Ανακοίνωση εξέδωσε η Κύμη σχετικά με τα εισιτήρια που διατέθηκαν στους φίλους του Εθνικού για το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών, τονίζοντας ότι όλα έγιναν με την σύμφωνη γνώμη του Αστυνομικού τμήματος Κύμης.

Αναλυτικά:

Με έκπληξη είδαμε σήμερα να δημοσιεύεται σε μπασκετική ιστοσελίδα ένα κείμενο που αφορούσε την ομάδα μας, το οποίο μας προκάλεσε πολλές απορίες. Απορίες τόσο για τις ανακρίβειες που περιείχε, όσο και για την σκοπιμότητα του. Για να γίνουμε συγκεκριμένοι, το δημοσίευμα αναφέρεται στην προσεχή αναμέτρηση μας με τον Εθνικό, τονίζοντας ότι το κλειστό της Κύμης «Νίκος Μαρίνος» αποδείχτηκε μικρό για τον πειραιώτικη ομάδα, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι τα εισιτήρια που εμείς διαθέσαμε στους φιλοξενούμενους ήταν πολύ λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Εδώ υπάρχει η κυριότερη ανακρίβεια, καθώς εμείς διαθέσαμε όσα ακριβώς εισιτήρια μας ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης ότι αιτήθηκαν με επίσημο έγγραφο οι υπεύθυνοι του Εθνικού. Συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε ότι δεν θα έρθουν καθόλου οργανωμένοι φίλαθλοι και ότι θα υπάρχει ένα πούλμαν που θα περιλαμβάνει κυρίως τις οικογένειες των παικτών και μικρά παιδιά. Οπότε εμείς διαθέσαμε 50 εισιτήρια και 15 προσκλήσεις, που θεωρούμε ότι καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες των φιλοξενουμένων, όπως επαναλαμβάνουμε αυτές κατατέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης.

Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα και τιμούμε το ιστορικό σωματείο του Εθνικού, το οποίο δεν πιστεύουμε ότι είχε κάποια σχέση με το επίμαχο άρθρο, ας αναζητήσουμε τώρα την σκοπιμότητα που κρύβεται στο δημοσίευμα. Μπορούμε καλόπιστα να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για μια δημοσιογραφική υπερβολή που ήθελε απλά να αναδείξει την δυναμική του Εθνικού, μια δυναμική που σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητούμε. Ίσως πράγματι να είχε την πρόθεση και την δυνατότητα η πειραιώτικη ομάδα να κινητοποιήσει τόσους φιλάθλους της που δεν θα χωρούσαν στο κλειστό της Κύμης, αλλά αυτό είναι απλά θεωρητικό αφού δεν μας έγινε τέτοιο αίτημα. Από την άλλη, η πραγματικότητα είναι ότι τέτοια δημοσιεύματα ενόψει ντέρμπι δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα και προσπαθούν να καλλιεργήσουν εχθρικό κλίμα, που δεν ξέρουμε ποιον μπορεί να εξυπηρετεί. Εμείς όλα τα χρόνια που βρισκόμαστε στον μπασκετικό χώρο έχουμε προσπαθήσει να έχουμε φιλικές σχέσεις με όλα τα αντίπαλα σωματεία, ενώ πάντοτε παρέχουμε σε όλες τις ομάδες που έρχονται στην Κύμη την καλύτερη δυνατή φιλοξενία. Αυτό θα πράξουμε για ακόμα μια φορά στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Εθνικό και ελπίζουμε οι φίλαθλοι των δύο ομάδων που θα κάτσουν μαζί σε μια ζεστή αλλά κόσμια κερκίδα να απολαύσουν ένα ωραίο παιχνίδι.