Η Καβάλα μετά από 11 αγωνιστικές βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας, όμως πριν από από οχτώ απογεύματα επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα κόντρα στον αρκετά δυνατό Διαγόρα Δρυοπιδέων. Η νίκη δεν ήρθε τυχαία βέβαια, μιας και είχαν φανεί ήδη τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια στα παιχνίδια με τον Ηρακλή και τον Ιπποκράτη Κω, όταν η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη πάλεψε στα ίσα και πλησίασε στο θετικό αποτέλεσμα.

Οι νεοφώτιστοι και περσινοί πρωταθλητές στο Βορρά της Β’ Εθνικής προχώρησαν σε αλλαγές μεσούσης της περιόδου, με τον Ματ Γκαμπερόνι και το Νίκο Χουχούμη να έρχονται στην ομάδα και να δίνουν αέρα ανανέωσης. Ο νεαρός γκαρντ μάλιστα έχει δείξει ήδη το μεγάλο ταλέντο που διαθέτει, μιας και σε 7 αγώνες μετρά 9,7 πόντους, με 1,8 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ ανά αγώνα. Όσο περνούν βέβαια οι αγωνιστικές, ο 22χρονος ενσωματώνεται όλο και περισσότερο στο σύνολο της Καβάλας, με τα τρία παιχνίδια κόντρα σε Ηρακλή, Ιπποκράτη και Διαγόρα, να αποτελούν τις κορυφαίες επιδόσεις του μέχρι στιγμής.

Στα τρία κρίσιμα παιχνίδια ο Χουχούμης έχει 15,5 πόντους κατά μέσο όρο και 3 ασίστ, ενώ χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του είναι το 55% ευστοχίας από τα 6,75, αποτελώντας έναν πολύ καλό σουτέρ στο πρωτάθλημα. Δεδομένα ο νεαρός, ο οποίος έχει θητεία στο παρελθόν σε Πανελευσινιακό και Ψυχικό αποτελεί τον πλέον κομβικό παίκτη της Καβάλας τη δεδομένη χρονική στιγμή και σίγουρα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του το περασμένο καλοκαίρι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη του στη G-League.