19 – 1,88)
Παναγιώτης Τσίρος (31 – 1,82)
Γιώργος Μουρίκης (24 – 2,04)
Βαγγέλης Σακελλαρίου (25 – 1,95)
Σάκης Γιαννακόπουλος (31 – 1,97)
Φίλιππος Κεσκενίδης (20 – 1,91)
Μιχάλης Περράκης (28 – 2,06)
Γιώργος Δανάς (23 – 1,83)
Γιώργος Ψωμαδέρης (33 – 1,90)
Φαίδωνας Παγώνης (29 – 1,97)
 
Ermis lagkada100ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Στάθης Καμαράκης… Ο πιο έμπειρος κόουτς της Α2 “έδεσε” στον Λαγκαδά μετά την περσινή επιτυχημένη σεζόν και την εξασφάλιση της παραμονής. Το έργο του θα είναι και φέτος δύσκολο, όμως ο Καμαράκης με την ηρεμία που τον διακρίνει, απόρροια της έλλειψης της ανάγκης να αποδείξει κάτι, μπορεί να τα καταφέρει…

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Γκόραν Βουτσίτσεβιτς… Από τα “μπαμ” της μεταγραφικής περιόδου η μεταγραφή του στον Ερμή. Ο Σέρβος πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ αναμένεται να αποτελέσει εκ των βασικών αξόνων της δύσκολης προσπάθειας των “πρασίνων” για σωτηρία.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Φίλιππος Καλογιαννίδης… Διεθνής με όλες τις “μικρές” Εθνικές ομάδες, ο 20χρονος γκαρντ βρίσκεται για τρίτη σεζόν στον Λαγκαδά και φέτος αναμένεται να πάρει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Η ΕΔΡΑ: Το μικρό κλειστό του Λαγκαδά μετατρέπεται σε “καμίνι” όποτε παίζει εκεί ο Ερμής. Οι “πράσινοι” αντλούν πολύ δύναμη από τον κόσμο τους και θα στηριχτούν και φέτος κατά πολύ στην έδρα τους για να πετύχουν τον στόχο της παραμονής.

Το ρόστερ

Γιάννης Καϊκλής (30 – 1,98)
Γιώργος Ελευθεριάδης (18 – 1,89)
Λευτέρης Ακεψιμαϊδης (29 – 1,90)
Φίλιππος Καλογιαννίδης (20 – 1,92)
Πασχάλης Βενετίδης (18 – 1,88)
Γκόραν Βουτσίσεβιτς (24 – 1,95)
Δημήτρης Σαμαράς (24 – 1,94)
Μπάμπης Παρίτσης (29 – 1,99)
Τάσος Μαυροκεφαλίδης (20 – 2,00)
Αργύρης Σιώπης (22 – 2,04)
Σταμάτης Μπένας (28 – 2,06)
Τάσος Πιλκούδης (18 – 2,06)
Σάββας Μανούσος (29 – 2,08)  

gas aetos100ΑΕΤΟΣ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Σάββας Κατσούνης… Ήρθε στο… παραπέντε στον Αετό, στη θέση του Κώστα Παπαμάρκου και φέτος θα έχει ουσιαστικά τη πρώτη του παρουσία στην Α2 ως χεντ κόουτς. Πολλά υποσχόμενος έχει μπροστά του τη δύσκολη αποστολή να διαχειριστεί μια ομάδα που δεν “έφτιαξε” ο ίδιος.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Σάββας Τζουγκαράκης… Αποτέλεσε “μήλον της έριδος” για αρκετές ομάδες της Α2, όμως τον “κέρδισε” ο Αετός. Ο 28χρονος σέντερ που πέρσι αγωνίστηκε στον Ηλυσιακό και στην Α1, θα δώσει… όγκο στη φροντ λάιν των νεοφώτιστων που στηρίζουν πολλά στη παρουσία του.
Αλέκος Πέτρουλας... Με τεράστια εμπειρία από την Α1, ο 36χρονος φόργουορντ/σέντερ ήρθε στον Αετό για να δώσει λύσεις κάτω από τα καλάθια και παράλληλα να αποτελέσει τον “μέντορα” των νεότερων παικτών.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Δημήτρης Βαρνάβας… Ο 20χρονος φόργουορντ (2.05) θεωρείται ιδιαίτερα εξελίξιμος παίκτης και φέτος θα έχει τις ευκαιρίες του… Πέρσι αγωνίστηκε με υποσχετική από τον Ηλυσιακό στον Ιωνικό Ν.Φ και βρέθηκε αντιμέτωπος του Αετού στη Β΄ Εθνική.

Η ΕΔΡΑ: Από τις πιο ήσυχες έδρες το κλειστό του Στρέφη. Η νεοφώτιστη ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα της Αθήνας έχει διπλό στόχο φέτος. Αφ’ ενός να μείνει στη κατηγορία και αφ’ ετέρου να αυξήσει τους φίλους της…

Το ρόστερ

Γιάννης Μητσάκης (32 – 1,84)
Γιάννης Κουκουνιάς (22 – 2,00)
Κώστας Μπασδέκης (23 – 1,95)
Νίκος Κόκκαλης (29 – 1,98)
Δημήτρης Βαρνάβας (20 – 2,05)
Βαγγέλης Μόρφης (29 – 1,95)
Παύλος Τοπάλης (27 – 2,01)
Βασίλης Μιχόπουλος (30 – 1,95)
Γιάννης Ροδοστόγλου (31 – 1,96)
Αλέκος Πέτρουλας (36 – 2,02)
Σάββας Τζουγκαράκης (28 – 2,08)
Χρήστος Ξύδης (19 – 1,93)
Γιάννης Θεοδωράκος (20 – 1,88) 

Doxas lefkadas100ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Γιώργος Ζαφειρούδης… Υπό τις οδηγίες του η Δόξα επέστρεψε στην Α2 και φέτος ετοιμάζεται για ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα… Η φετινή σεζόν αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και για τον εμπειρότατο κόουτς ο οποίος δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και έχει βάλει υψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών τόσο των δικών του όσο και της ομάδας.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Γιώργος Αποστολίδης… Μετά το περσινό “νταμπλ” με τον Παναθηναϊκό, ο 30χρονος γκαρντ θέλει να προσθέσει στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του και μια άνοδο στην Α1. Από τις πλέον ηχηρές φετινές μεταγραφές που ανεβάζουν επίπεδο τη Δόξα.
Βαγγέλης Σκλάβος… Έχει φάει την Α2 με το… κουτάλι και εξακολουθεί να παραμένει αξιόπιστος και μια πολύτιμη μονάδα στα χέρια κάθε προπονητή. Η εμπειρία και η ποιότητα του στη φροντ λάιν θα αποτελέσει και φέτος βαρόμετρο για τους νησιώτες.
Γιάννης Κυριακόπουλος… Ο 34χρονος “μπόμπερ” οδήγησε πέρσι τη Δόξα στην άνετη επιστροφή της στην Α2. Από τους ικανότερους σκόρερ της κατηγορίας, αποτελεί… φόβητρο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Κανέλλος Γαρμπής… Ο 22χρονος γκαρντ αποτέλεσε τη πρώτη χρονικά, φετινή μεταγραφή της Δόξας. Πέρσι αγωνίστηκε ως αντίπαλος στη Β΄ Εθνική με την Ελευθερούπολη. Κάτι θα είδαν για να τον πήραν οι νησιώτες…

Η ΕΔΡΑ: Ο φίλαθλος κόσμος της Λευκάδας στέκεται στο πλευρό της Δόξας και δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που γεμίζει το κλειστό της πόλης. Φέτος που οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες αναμένεται ακόμη μαζικότερη συμπαράσταση στους νησιώτες.

Το ρόστερ

Γιάννης Κυριακόπουλος (35 – 1,85)
Μπάμπης Μουρατίδης (27 – 1,88)
Πέτρος Αργυρός (17 – 1,85)
Γιώργος Αποστολίδης (30 – 2,00)
Κανέλλος Γαρμπής (22 – 1,87)
Νάτζι Χίμπερτ (24 – 1,97)
Πάρης Μάρτζος (29 – 1,97)
Κέβιν Αρόνις (22 – 1,90)
Βαγγέλης Σκλάβος (37 – 2,02)
Δημήτρης Καραδολάμης (27 – 2,04)
Γιώργος Αναγνωστόπουλος (34 – 2,07)
Φίλιππος Συμεωνίδης (34 – 2,04)
Βασίλης Βαγενάς (34 – 2,02)  
 
Ethnikos peiraios100ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Τζίμης Κουστένης... Ο 48χρονος τεχνικός έχει τεράστια εμπειρία από την Α1 και φέτος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία. Χαμηλών τόνων και λάτρης της δουλειάς του, θα προσθέσει ακόμη ένα “μετάλλιο” στη συλλογή του αν καταφέρει να κάνει μια καλή χρονιά με τον νεοφώτιστο Εθνικό. 

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης… Αφού πρωταγωνίστησε στο περσινό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, την οποία βοήθησε τα μέγιστα να επιστρέψει στην Α1, ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στον Εθνικό. Πραγματικό “πολυεργαλείο”, θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν είναι και φέτος στους κορυφαίους του πρωταθλήματος.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Γιώργος Παπαδιονυσίου… Επένδυση για το παρών και το μέλλον ο 19χρονος, διεθνής με την Εθνική Εφήβων γκαρντ, άφησε άριστες εντυπώσεις πέρσι με τη φανέλα του Φιλαθλητικού.
Φώτης Ζούμπος… Με θητεία σε Ηλυσιακό, Παναθηναικό και Περιστέρι, ο 20χρονος γκαρντ αποτελεί μια από τις “χρυσές” ελπίδες των Πειραιωτών.

Η ΕΔΡΑ: Μαζί με τους Ηρακλή και ΟΦΗ, ο Εθνικός είναι από τα πιο “βαριά” ονόματα στη φετινή Α2. Ο κόσμος του είναι σταθερά στο πλευρό του τα τελευταία χρόνια και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στις διαδοχικές ανόδους. Το κλειστό του Κερατσινίου αναμένεται να αποτελέσει φέτος μια από τις πιο “σκληρές” έδρες της Α2, καθώς οι φίλαθλοι των Πειραιωτών έχουν μαζική παρουσία.

Το ρόστερ

Γιάννης Αναγνωστόπουλος (20 – 2,06)
Γιάννης Βαβάτσικος (24 – 2,01)
Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (31 – 2,02)
Φώτης Ζούμπος (21 – 1,90)
Αλέξανδρος Καρυπίδης (25 – 1,93)
Γιώργος Κουκάς (29 – 1,81)
Κώστας Μαχαίρας (30 – 2,05)
Τάσος Μούκας (27 – 1,90)
Γιώργος Παπαδιονυσίου (20 – 1,87)
Στάυρος Ραδίτσας (19 – 1,93)
Κώστας Τζιάλλας (31 – 2,07)
Θοδωρής Τσιότρας (27 – 1,90)
Νίκος Ψυλέας (34 – 1,98)  

Livadeia100Α.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ο “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”: Νίκος Οικονόμου… Μεγάλο στοίχημα η περσινή σεζόν για τον Έλληνα κόουτς. Μετά από τη περσινή κακή χρονιά με τους Ικάρους Σερρών, ο πολλά υποσχόμενος τεχνικός έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει εκ νέου τη τύχη του στην Α2, με μια νεοφώτιστη ομάδα που δείχνει όμως ικανή να κάνει την έκπληξη. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Οικονόμου έφτιαξε αρχικά μια ομάδα για τη Β΄ Εθνική και η Α2 προέκυψε τη τελευταία στιγμή.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: Ιβάν Βουκαντίνοφ… Από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτης που έχουν περάσει από την Α2. Ο Σέρβος γκαρντ με θητεία σε ΚΑΟΔ, Ρέθυμνο και ΟΦΗ θα πρέπει να λογίζεται πλέον “δικός μας”. Εάν βρίσκεται στην ίδια εξαιρετική κατάσταση που τον θυμόμασταν τότε μπορεί να κάνει τη διαφορά… 

Σάκης Βεσκούκης… Ο “μπαρουτοκαπνισμένος” φόργουορντ αποτελεί μια από τις ποιοτικές λύσεις των νεοφώτιστων, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία από την Α2, πράγμα που σίγουρα θα βοηθήσει.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ: Θανάσης Ιωακειμίδης… Από τις τελευταίες προσθήκες των νεοφώτιστων. Στα 23 του, ο πρώην γκαρντ του Ερμή Λαγκαδά είναι έτοιμος να βοηθήσει ουσιαστικά τους Βοιωτούς.

Η ΕΔΡΑ: Δυνατή επαρχιακή έδρα, το κλειστό της Λιβαδειάς. Δεδομένου και του ενθουσιασμού που υπάρχει στους φιλάθλους για τον προβιβασμό στην Α2, ο κόσμος αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα δυνατά “όπλα” των νεοφώτιστων.

Το ρόστερ

Γιώργος Τετματζίδης (31 – 1,95)
Μίλος Σάκοτα (30 – 2,05)
Σάκης Βεσκούκης (34 – 1,96)
Θανάσης Ιωακειμίδης (23 – 1,87)
Κώστας Σταύρου (24 – 1,95)
Σωτήρης Μαράντος (21 – 1,98)
Ιβαν Βουκαντίνοφ (33 – 1,93)
Δημήτρης Γιανναλέτσος (29 – 2,00)
Κώστας Σταμάτης (23 – 1,84)
Τάδος Δημητριάδης (31 – 2,04)
Νονάλντο Χατζαλάρι 
Κώστας Λιόντος
Δημήτρης Ματζιώρης