Μπορεί η φετινή σεζόν να μην έχει εκκινήσει με τους κατάλληλους οιωνούς για τον ΑΟ Τρίτωνα, αφού παρά τις ηχηρές μεταγραφές του περασμένου πλέον καλοκαιριού μετράει 2 ήττες στα 5 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής (60% επιτυχία) και βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2 Ανδρών -μια νίκη και μια ήττα πίσω από την πρώτη δυάδα ανόδου των Ψυχικού και Καβάλας.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία από το αρχικό αυτό στάδιο της τρέχουσας σεζόν, τα οποία σε συνδυασμό με την εμπειρία/ ικανότητα του ρόστερ θα μπορούν να σφυρηλατήσουν ένα πραγματικά ηγεμονικό συγκρότημα.

Τρίποντο

Αν η ΚΑΠ είναι οι Golden State Warriors της Γ’ Εθνικής, τότε αυτό το προσωνύμιο θα μπορούσε φυσικά να δοθεί και στην αρμάδα των Σεπολίων, που μετράει 71 τρίποντα στα μέχρι στιγμής 5 παιχνίδια της (14 ανά ματς), όντας με χαρακτηριστική διαφορά πρώτη στο εν λόγω στατιστικά στοιχείο.

Συγκεκριμένα, τα πολλά χαμηλά/ ευέλικτα σχήματα με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο 5 ανοίγουν τρομερά τους χώρους για το συγκρότημα του coach Μιχελάκου, που αντικρίζει όλους τους παίκτες του που αγωνίζονται περισσότερα από 10 λεπτά (11 αθλητές) να εκτελούν τουλάχιστον μια φορά ανά βραδιά από μακρινή απόσταση, ενώ οι 7 εξ αυτών εκτελούν τουλάχιστον 3, με αποκορύφωμα φυσικά τα 8, 7 και 6.5 αντίστοιχα των Απόλλωνα Τσόχλα, Ιωάννη Δημάκου και Μαυροκεφαλίδη, που καταλαμβάνουν το 48% των συνολικών σουτ!

Μάλιστα, δεν είναι ότι η αθηναϊκή ομάδα απλά εκτελεί πολλά τρίποντα ανά αγώνα, αλλά ευστοχεί μάλιστα στο 39% τους, σε μια τρομερή επίδοση αναφορικά με την ποσότητα των επιχειρούμενων σουτ της -με 5 παίκτες να μετρούν πάνω από 40% ευστοχίας, αλλά και 5 πάνω από 2 εύστοχα ανά αγώνα.

Ασίστ

Όπως και στα τρίποντα έτσι και στις ασίστ, ο Τρίτωνας προπορεύεται με χαρακτηριστική άνεση, γράφοντας 131 ασίστ (26 ανά βραδιά).
Ουσιαστικά όμως, η πιο λαμπερή επίδοση δεν είναι αυτό το νούμερο μόνο του, αλλά ο συνδυασμός του με τα συνολικά καλάθια του οργανισμού, αφού μονάχα 33 από τα εν γένει 164 δεν έχουν επέλθει έπειτα από τελική πάσα (το 80% είναι assisted)!

Επιπρόσθετα, 7 παίκτες του ρόστερ έχουν μοιράσει τουλάχιστον 10 ασίστ στα πέντε μέχρι πρότινος παιχνίδια τους φέτος, 3 πάνω από 15 αλλά και 2 πάνω από 20, με τους Καραμαλέγκο και Τσόχλα να είναι υπεύθυνοι για το 37% των γενικότερων τελικών πασών με 22 και 26 αντίστοιχα.

Η πιο αξιοπρόσεχτη παρουσία βέβαια είναι αυτή του Μαυροκεφαλίδη, που αριθμεί 2.4 ασίστ ανά βραδιά (12 συνολικά) και μαζί με τους 18 πόντους τους συμμετέχει ουσιαστικά στο 26% των πόντων του συλλόγου του -χωρίς μάλιστα να προσμετρηθούν screens ασίστ, εν δυνάμει ασίστ και second chance ευκαιρίες!

Επιθετικά ριμπάουντ

Μπορεί ο Τρίτων να είναι πρώτος και στα συνολικά ριμπάουντ με 236, αλλά η ουσιαστική του δύναμη είναι το γεγονός πως συνδυάζει το floor spacing παιχνίδι με τη δυναμική στη ρακέτα, εκεί όπου εκτελεί με 49% σε 9 μόλις περισσότερες προσπάθειες σε σχέση με τα τρίποντα αλλά και ανανεώνει το 17% των χαμένων του σουτ (13 ανά βραδιά) -επίδοση που δημιουργεί νέες πιθανότητες για 26 μέχρι 39 πόντους!

Οι Ηλίας Θεοδώρου και -φυσικά- Μαυροκεφαλίδης ευθύνονται για τα 5 εξ αυτών (το 31% τους δηλαδή), ενώ ηχηρή παρουσία έχει και ο Δημήτριος Παπαδημητρίου με 9 αθροιστικά (2 ανά βραδιά).

 

Αναλυτικά οι πρωτιές του Τρίτωνα:

Πόντοι: 463
Ριμπάουντ: 236
Ασίστ: 131
Εύστοχα σουτ: 164
Τρίποντα: 71