Ανακοίνωση για τα όσα έγιναν στο μεγάλο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής με τη Ν. Κηφισιά, εξέδωσε η διοίκηση των Τρικάλων, η οποία πήρε επισήμως θέση για το φλέγον θέμα το νικητήριου καλάθιου της ομάδας. Αναλυτικά οι “κυανέρυρθοι” αναφέρουν:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟY ΜΠΑΣΚΕΤ.

Ευτυχώς που η κρατική τηλεόραση έστω και την τελευταία στιγμή αποφάσισε την μετάδοση του αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και της Κηφισιάς.
Ευτυχώς που αντίπαλος της ομάδας μας ήταν το πραγματικά άξιο και ποιοτικό συγκρότημα της Κηφισιάς και ο φίλαθλος κόσμος παρακολούθησε από την τηλεόραση έναν αγώνα διαφήμιση για το πρωτάθλημα της Α2.

Επειδή όμως πολλά πράγματα συζητήθηκαν και αναλύθηκαν από παρατρεχάμενους και μη, πρέπει επίσημα σαν Δ.Σ. του Aries Trikala BC να δηλώσουμε τα εξής:

Πρώτον, ο κανονισμός παιδιάς λέει ότι ο χρόνος μετράει από την ώρα που ο αθλητής, συγκεκριμένα ο Γκιουλέκας της ομάδας μας,  ακουμπάει την μπάλα και όχι όση ώρα αυτή αναπηδάει στο στεφάνι.

Δεύτερον, ο χρόνος την ώρα του φάοουλ του αθλητή Κακλαμάνου στον αθλητή Καράμπουλα έχει σταματήσει στα 3.7″ αλλά την ώρα που πάει ο αθλητής Καράμπουλας να εκτελέσει τις βολές έχει φτάσει στο 3.1″ (τα κλάσματα υπολοίπου που δεν φαίνονται αμέσως). Όταν δε πιάνει την μπάλα ο αθλητής Γκιουλέκας μετά την άστοχη βολή και την πετάει στον αέρα, πηγαίνει κατευθείαν στο 1.9″. Και το πιο σημαντικό! Η κόρνα ακούγεται αφού η μπάλα έχει φύγει από τον αθλητή Τριανταφύλλου (προφανώς υπάρχουν κλάσματα υπόλοιπα του δευτερολέπτου τα οποία δεν φαίνονται στο παλαιού τύπου χρονόμετρο του γηπέδου).

Τρίτον, οι διαιτητές βάσει κανονισμού οφείλουν (και κυρίως ο πρώτος διαιτητής) να πουν ότι το καλάθι μετράει λαμβάνοντας υπόψιν τον ήχο της κόρνας και τίποτε άλλο (κάμερες, φιλάθλους και κομισάριο!).

Τέταρτον, η ένσταση του προπονητή της Κηφισιάς και της Εθνικής Εφήβων κ. Παπαθεοδώρου (πραγματικά τιμά το άθλημα) ο οποίος είπε τα καλύτερα για τον κόσμο των Τρικάλων και γενικότερα για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, ήταν όχι για το αν έφυγε η μπάλα από τα χέρια του Τριανταφύλλου (τελευταίος αθλητής) πριν τον ήχο της κόρνας αλλά ότι είτε από ανθρώπινο λάθος της γραμματείας είτε από μηχανικό λάθος του χρονομέτρου άργησε κατά 57 κλάσματα του δευτερολέπτου να τρέξει ο χρόνος. Αυτό φυσικά δεν μπορούν να λάβουν υπόψιν ή να διορθώσουν οι διαιτητές του αγώνα οι οποίοι όπως είπαμε ως ευαγγέλιο τήρησαν τον κανονισμό.

Πέμπτον, το σκορ του αγώνα πριν γίνει το απίστευτο καλάθι του αθλητή Τριανταφύλλου ήταν ισοπαλία! Και δεν έχανε η ομάδα μας!

Έκτον, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ ο εκάστοτε κομισάριος είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία της γραμματείας και εκφέρει τη γνώμη του όταν του ζητηθεί. Εσείς κύριε Μιναρετζόπουλε έχοντας απέναντί σας τρεις καταξιωμένους διαιτητές Α1 κατηγορίας με ποιό δικαίωμα και για ποιό συμφέρον φωνάζατε στα αποδυτήρια και στους διαδρόμους του γηπέδου ότι το καλάθι δεν μετράει; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στάση σας δικαιολογείται μόνο από την κρισιμότητα της στιγμής. Το σίγουρο πάντως είναι ότι είναι έξω από την αρμοδιότητά σας.

Έβδομον, Αυτή η πόλη απέδειξε ότι αξίζει να αγωνίζεται στην μεγαλύτερη κατηγορία γιατί έχει το ταλέντο, τη στήριξη, τη δύναμη μα πάνω από όλα τη βοήθεια του Θεού όπως αποδείχτηκε και στον αγώνα με την Κηφισιά.

ΥΓ: Κύριοι ορισμένων Αθηναϊκών μπασκετικών Site έχουμε συνηθίσει στη δημοκρατική αυτή χώρα που ζούμε τα δικαστήρια και οι δίκες να γίνονται από δικαστικούς λειτουργούς και όχι από δημοσιογράφους ή bloggers.

Είναι δυνατόν 5 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα να μην λέτε τίποτα για τον υπέροχο κόσμο της πόλης μας, για την άψογη συμπεριφορά του (ευτυχώς που ο προπονητής της Κηφισιάς τα ανέφερε στη συνέντευξή του), για την τρομερή ροή του αγώνα, για την επική ανατροπή του σκορ από την ομάδα μας, για την απίστευτη αστοχία των καλύτερων αθλητών της Κηφισιάς και στέκεστε μόνο δύο ημέρες τώρα στο γεγονός ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαμε καθυστέρηση χρόνου κατά 57 κλάσματα του δευτερολέπτου και μέτρησε το νικητήριο καλάθι της ομάδας μας; Ντροπή σας!!!“.