Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης της Νέας Κηφισιάς, στην ανακοίνωση του ΟΦΗ.  Οι “κόκκινοι” πήραν θέση στις κατηγορίες των Κρητικών για την μη αναβολή του αγώνα, με αποτέλεσμα να γίνει ένα ματς – παρωδία, με τη συμμετοχή μόλις πέντε παικτών (οι τρεις ήταν έφηβοι) στην αποστολή των φιλοξενούμενων.

Η διοίκηση της ΑΕΝΚ αναφέρει αναλυτικά:

“Μετά από τα απαράδεκτα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο του Ηρακλείου, με έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της διοίκησης του ερασιτέχνη ΟΦΗ με την οποία κατηγορεί την ομάδας μας για αντιεπαγγελματική και unfair συμπεριφορά αναφορικά με τον μεταξύ μας αγώνα για το πρωτάθλημα της Α2.

Σε ότι αφορά τα σημεία στα οποία θίγεται η ομάδα μας, η οποία ουδέποτε έως τώρα δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε θέματα συμπεριφοράς και συνεργασίας, οφείλουμε να απαντήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, γιατί δεν δεχόμαστε κανένας να μας προσβάλλει και να μας θίγει κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Εμείς σεβόμενοι το αρχικό αίτημα του ΟΦΗ και με κάθε ειλικρινή πρόθεση να εξυπηρετήσουμε την ομάδα τους , συμφωνήσαμε στη μετάθεση του αγώνα από το Σάββατο 2/2 που ήταν αρχικά ορισμένος, για την Κυριακή 3/2, παρά το γεγονός ότι στο γήπεδο μας δεν υπήρχε διαθέσιμη ώρα καθώς διεξαγόντουσαν αγώνες άλλων τμημάτων της ομάδας μας και αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα των υπολοίπων ομάδων μας, δεχόμενοι πάμπολλα παράπονα από γονείς αθλητών των τμημάτων υποδομής. Δεν συζητάμε δε για την οικονομική ζημία που υποστήκαμε από τη χαμηλή προσέλευση του φίλαθλου κοινού μας, λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε από την αλλαγή αυτή.

Επίσης, πολλάκις όλα αυτά τα χρόνια που συμπορευόμαστε στις μικρές εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ με τον ΟΦΗ, έχουμε εξυπηρετήσει την ομάδα του Ηρακλείου με αλλαγές ωρών διεξαγωγής αγώνων για λόγους συγκοινωνιών(πλοία ή αεροπλάνα). Σε ότι αφορά τον αγώνα του πρώτου γύρου ουδέποτε ζητήσαμε αναβολή όπως η ομάδα του ΟΦΗ, αλλά απλά αλλαγή ώρας για να προλάβουμε τις πτήσεις της επιστροφής κάτι που όπως έχουμε διαπιστώσει συμβαίνει με την πλειοψηφία των ομάδων που αγωνίζονται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ομάδα της ΑΕΝΚ όπως και η πλειονότητα των ελληνικών συλλόγων έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει όλη τη χώρα. Φροντίσαμε όμως με συνετές και μετρημένες κινήσεις να μην απλώσουμε το χέρι μας πέρα από κει που φτάνει η τσέπη μας και καταφέραμε να κρατήσουμε το σύλλογο νοικοκυρεμένο οικονομικά. Δεν έχουμε λεφτά για πέταμα και καταλαβαίνουμε απόλυτα, αφού το βιώνουμε και εμείς ,πόσο δαπανηρή είναι μια μετακίνηση, όμως στην προκειμένη περίπτωση μας ζητήθηκε να βάλουμε το συμφέρον των άλλων πάνω από το δικό μας…

Ουδέποτε από την Ομοσπονδία δεν μας έγινε πρόταση για διεξαγωγή του παιχνιδιού στις 16 Φεβρουαρίου όπου δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για καμία ομάδα. Αντιθέτως η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι σε περίπτωση αναβολής, το ματς θα διεξαγόταν μεσοβδόμαδα (Τετάρτη).

Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να δεχθούμε να αγωνιστούμε τρεις μέρες πριν από ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς, ρισκάροντας να στερηθούμε υπηρεσίες παικτών ακόμα και από τον πιο επιπόλαιο τραυματισμό που όμως δεν προλαβαίνει κάποιος να αναρρώσει και να επανέλθει μόλις σε δύο μέρες με ότι αυτό συνεπάγεται για τη πορεία της ομάδος μας ,στη προσπάθεια που κάνει τη φετινή αγωνιστική σεζόν και βάσει του προγραμματισμού και των στόχων που έχει θέσει.

Και εν κατακλείδι, πως η συμπολίτισσα του ΟΦΗ, ομάδα του Ηρακλείου ΟΑΑ κατάφερε το Σάββατο να βρίσκεται στη Λευκάδα για τον αγώνα με τη Δόξα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ενώ η απεργία ήταν γνωστή αρκετές μέρες πριν;

Όσο για τον αγώνα της Κυριακής, υπεύθυνοι για τη παρωδία δεν είμαστε εμείς αλλά η διοίκηση της ομάδος μπάσκετ του ΟΦΗ με την απόφαση που έλαβε και διακωμώδησε το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

ΥΓ: Όπως ανακοίνωσε η ΠΝΟ η απεργία των πλοίων συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη. Άρα;;;

ΥΓ2: Εμείς σαν Κηφισιά χαιρόμαστε μην νιώθοντας τύψεις, για το προγραμματισμό και την υγεία σε όλους τους τομείς που έχουμε σαν σύλλογος και όποτε αισθανθούμε ότι πλέον δεν μπορούμε να έχουμε τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει, απλά θα σταματήσουμε”.