Ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών με τρεις rookie προπονητές στην κατηγορία να πετυχαίνουν τις πρώτες τους νίκες με το καλημέρα.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Κουταλιανός έχει διατελέσει προπονητής στην Basket League με τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕ Κομοτηνής για να μετακομίσει στην συνέχεια στον ΓΑΣ Κομοτηνής. Για 11 χρόνια παρέμεινε στην Ρόδο, ενώ πέρυσι αποφάσισε να αφήσει το «σμαραγδένιο» νησί για τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Στην πρώτη του παρουσία κατάφερε με το εμφατικό 25-1 να φέρει την ομάδα του στην Α2, όπου χθες (8/10) πέτυχε την πρώτη του ιστορική νίκη απέναντι στην Καβάλα.

Ο δεύτερος είναι ο Κώστας Κατωπόδης, ο οποίος για δεύτερη φορά στην καριέρα του βρέθηκε χώρια από τον Ντίνο Καλαμπάκο, ο οποίος αποτελεί το Alter Ego του. Ο ταλαντούχος τεχνικός με προηγούμενη θητεία στο Πέραμα και στην Β’ Εθνική, και τώρα στο Παγκράτι, είδε τον εαυτό του να γράφεται στην ιστορία του πρωταθλήματος μετά τη νίκη με 77-64 επί του ΓΣΛ.

Ο τρίτος της παρέας της πρεμιέρας είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει την ΑΕ Λάρισας στην Α2, και μετά την χθεσινή (8/10) επιτυχία επί του Αμύντα, είδε το όνομα του να προστίθεται στην λίστα τον προπονητών που με την πρώτη τους παρουσία στο πρωτάθλημα πήραν το ρόζ φύλλο αγώνα. Συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, οι έξι προπονητές από τις συνολικά 16 ομάδες είναι πρωτοεμφανιζόμενοι (Μπουλιάκης, Διαμαντάκος και Μωσαϊδης).